zupa grzybowa - 3437 przepisów (strona:187/230)

Schabowy według Magdy Gessler 210

W wielu materiałach internetowych możemy znaleźć przepis na schabowy według Magdy Gessler. Postanowiliśmy sprawdzić czy faktycznie jest tak dobry jak pojawiające się opinie. Kotlet schabowy podamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Stir-fry z marynowaną wołowiną czyli obiad w pół godziny 93

Smażenie w ruchu (ang. stir fry) to chiński sposób gotowania, którego początki sięgają II wieku p.n.e. Techniką stir fry możemy przygotować zarówno dania azjatyckie, jak i

Cztery Fajery
Zasmażana kapustka 67

Nie macie już pomysłów na sałatki do obiadu w zimie, kiedy nie ma świeżych, pysznych warzyw? Zasmażana kapustka będzie jak znalazł. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe

Bardzo Gruby Smok
Paszteciki z ciasta francuskiego z kiszoną kapustą 33

drożdżowego faszerowane kiszoną kapustą i grzybami. Ale uparłam się, że coś w ten deseń zrobić muszę, postanowiłam więc ciasto drożdżowe zamienić na francuskie, a do kapusty nie dodawać żadnych grzybów. Wyszło super. W sumie miałam dwa podejścia do tego przepisu, ale zdjęcia z pierwszej partii wyszły mega słabe, więc dziś z rana zrobiłam drugą turę i ta już wyszła lepiej(...)przecież będą dobrą opcją (nie wiem czemu, ale przyszedł mi do głowy farsz morelowy). Kombinujcie. Na razie uciekam, muszę powalczyć trochę ze zdjęciem czystego barszczu. Nie ma chyba gorszej zupy do sfotografowania, na dodatek jestem sama w domu, więc chętnych do pomocy brak. Będę tutaj znowu pojutrze. Trzymajcie się ciepło, pa. Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego 500 g kiszonej kapusty

Kardamonovy
Paszteciki z ciasta francuskiego z kiszoną kapustą 54

drożdżowego faszerowane kiszoną kapustą i grzybami. Ale uparłam się, że coś w ten deseń zrobić muszę, postanowiłam więc ciasto drożdżowe zamienić na francuskie, a do kapusty nie dodawać żadnych grzybów. Wyszło super. W sumie miałam dwa podejścia do tego przepisu, ale zdjęcia z pierwszej partii wyszły mega słabe, więc dziś z rana zrobiłam drugą turę i ta już wyszła lepiej(...)przecież będą dobrą opcją (nie wiem czemu, ale przyszedł mi do głowy farsz morelowy). Kombinujcie. Na razie uciekam, muszę powalczyć trochę ze zdjęciem czystego barszczu. Nie ma chyba gorszej zupy do sfotografowania, na dodatek jestem sama w domu, więc chętnych do pomocy brak. Będę tutaj znowu pojutrze. Trzymajcie się ciepło, pa. Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego 500 g kiszonej kapusty

Kardamonovy
Szwajcarsko – góralskie placuszki z jabłkiem, schabem i grzybami 170

Jeśli Szwajcaria to zegarki, ser i banki. Takie są nasze pierwsze skojarzenia. Trudno ugotować coś z zegarka, chociaż słynną zupę „na gwoździu” już podobno się da. Bank też jakoś tak mało kulinarnie się kojarzy. Co z kuchnią? Przecież nie samym serem człowiek żyje. Do zagłębienia się w kuchnię Szwajcarów skłonił mnie konkurs i ostry nożyk Victorinox. Tematem konkursu były „Inspiracje(...)obranych ziemniaków 1 duże jabłko słodkie sól pieprz gałkę muszkatołową rozmaryn tymianek żółtko z jednego jajka kilka łyżek mąki sok z połowy cytryny plastry oscypka 0,3 kg grzybów leśnych (borowiki, podgrzybki) 2 małe szalotki 1 ząbek czosnku olej do smażenia łyżka dobrego masła śmietana gęsta, kwaśna Surowe ziemniaki ścieramy na grubych oczkach. Tak samo robimy z jabłkiem. Jabłko

ladykitchen
Suszone warzywa, czyli domowa vegeta. 140

około 40 dkg gotowej mieszanki 1 i 1/2 kg marchewki 40 dkg korzenia selera   30 dkg korzenia pietruszki 20 dkg pasternaku 1 dkg suszonych borowików lub innych leśnych grzybów duży pęczek zielonej natki pietruszki duży pęczek świeżego lubczyku 1 płaska łyżka ziaren czarnego pieprzu  3 łyżeczki mielonej kurkumy 4 łyżeczki gruboziarnistej soli morskiej kilka ziaren ziela angielskiego Sposób(...)całość i przesyp do czystego słoja. Słój szczelnie zamknij i przechowuj w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu np. w szafce.   M ieszankę tę możesz stosować w zimie do zup, sosów, mięs itp. Jest ona o wiele zdrowsza niż podobna ze sklepu, trzeba tylko pamiętać, aby warzywa i zioła wziąć z własnego ogrodu lub nabyć z ekologicznej uprawy

