Ziemniaki po neapolitańsku
Ziemniaki po neapolitańsku
Kuchnia włoska. Składniki 6 szt ziemniaków średniej wielkości 2 ząbki czosnku natka pietruszki 4 łyżki oliwy świeżo mielony pieprz 100 g filetów anchois w oleju łyżka kaparów jabłuszka kaparów do dekoracji pomidory w puszce, całe, 400 g 1 łyżka bułki tartej Przygotowanie Ziemniaki ugotowałem w mundurkach. Czosnek i natkę drobno posiekałem. Ostudzone ziemniaki obrałem, pokroiłem w plastry. Naczynie żaroodporne wysmarowałem łyżką oliwy. Warstwowo ułożyłem składniki : ziemniaki, pieprz, n... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen
Autor
Arkadiusz Gie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, ziemniaki, mielone, bułki, warstwowa, zapiekanki, zapiekanka, ziemniaki w mundurkach, zapiekanka z ziemniakami, ziemniaki zapiekane
Inne przepisy z R'n'G Kitchen
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję