pieprz do smaku natka pietruszki Zaczynamy od przesmażenia naszej kiełbaski z boczkiem, ale nie wysmażamy ich na skwarki, wytapiamy z nich po prostu zbędny tłuszcz. Następnie obieramy i ścieramy ziemniaki na najdrobniejszych oczkach, dodajemy jajko, mąkę, przestudzona kiełbaskę z boczkiem bez tłuszczu który się z nich wytopił, solimy i pieprzymy do smaku. Można dodać jeszcze odrobinę posiekanej natki pietruszki. Smażymy
Gotowanie...to proste !proste curry z kurczakiem. W domu najchętniej jadamy je z białym ugotowanym na sypko ryżem. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na curry, ale bezmięsne: curry z ziemniakami i fasolką i keralskie curry warzywne według Jamiego Olivera . Curry z kurczakiem Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 1 marchewka 1 cebula 1 puszka mleczka
Kulinarne przygody Gatitywszystkich, którzy nie mają czasu na stanie przy garnkach, ta potrawa robi się sama. Można ją zrobić z "resztek" warzyw, które gdzieś leżą na dnie lodówki. Składniki: Ziemniaki, Marchew, Cukinia, Cebula, Por, Koper, Pietruszka, Czosnek, Oliwa, Czosnek niedźwiedzi, Sól Wykonania: Myjemy warzywa, tniemy w plastry i układany w naczyniu do pieczenia. Przyprawiamy i polewamy obficie oliwą. Wstawiamy
Smaki Przyprawy i Kolorysłodkawej marynacie, cieciorka i pomidorki koktajlowe. Smaczne danie z piekarnika, przy którym nie ma dużo pracy. Trzeba jedynie pomyśleć o wcześniejszym namoczeniu i ugotowaniu cieciorki :) Danie można podać z ziemniakami, ale ciecierzyca jest na tyle syta, że nie jest to konieczne. Można zwiększyć jej ilość. 1 kg podudzi z kurczaka 150g ciecierzycy ok 400g pomidorków koktajlowych szczypiorek MARYNATA: 1 cebula
https:KKuchniaMniamsól, wyrobić masę, w razie potrzeby doprawić do smaku . Formować niewielkie kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć je z obu stron na patelni. Podawać np. z ziemniakami i mizerią lub ogórkami kiszonymi
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieNawadniajmy organizm! 3.OBIAD 50% warzyw, 25% węglowodanów złożonych, 25%białka. Mniej więcej tak powinien wyglądać obiad. Zaczynaj go od warzyw, nasycisz się szybciej i zjesz mniej tuczących makaronów, czy ziemniaków :) 4.MNIEJSZE PORCJE. Trik: Nałóż obiad na mniejszy talerz, optycznie będzie ci się wydawało, że jesz więcej, a praktycznie mniej :) 5. PRZEKĄSKI to też porcja jedzenia, wiec nie traktuj tego jako
fitolarun.blogspot.comkilka-kilkanaście minut. Do ugotowanej polenty dodać masło, pieprz i starty na tarce ser. Dokładnie wymieszać i...gotowe. Polenta w takiej formie może być podawana jako zamiennik tłuczonych ziemniaków. Można ją jednak wylać na przepłukany zimną wodą półmisek, odstawić do wystudzenia i całkowitego zgęstnienia. Następnie pokroić w dowolnej wielkości kawałki i obsmażyć na patelni lub opiec w piekarniku na lekko
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: 5 średnich ziemniaków: pokrojonych w grubą kostkę, ugotowanych w osolonej wodzie, odcedzonych i ostudzonych, 156g pieczarek marynowanych: każda pieczarka pokrojona na cztery części, puszka groszku konserwowego ( 280g po odsączeniu): odsączonego, puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu): odsączonej, 5-6 ogórków kiszonych: pokrojone w średnią kostkę, 1/2 cebuli: pokrojona w kostkę, 1-2 garście świeżego koperku: drobno posiekać, 2-3 ząbki
W kuchni u Monikiokoło 5 minut na małym ogniu, następnie połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, wędliną pokrajaną w paseczki i żurem, chwile pogotować, dodać posiekaną natkę, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami z wody, posypanymi skwarkami ze słoniny
Camilla w kuchnipodanego czasu wyciągamy mirunę i odwijamy sreberko tak, by doprawiona strona była na wierzchu. Raz jeszcze wstawiamy do piekarnika na 10 minut, by wytworzona woda odparowała. Podajemy w towarzystwie ziemniaków zwykłych lub pieczonych również w piekarniku oraz z ulubioną sałatką. Jeśli mamy świeżą rybkę, to czas pieczenia zdecydowanie się skróci. Spokojnie wystarczy 15-18 minut
Kuchnia w czekoladzieJeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety mielone z ziemniakami, to polecam moją wersję. Są bardzo aromatyczne, mięciutkie i co najlepsze w takim wydaniu smakują jeszcze lepiej. Czas przygotowania nie jest dużo dłuższy niż tradycyjnego obiadu, więc śmiało możecie go przyrządzić nawet po pracy. Ewentualnie przygotować dzień wcześniej, owinąć folią spożywczą i wstawić w zimne miejsce. Zapewniam że nic się
Kuchnia w czekoladziesłoiczków (350g) 2 kg truskawek 700g cukru kryształu 2 opakowania substancji żelującej (żelfix, dżemix) 2 tabliczki białej czekolady Sposób przygotowania: Truskawki myjemy i odszypułkujemy. Zgniatamy np. tłuczkiem do ziemniaków. Mieszamy z substancją żelującą i stawiamy na małym ogniu. Mieszamy aż do zagotowania. Wsypujemy resztę cukru i gotujemy jeszcze ok 5 minut. Po ściągnięciu garnka z ognia mieszamy aż do momentu
Kuchnia w czekoladziekroimy je na grube plastry. Teraz solimy. Układamy na półmisku, polewając częścią sosu. Resztę sosu podajemy na stół oddzielnie. Półmisek dekorujemy upieczonymi warzywami. Potrawa świetnie smakuje z pieczonymi ziemniakami ( tu przepis ) i sałatą. Przepis znalazłam kilka lat temu u Bajaderki – tutaj . Lekko go zmodyfikowałam, dostosowując do naszego gustu. Wpis jest odpowiedzią na blogowe wyzwanie na senmai.pl. Artykuł Polędwiczka
PatchworkSezon cukiniowy w pełni, w tej chwili cukinia jest najtańsza i najsmaczniejsza. Może warto więc nią zastąpić poczciwe ziemniaki? Przedstawiam dziś szybki, smaczny i bardzo łatwy dodatek do każdego dania głównego, przepyszna i bardzo śmietankowa cukinia na pewno zasmakuje całej rodzinie. Polecam! Scroll down for recipe in English Śmietankowa cukinia (6-8 porcje) Składniki: 6-8 małych cukinii, pokrojone
karmelowypieczenia, który zwijamy dość szczelnie. Tak przygotowanego łososia wkładamy do piekarnika na 9-10 minut. Wyciągamy i odkładamy na 4-5 minut, by ryba odpoczęła. Frytki z batata Ziemniaka obieramy, kroimy w plastry o grubości 0,5 cm i następnie paski o tej samej grubości. Szalotki kroimy w ćwiartki. W naczyniu żaroodpornym lub na blaszce do pieczenia warzywa mieszamy
Mango Papaja