Ziemniaki Rumcajski Pieczone młode ziemniaki, faszerowane kurczakiem, warzywami to moja propozycja na drugie danie obiadowe. 11 porcji 35 minut czas przygotowania Składniki: · ½ fileta z kurczaka · 11 dużych ziemniaków · Cebula · 1 papryka czerwona(...)ziemniaków · Sól · 1 łyżka przyprawy Gyros · Pieprz · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i robimy głęboki otwór. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i doprawiamy przyprawą do ziemniaków oraz solą
Kulinarna Chwilawyłóż na tackę do pieczenia. Krok 2 Pokrój kaszankę w krążki o grubości około pół centymetra i rozłóż na ziemniakach, wkładając część między plastry. Krok 3 Pokrój cebule w cienkie talarki i rozłóż na ziemiach i kaszance. Zapiekaj w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Pod koniec pieczenia (jeśli chcesz), wbij do zapiekanki dwa jajka i zapiekaj
Niedzielny kucharzSkładniki: ok. 30-40 dkg łososia 1 brokuł 3 ziemniaki 3 łyżki jogurtu naturalnego 5 dkg sera żółtego 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Naczynie do zapiekania natłuścić. Ziemianki obrać i … Czytaj dalej Łosoś zapiekany
czarrna od kuchniniewielkim ogniu. 2 minuty przed końcem dodaj mrożony groszek. W czasie kiedy przygotowujesz pulpeciki ugotuj ziemniaki. Po ugotowaniu rozgnieć ziemniaki na puree dodając do nich masło i śmietanę, oraz jeśli zaistnieje potrzeba także sól. Do naczynia do zapiekania włóż przygotowane pulpeciki, a następnie przykryj je warstwą puree. Tak przygotowaną zapiekankę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st C. Zapiekaj przez
nietylkopasta.pldoprawiam. Cukinię obieram i kroję w kostkę dodaję do mięsa. Następnie dodaję umyty szpinak. Mieszam. Doprawiam. Dodaję do ziemniaków. Następnie dodaję ser żółty tarty a następnie jogurt naturalny, sól i pieprz. Mieszam. Przekładam do foremki do zapiekania. Piekę ok 25 min w 180-200 stopniach
Gotowanie Patkiwyłóż na tackę do pieczenia. Krok 2 Pokrój kaszankę w krążki o grubości około pół centymetra i rozłóż na ziemniakach, wkładając część między plastry. Krok 3 Pokrój cebule w cienkie talarki i rozłóż na ziemiach i kaszance. Zapiekaj w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Pod koniec pieczenia wbij do zapiekanki dwa jajka i zapiekaj w piekarniku kilka
Niedzielny kucharzprzykryciem. *Ziemniaki obieramy , kroimy na połówki. Cebulę obieramy, kroimy również na połówki. * Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy ziemniaki, cebule, na tym układamy pałeczki, spryskujemy olejem. Wstawiamy przykryte do nagrzanego piekarnika. Po ok 50 minutach odkrywamy, zapiekamy jeszcze 15 minut do zrumienienia. * Upieczone danie podajemy z zielonymi oliwkami, posypaną posiekaną natką pietruszki. Można również posypać pokruszoną fetą
Z Majeczką w kuchniSkładniki: ok. 30-40 dkg łososia 1 brokuł 3 ziemniaki 3 łyżki jogurtu naturalnego 5 dkg sera żółtego 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Naczynie do zapiekania natłuścić. Ziemianki obrać i … Czytaj dalej Łosoś zapiekany
czarrna od kuchnibędzie miękkie dodajemy przecier oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką, majeranek. Dusimy kilkanaście minut. Gotowe mięso wykładamy na ziemniaki, układamy plastry mozarelli. Następnie układamy różyczki kalafiora oraz pokrojoną w cienkie plastry cukinię. Posypujemy solą i pieprzem. Zapiekamy 25 minut w 180 stopniach. UWAGA: na czytelników mojego bloga na hasło ZDROWA-JESIEŃ czeka zniżka w wysokości