Przepisy i porady kulinarne
Polskie potrawy regionalne, które warto spróbować 171

wyrabiane jest z ziemniaków. To pożywne, syte, aczkolwiek ciężkostrawne danie. Mięsny farsz jest zazwyczaj mocno przyprawiany czosnkiem i przyprawami. Czasami można także spotkać kartacze z farszem warzywnym, serowym lub grzybowym. Babka ziemniaczana Kolejny rarytas z terenu Suwalszczyzny to kartoflak, czyli babka ziemniaczana. Jest to słodko słony przysmak z dodatkiem skwarek z boczku. Miękka babka w środku jest jednocześnie bardzo(...)smakuje doskonale jako przekąska, lunch lub śniadanie. Ziemniaki z puszystym twarożkiem zdobywają uznanie od XIX i podawane są w knajpach także poza Wielkopolską. Warte spróbowanie lekkie i pożywne danie. Zupa z rybich głów – Kaszuby Leżące nad morzem Kaszuby słyną z wyśmienitych przepisów na ryby. Wśród nich znajduje się wyborna zupa rybna z dorsza - aromatyczny i nieco pikantny wywar przyrządza się

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kotlety mielone z grzybów 222

staropolskie kotlety mielone grzybowe. Można je zrobić z jednego gatunku grzybów lub pomieszać kilka (ja tak wolę). Można też użyć grzybów suszonych lub samych nóżek. Kotlety są bardzo aromatyczne, ale grzybami tak już jest :) Doskonale komponują się z kaszą i zasmażaną kapustą lub po prostu z ziemniakami, buraczkami lub fasolką. Polecam także wersję, gdzie ⅓ grzybów zostawiamy posiekaną. Składniki(...)osób: 500-600 g grzybów mieszanych (np. koźlarzy, maślaków, podgrzybków) poza sezonem mogą być mrożone lub suszone (100 g)* 1 duża cebula 2 łyżki masła 1 duża grahamka (ok. 100 g) ½ szklanki mleka 1 jajo ½ pęczka posiekanej natki pietruszki łyżeczka soli łyżeczka suszonego tymianku lub łyżka posiekanego świeżego ½ łyżeczki czarnego pieprzu 3-4 łyżki bułki tartej olej do smażenia Grzyby

Pełny talerz
Przepis na pierogi z kapustą i grzybami 321

zawsze skorzystać z przepisu na najlepsze ciasto pierogowe . Drukuj Pierogi z kapustą i grzybami window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 kg kapusty kiszonej 2 duże cebule 200 g suszonych grzybów 3 łyżki oleju 2 łyżki mąki sól, pieprz 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 listki laurowe Ciasto pierogowe 350 g mąki pszennej 1 szkl. gorącej wody 1 łyżeczka oleju szczypta soli(...)łyżką oleju. Gotujemy 2 min od wypłynięcia. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/pierogi-z-kapusta-i-grzybami/ MieszamWGarnku   Artykuł Przepis na pierogi z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Bigos orientalny 175

Bigos "chodził" za mną już od dawna. A ponieważ w Al - Khobar zaczęła się prawdziwa jesień, temperatura spadła do marnych + 30 stopni, pojawiły się silne wiatry

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Szybka zupa krem z pieczarek i borowików z serem korycińskim 148

gospodarstwo rolne w niezwykle czystym i urokliwym rejonie Podlasia usytuowanym między Biebrzańskim Parkiem Narodowym a Puszczą Knyszyńską. Świergot ptaków o poranku, zielony-niekończący się dywan trawy. Pachnące lasy pełne grzybów. Czyste powietrze, szczęśliwi ludzie, którzy pracują ciężko, a efekt ich pracy- dziś na moim stole. To nie bajka. To tradycja, którą szanują już nieliczni. Tradycja produkcji sera korycińskiego. Jak wygląda(...)powinien być wilgotny i elastyczny z równomiernie rozłożonymi oczkami o zróżnicowanej wielkości i kształcie. Bez konserwantów. Bez wzmacniaczy smaku. Prawdziwy. Zatęskniłam, stąd dziś na moim stole ,pachnące Podlasiem danie. Zupa krem z borowików i pieczarek. Jeśli chodzi o borowiki, użyłam samych kapeluszy, które miałam ukryte w zamrażarce. Składniki: 450 g kapeluszy z borowików może być więcej, może być mniej

Z Kuchni Do Kuchni
Na rozgrzanie. Flaki po warszawsku 655

Lubicie flaczki ? Ja bardzo i to od dziecka. Na różne święta, dla całej rodziny, przygotowywała je w dużym garnku ciotka Anna. Nikt nie gotował takich dobrych

Smaczna Pyza
Barszcz czerwony czysty 126

"Barszcz czerwony, buraczany jest chlubą staropolskiej kuchni. Nie wiadomo dokładnie kiedy pojawił się po raz pierwszy na polskich stołach. Najstarszy zachowany przepis pochodzi z początku XVI

Wiem co jem