Ziemniaki po neapolitańsku

Ziemniaki po neapolitańsku

Ziemniaki po neapolitańsku

Kuchnia włoska.  Składniki 6 szt ziemniaków średniej wielkości 2 ząbki czosnku natka pietruszki 4 łyżki oliwy świeżo mielony pieprz 100 g filetów anchois w oleju łyżka kaparów jabłuszka kaparów do dekoracji pomidory w puszce, całe, 400 g 1 łyżka bułki tartej     Przygotowanie   Ziemniaki ugotowałem w mundurkach. Czosnek i natkę drobno posiekałem. Ostudzone ziemniaki obrałem, pokroiłem w plastry. Naczynie żaroodporne wysmarowałem łyżką oliwy. Warstwowo ułożyłem składniki : ziemniaki, pieprz, n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.