słodki bratekznów lekko polać sosem. Warstwa ziemniaków, oprószona solą pieprzem i ostrą papryką. Następnie warstwa z kurczaka, sos, ziemniaki i reszta warzyw. Polać zapiekankę sosem i posypać koperkiem. Włożyć zapiekankę do piekarnika nagrzanego do 180 stop. Zapiekać przez 25 minut. Przed końcem pieczenia, posypać zapiekankę startym żółtym serem, zapiekać do rozpuszczenia się sera. Gotową zapiekankę
Kuchnia Danusicebulę, kapustę, jajka i przyprawy. Wyrobić i uformować owalne kotlety. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, poukładać mięso i zalać passatą pomidorową. Zapiekać około 45 minut w temp. 175 st. W połowie czasu pieczenia polać kotlety wytworzonym sosem. Podawać z ziemniakami. Artykuł LENIWE GOŁĄBKI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniakurczaka zapiekanego z fasolką szparagową i mozzarellą podałam surówkę z młodej kapusty z dodatkiem kopru włoskiego. Do tego młode ziemniaki z koperkiem. Całość komponowała się smakowicie. Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 1 bulwa kopru włoskiego 3 łyżki posiekanego koperku 1 posiekana dymka ze szczypiorem Sos: 1/3 szklanki wody 4 łyżki białego octu winnego bądź jabłkowego 3 łyżki dowolnego oleju
Czerwień i błękitczerwona pokrojoną w kostkę. Następnie układamy warstwę sera. Na to ułożyć kolejną warstwę pozostałych ziemniaków (znów można posypać przyprawą do ziemniaków) i na końcu znów warstwa sera. Tak przygotowaną zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C i zapiekać około 45 minut pod przykryciem. P/S Przepraszam Was za jakość zdjęć upieczonej już zapiekanki, ale zdjęcie zrobione na szybko póki jeszcze
Zrób to smacznieziemniaki gotowane w chorizo – 42 zł Przegrzebki rozpływały się w ustach – były idealnie miękkie. Podawane z chipsem i ziemniakami były doskonałym połączeniem. Natomiast niekoniecznie podawałabym do nich mus ziemniaczany – praktycznie nie czułam jego smaku. Siekana polędwica zapiekana pod siemieniem lnianym / suszone pomidory / oliwa truflowa – 41 zł Nigdy wcześniej nie pomyślałabym, aby mięso połączyć z siemieniem lnianym
Kuchnia BazyliiNastępnego dnia wykładam mięso na blaszkę wysmarowaną masłem. Przykrywam folią aluminiową, piekę 25 min w 180 stopniach, następnie zdejmuję folię, zapiekam jeszcze ok. 25-30 minut aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu przewracając. Podaję z pieczonymi ziemniakami i surówką
słodki bratekPrzełożyłem do niego usmażona rybę. Podlałem winem. Na koniec f do naczynia włożyłem kilka gałązek świeżego tymianku. Wstawiłem do piekarnika. Zapiekałem 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Co pewien czas polewałem ryby powstającym sosem. Podałem z młodymi ziemniakami polanymi śmietaną z przesmażoną cebulą oraz surówką z białej kapusty
R'n'G Kitchendania. Ciasto W-Z (wuzetka) Ziemniaczana zapiekanka Surówka z kapusty pekińskiej, papryki, kukurydzy i pora Tort "Biały Napoleon" Gotowany sernik Zapiekane tortellini Ciasto Prince Polo Jajka na twardo w sosie tatarskim Ciasteczka ziarenka kawy Placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków Pieczeń z mięsa mielonego i papryk Kurczak w papirusie
