Składniki: 3 średnie ziemniaki 3 jajka 2-3 ogórki kiszone 1 puszka groszku konserwowego 1 czerwona cebula 20 dkg wędzonego fileta z kurczaka majonez sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach … Czytaj dalej Sałatka ziemniaczana
czarrna od kuchnidodatkiem grubszej soli, ale że w pierwszej wersji miały być ruskie to zostały z boczkiem. Składniki: na około 40 pierogów leniwych ok. 500 g ugotowanych ziemniaków 230 g półtłustego twarogu 1 jajko około 5-6 łyżek mąki pszennej (może być więcej jeśli ciasto jest zbyt luźne plus do oprószenia stolnicy) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki soli oraz(...)boczek lub masło, bułka tarta, ew. cukier i cynamon Przygotowanie: Na stolnicę przesiewamy mąkę pszenną, dodajemy ziemniaczaną, robimy małe wgłębienie i dodajemy potłuczone ziemniaki (mogą zawierać grudki, nawet lepiej), twaróg, jajko i sól. Z tych składników zagniatamy ciasto. w razie potrzeby dosypujemy więcej mąki. Ciasto dzielimy na 3 lub 4 części i z każdej z nich formujemy rulon
bistro mamaSkładniki: ziemniaki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2 jajka sól pieprz tłuszcz do smażenia Ziemniaki obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Dodać jajka, mąkę, sól i pieprz. Wszystko wymieszać i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Już usmażone, trzymać w nagrzanym do 100°C piekarniku, żeby nie ostygły, zanim wszystkie placki będą gotowe
stajnia gołębie od kuchnibidi-language:#0400;} Bardzo lubimy te produkty i stwierdziliśmy, że fajnie sprawdzą się jako dodatek do dania głównego. Składniki 2 cykorie 3-4 zielone szparagi 2 ziemniaki średniej wielkości 4 łyżki oleju z awokado sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cykorie oczyszczamy, usuwamy głąby i szatkujemy. Szparagi oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki(...)Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na plasterki. Warzywa mieszamy z olejem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zapiekamy 35 min w temperaturze 180°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G KitchenPyszna zupka z młodej kapustki..gdzieś w necie wyczytałam o dodatku rabarbaru do takiej zupki..no i oczywiście polecam. kawałek młodej kapusty bulion warzywny ewentualnie woda kilka ziemniaków 2-3 marchewki 2-3 łodygi rabarbaru 1 łyżka masła sól,pieprz domowa vegeta listek, ziele mielony kminek opcjonalnie: kilka kropel soku z cytryny śmietana koper Ziemniaki i marchew obrać i pokroić
Moje domowe kucharzenieMiałam bataty czyli słodkie ziemniaki i nie miałam na nie pomysłu, tym razem nie. Zupa zawsze dobrze smakuje jak nie wiesz co zrobić, tak powstała zupa krem, pożywna, pachnąca, idealna na obiad. Gotuje się szybko i szybko znika a doskonale syci. Zupa krem ze słodkich ziemniaków. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewyszła bardzo smaczna i aromatyczna. Jakiś czas temu jadłam u znajomej wiec postanowiłam sama ją przygotować. Do przygotowania kiszki ziemniaczanej użyłam zestawu od firmy Tradismak . Składniki: 2 kilogramy ziemniaków 200 gram kiełbasy 200 gram wędzonego boczku 2 cebule 2 jajka 5 łyżek mąki pszennej Majeranek Tradismak Sól, pieprz Olej do smażenia Jelita wieprzowe Tradismak Sznurek masarski Tradismak Sposób przygotowania(...)ciepłą wodą i pozostawiamy na kilka godzin lub na noc, płuczemy pod bieżącą wodą. Boczek, kiełbasę oraz cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy jajka, mąkę oraz podsmażoną kiełbasę z boczkiem i cebulę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Jelita nakładamy
Bajeczna Kuchniaclass="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 puszka pomidorów krojonych 1 szklanka, czerwonej soczewicy 1 duża marchew lub dwie mniejsze 2 średnie cebule 3 ziemniaki 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka garam masala 2-3 strąki, świeżego chilli ( przyprawy możecie ograniczyć , jeśli wolicie delikatne smaki ) 2 ząbki czosnku 2,5 l wody 3 kostki rosołowe jarzynowe(...)bulion łyżka klarowanego masła sól do smaku Gęsty jogurt do dekoracji , ewentualnie parę listków kolendry Cebulę, chilli , marchew i ziemniaki , obieramy , kroimy , podsmażamy na klarowanym maśle z wszystkimi przyprawami , tak , żeby złapały złoty kolor, ale absolutnie nie mogą się przypalić bo zupa będzie gorzka . Zalewamy wodą , dodajemy kostki rosołowe , czerwoną soczewicę i pomidory z puszki . Gotujemy do momentu , aż soczewica
Ogrodnik w podróżycytryny, która subtelnie orzeźwia całość. Zupa-krem w sezonie szparagowym, to nie tylko sezonowy rarytas, a wręcz pyszna konieczność! 😋 4 porcje: * woda- 1 litr * szparagi- 500 g * ziemniaki- 250 g * kiełbasa chorizo- 150 g * cebula- 1 mała * suszona włoszczyzna- 1 łyżka * skórka z cytryny- 1/2 łyżeczki * sól, pieprz, gałka muszkatołowa- do smaku * masło klarowane- do smażenia Na patelni podsmażyć(...)chorizo, a następnie przełożyć do miseczki, pozostawiając tłuszcz do którego dodać masło klarowane i podsmażyć posiekaną cebulę wraz z pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Całość przełożyć do garnka, dodać szparagi- uprzednio pozbawione zdrewniałych części, obrane i przekrojone na 3-4 części- wlać wodę, wsypać suszoną włoszczyznę i zagotować. Gotować około 10-15 minut- w zależności od grubości i świeżości szparagów. Zmiksować
Kraina Miodem PłynącaSkładniki: 3 litry rosołu marchewka z rosołu ziemniaki 2 słoiki szczawiu śmietana 18% (duży kubek) jajko mąka Marchewkę z rosołu pokroić w półplasterki, wrzucić do garnka. Dodać szczaw, gotować na małym ogniu. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować osobno na pół-twardo. Dodać do zupy. Śmietanę rozprowadzić żółtkiem i łyżką mąki, zahartować zupą, dodać do garnka. Jeszcze chwilę gotować
stajnia gołębie od kuchninico ją podkręciłam dodając imbir i mini klopsiki w stylu marokańskim. Spróbujcie i oceńcie jak smakuje. Krem z marchewki z klopsikami w stylu marokańskim składniki: 800 g marchwi 2 ziemniaki 1 duża cebula lub 2 małe 2 ząbki czosnku 2 szczypty mielonego imbiru 200 ml mleczka kokosowego limonka 250 g mięsa mielonego z indyka 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego(...)oleju. Połowę cebuli odkładamy do mięsa. Do pozostałej dodajemy posiekany czosnek i jeszcze chwilę podsmażamy. W garnku należy zagotować 800ml wody. Do wrzątku wkładamy pokrojoną w plastry marchew oraz ziemniaki, dodajemy też cebulę z czosnkiem i imbir. Gotujemy do chwili aż warzywa zmiękną. Odstawiamy do przestygnięcia, a gdy zupa nie będzie już tak gorąca miksujemy ją na krem, dodajemy mleczko
Przysmaki KarolkiOryginalna przekąska, w której słodycz batatów łączy się ze słonym... Artykuł SŁODKIE ZIEMNIAKI Z HALLOUMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEgarść dorodnych szalotek (180g) 2 łyżeczki owoców kolendry 100ml białego (pół)wytrawnego wina masło kilka łyżek oleju rzepakowego sól czarny pieprz świeżo mielony kilka łyżek pszennej mąki 2 średnie ziemniaki 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej kilka łyżeczek słodkiej śmietany 18% Instrukcje Ziemniaki obieramy, kroimy na 2-3 części i wrzucamy do gorącej i dość dobrze osolonej wody. Gotujemy pod częściowym
Kulinarna Pokusajest bardzo prosta sałatka, którą często robię kiedy zostanie mi z obiadu trochę ziemniaków. Bardzo ją lubimy i czasami pojawia się na stole z o wiele bardziej wystawnymi daniami. Polecam, bo chociaż przygotowanie jej nie wymaga za wiele pracy, a składniki mogą nie zachęcać, to jest to bardzo fajna sałatka ziemniaczana. ziemniaki – pieczone
Polska Zupa