Przepisy AleksandryPyszne mięsko na obiadek zapiekane w woreczku z dodatkiem pieczarek i cebuli. Do tego gotowane ziemniaczki i sałatka i mamy sycący obiadek. Ziemniaki można też wrzucić do woreczka i upiec razem z karkówką. składniki: 700 g karkówki 1 duża cebula 300 g małych pieczarek 3 listki laurowe 2 łyżki majeranku sól,pieprz 1 łyżka koncentratu pomidorowego Karkówkę pokroić
Monia miesza i gotujejajkiem. Formujemy pulpety. Podsmażamy pulpety bez tłuszczu na patelni grillowej. Formę do zapiekanki (używam takiej do tarty), smarujemy masłem, wykładamy ziemniaki i zatapiamy w puree nasze pulpety, tak, by wystawały lekko ku górze. Posypujemy z wierzchu startym serem. Zapiekamy około 25 minut w temperaturze 185 stopni, tak by ser zbrązowiał
BaRepasNadziewać na przemian na patyczki do szaszłyków. Piec w piekarniku w 180°C przez ok. 30 minut, raz odwracając. Można też piec na grillu. ZAPIEKANE ROZMARYNOWE ZIEMNIACZKI: Składniki na 2 porcje: 1/2 kg ziemniaków 4 łyżki oliwy z oliwek sok z jednej cytryny (można dać mniej do smaku) 1 łyżka listków świeżego rozmarynu lub łyżeczka suszonego 6 małych ząbków
Blondynka Gotujewyczerpania składników . Zamykamy pokrywką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C . Zapiekamy , co jakiś czas mieszając , do momentu , aż ser całkowicie się rozpuści . Serwujemy na gorąco , razem z gulaszem obficie doprawionym pieprzem .. To danie naprawdę wymiata Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Amerykański gulasz i ziemniaki serowe , pomysł na obiad pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżynazwą Schnupfnudelpfanne spędzając ostatni weekend w Górach Żytawskich. Naszym oczom ukazały się ceramiczne garnuszki z zawartością rumianych kluseczek zapiekanych na warzywach. Bardzo nam smakowały – do tego stopnia, że takie same chciałam ugotować sobie w domu. Składniki: Gnocchi: 4 duże ziemniaki (ok. 700g) 2 szklanki mąki plus jeszcze trochę do posypania 2 łyżki oliwy Warzywa: 1 łyżka oliwy 150g(...)małe marchewki pokrojone w plasterki ½ szklanki mrożonego groszku Odrobina wegańskiej margaryny (ALSAN-bio) lub oliwy Piekarnik rozgrzej do 230°C. Blachę do pieczenia wyłóż papierem, porozkładaj na niej ziemniaki i piecz 45-60 minut, aż będą miękkie. Odczekaj 15 minut, aż nieco przestygną, następnie obierz, a miąższ przełóż do dużej miski i przeciśnij go za pomocą praski tak, aby powstało
Roślinna - blog wegańskiPyszny obiadek zapiekany w piekarniku w jednym naczyniu. Kurczak z chrupiącą skórką a do tego warzywka. Czy trzeba coś więcej? składniki: 3 ćwiartki kurczaka 4 małe cebule (2 czerwone i 2 żółte) 2 czerwone papryki 5-6 średnich ziemniaków słodka papryka rozmaryn sól olej 1/2 szklanki wody Ćwiartki kurczaka dokładnie umyć, osuszyć i podzielić na dwa kawałki. Mięso oprószyć(...)ćwiartki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki. Pokrojone warzywa ułożyć między kawałkami mięsa. Do naczynia wlać wodę. Wszystko delikatnie skropić olejem i oprószyć rozmarynem oraz odrobinką soli. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C, zapiekać ok 1,5 godziny. Pod koniec pieczenia zdjąć folię aluminiową aby skórka
Monia miesza i gotujepowoli wlewamy mleko , mieszając i podgrzewając do momentu , aż wszystko zgęstnieje . Ziemniaki kroimy na cieniutkie talarki , najlepiej mandoliną do warzyw . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Układamy na blaszce do pieczenia tak ,żeby zachodziły jeden na drugi ( jak na zdjęciu ) . Posypujemy pieprzem , czosnkiem , gałką i solą do smaku . Obkładamy kawałkami masła . Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C z termoobiegiem , do czasu(...)temperaturę 190 C z termoobiegiem . Jak ryba się zetnie danie jest gotowe Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami lub solo Smacznego ! Artykuł Ryba na pieczonych ziemniakach ze szpinakiem pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyKarafioły smażone (kalafior zapiekany) - kuchnia galicyjska Pod wdzięczną nazwą karafijoły smażone kryje się przepis sprzed niemal 200 lat na kalafiora zapieczonego w śmietanie i bułce tartej. Karafijoły, to jak nietrudno zgadnąć, dawna powszechna nazwa kalafiora – zresztą jedna z wielu, bo mówiono na niego również karafioł czy kaulafior*. Określenie smażone jest zaś kwestią dawnej nomenklatury(...)współczesnym języku zamiast „smaż je przez pół godziny w piecu lub na jasnym żarze” mówimy o pieczeniu lub zapiekaniu. Samo danie natomiast jest proste, a jednak niebanalne. Podany w ten sposób kalafior jest doskonałym dodatkiem do mięs i ziemniaków, który ładnie się prezentuje i wybornie smakuje. Przepis pochodzi z wydanej we Lwowie w 1835 roku (pierwsze wydanie w roku
Trzeci talerzpotraw w kuchni niemieckiej zalicza się mięso wieprzowe, wołowinę, cielęcinę, baraninę, dziczyznę, drób, golonkę, białą kiełbasę z rusztu, salceson, szynkę, pasztety, smalec, sznycle, knedle, pierogi z mięsem, risotto, ziemniaki, kapustę białą i modrą, groch, szparagi, pstrągi, węgorze, okonie, karpie, śledzie, dynię, cebulę, pory, seler, suszone owoce. Niemcy ogólnie nie przepadają za zupami. Lecz są wyjątki i chętnie konsumują zupę piwną(...)usmażony na maśle i serwowany z sałatką ziemniaczaną. Daniem typowo narodowym jest suflet przyrządzany z białek, lane kluski zapiekane z górskim serem, pierogi nadziewane serem z miętą, duszone mięso z warzywami, pieczona wołowina z knedlami, mięso wołowe ze smażonymi ziemniakami i sosem. Mieszkańcy Austrii podobnie, jak Niemcy uwielbiają pić piwo. Nie gardzą również winem tak samo, jak Niemcy
ProstePesto.plCoś na bardzo szybki obiad :) Składniki: Pulpeciki: 250 g mięsa mielonego 8 kuleczek mozzarelli z bazylią 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz 1
Niezły MłynekDzisiaj podam rewelacyjny przepis na zapiekane piersi w boczku, nadziewane serem i suszonymi pomidorami. Do tego piekłam je z ziemniaczkami i papryką. Przepis jest prosty w przygotowaniu i mega smaczny. Mięso tak nadziane zasmakuje nie jednej osobie. SKŁADNIKI : 1 kg piersi z kurczaka 500 g ziemniaków 1 czerwona papryka 150 g sera żółtego 200 g plastrów(...)przekładamy podgotowane ziemniaki, pokrojoną paprykę i doprawiamy do smaku przyprawą do ziemniaków. Na warzywa układamy piersi z boczkiem, doprawiamy tymiankiem, zawijamy wierzch folią aluminiową i pieczemy w piekarniku około 45 minut w temperaturze 180 % C, po około 30 minutach folię ściągamy, dodajemy kilka pomidorków koktajlowych i dalej zapiekamy. Kurczaka wyjmujemy z piekarnika, mięso kroimy na kawałki i podajemy z warzywami
Kulinarne Fantazje Mariolikremówki 30 % 2-3 ząbki czosnku, obrane, posiekane 1 kostka rosołowa, warzywna 1/2 szklanki wrzątku sól, pieprz 1 łyżka masła Ziemniaki wymieszać z żółtym serem, posiekaną cebulą, czosnkiem, jajkami i śmietaną. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Formę do zapiekania, wielkości talerza płaskiego obiadowego, posmarować oliwą i posypać tartą bułką. Wyłożyć masę ziemniaczaną, wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika
gotuj ze mnąchilli i kolendrą. Jeśli jesteś miłośnikiem śniadań wypróbuj również: 1. AMERYKAŃSKIE PANCAKES WEDŁUG GWYNETH PALTROW 2. ZAPIEKANE OWOCE POD MIGDAŁOWYM CIASTEM! 3. OMLET ZE SZPINAKIEM I ŻÓŁTYM SEREM 4. GOFRY Z WARZYW: MARCHEWKI, PIETRUSZKI I ZIEMNIAKA! 5. PANCAKES Z BATATÓW I DYNI, PODANE Z ORZECHAMI NERKOWCA I ANANASEM
SMYKWKUCHNIgrillowanym kurczakiem – tak zapieczoną cukinią z pewnością możecie zastąpić ziemniaki. Na pewno moja propozycja będzie miała mniej kalorii, a będzie równie sycąca. Zapraszam Was serdecznie na przepis. Jeżeli poszukujecie innych dań z użyciem cukinii, koniecznie sprawdźcie ten wpis: 9 pomysłów na cukinię – proste przepisy Przepis na cukinię zapiekaną z jajkiem Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania
Kuchnia BazyliiKarkówka wieprzowa marynowana i do tego pyszne ziemniaczki zapiekane z czosnkiem i masłem, danie idealne na grilla. Pyszne, polecam. SKŁADNIKI : 1-2 kg karkówki wieprzowej 0.5 kg ziemniaków sól, pieprz, jarzynka do smaku 6 ząbków czosnku naturalne masło
Kulinarne Fantazje Mariolirozgrzewam olej następnie przekładam warzywa, doprawiam solą i pieprzem oraz suszoną bazylią. Całość mieszam. W misce łącze podduszone warzywa i ziemniaki. Dodaję jogurt, majonez, musztardę i przyprawy. Całość mieszam. Na koniec posypuję drobno posiekanym szczypiorkiem. PrzekŁadam do formy do zapiekania. Piekę w piekarniku ok 30 min w 200 stopniach. Podaję od razu
Gotowanie Patkitarce o grubych oczkach. Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, dzielimy na paski, lekko oprószamy solą. Do miski przekładamy grzyby, ziemniaki, marchew, groszek, mięso, kapustę kiszoną, sos madziarów, wszystkie składniki mieszamy, przekładamy do brytfanny, podlewamy bulionem. W pierwszej fazie zapiekamy pod przykryciem, w temperaturze 180°C przez 35 min, następnie bez przykrycia, w tej samej temperaturze, przez 20 min, oraz
R'n'G KitchenSezon na cukinię wre ! To warzywo po prostu uwielbiam . Czy to leczo, czy zapiekane. Po prostu kocham ! Pyszne, puszyste kotleciki z cukinią. Niebo w gębie :) z czystym sumieniem polecam :) Składniki : 5 dużych ziemniaków 1 duża cukinia lub dwie małe Pęczek koperku 1 jajko Sól, pieprz Mąka do obtaczania kotletów Olej Przygotowanie : Ziemniaki obieram, płuczę i gotuje w osolonej
Domowa Kuchnia u Mamyprzykryciem, 5 minut bez. Co jakiś czas mieszam. Ziemniaki kroję w grubsze plasterki, układam na dnie brytfanny, posypuję przyprawą do ziemniaków, wiórkami masła i serem żółtym. Następnie wykładam mieszankę warzywną. Na wierzchu układam pokrojoną mozzarellę. Całość posypuję natką pietruszki. Zapiekam 20 minut w 180 stopniach
JejKuchniaugotować na pół twardo. Mięso pociąć w grube plastry i podsmażyć na patelni W naczyniu żaroodpornym układać plastry mięsa i ziemniaków na przemian. U mnie była to tylko jedna warstwa. Na wierzch poutykać różyczki podgotowanych brokułów. Całość posypać serem. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 20-30 minut
Szybko Tanio Smaczniekostkę. Boczek podsmażyć wytapiając tłuszcz, ale uważając aby nie zrobiły się twarde skwarki. Dodać cebulę i dusić do miękkości. Do ziemniaków dodać cebulę z boczkiem i jajka. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Formę do zapiekania wysmarować tłuszczem. Włożyć do niej masę ziemniaczaną, wyrównać i posmarować tłuszczem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec
królestwo garówbrytfance układamy warstwowo najpierw plasterki ziemniaków, następnie ziemniaki polewamy sosem, dodajemy trochę marchewki z groszkiem i układamy kolejną warstwę ziemniaków itd. do wyczerpania składników. Wierzch zapiekanki można posypać startym serem, ja ser pominęłam bo akurat nie miałam. Całość zapiekamy przez 30 min w piekarniku rozgrzanym
W kuchennej krainiepolędwiczki układamy w naczyniu żaroodpornym, oscypka kroimy w plastry i układamy na każdym kawałku polędwiczki. Wstawiamy do piekarnika i zapiekany do momentu aż oscypek się roztopi. Na każdą kawałek nakładamy niewielką ilość konfitury żurawinowej. Polędwiczki podajemy z opiekanymi ziemniakami i ulubioną surówką
Bajeczna Kuchniaobieram i kroję w piórka. Kiełbasę kroję w plasterki. Koperek drobno siekam. Na dno naczynia żaroodpornego wrzucam masło. Nakładam porcję ziemniaków, cebulę, kiełbasę i koperek. Czynność powtarzam, aż do wyczerpania składników. Całość oprószam solą i pieprzem. Naczynie przykrywam i zapiekam około 40 minut w temperaturze 180 stopni
Tradycyjna kuchnia Kasidelikatnie mieszamy i obsypujemy mąką. Podlewamy mlekiem z gotowania. Gotujemy na wolnym ogniu, często mieszając aż całość zgęstnie. Następnie dodajemy ziemniaki z warzywami z patelni i śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku przez 25 minut
VioletoweKucharzenieziemniaków to gotujemy kilka na pół twardo, kroimy w cienkie plasterki i posypujemy ostrą papryką lub jakąś fajną mieszanką do ziemniaków (bez konserwantów i cudacznych dodatków). Na wysmarowaną oliwą blaszkę układamy plasterki i chop do piekarnika poniżej pieczarek. Wszystko zapiekamy ok. 15 min. Całość ma fajnie się zapiec. Jak na zdjęciach powyżej. No to piecze nam się danie główne, teraz
vegetanieugotować na pół twardo. Mięso pociąć w grube plastry i podsmażyć na patelni W naczyniu żaroodpornym układać plastry mięsa i ziemniaków na przemian. U mnie była to tylko jedna warstwa. Na wierzch poutykać różyczki podgotowanych brokułów. Całość posypać serem. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 20-30 minut
Szybko Tanio Smacznieplastry. Brokuły również gotujemy na parze lub w wodzie. Ziemniaki przekładamy do żaroodpornego naczynia i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Dorzucamy brokuły i posypujemy bazylią, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Pieczemy przez 15 minut w 170 stopniach. W czasie zapiekania warzyw kroimy fetę w kostkę , posypujemy ostrą papryką , ziołami prowansalskimi i zalewamy oliwą z oliwek. Upieczone warzywa polewamy fetą
Cukier&Pudermarchewkę i przykrywamy niewielkim krążkiem z mięsa kotletowego. Układamy na blaszce z papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku przez ok. 25 minut w temp. 180 st. C. Kotlety bardzo dobrze komponują się z gotowanymi ziemniakami i czerwonymi buraczkami. Smacznego
Maminek kulinarnypieczarki przyprawa do ryb sól tymianek pieprz 1 jajko 50 ml śmietana 36% masło olej do smażenia Wykonanie. Ziemniak obrać, pokroić w cienkie plasterki, krótko przesmażyć na oleju i położyć na spód w formie w której będziemy zapiekać. Użyłem foremki do muffinek , żeby nie mieć trudności z wyjęciem położyłem na spód pasek papieru do pieczenia. Cukinię i marchew
Kulinarny karnet Christophera