około 1,5 godz. Po tym czasie należy sprawdzić czy mieso potrzebuje jeszcze trochę czasu czy już jest gotowe. Smakuje bardzo dobrze czy z pieczywem czy tez z ziemniakami. Smacznego! A Wy jak najczęściej podajecie żeberka
Radość kipiąca uśmiechem.doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy przecier pomidorowy. Jeśli woda wyparowała to dolewamy odrobine i jeszcze chwile gotujemy. Wrzucamy kiełbase i cebulke a na samym końcu posiekany koperek. Podajemy z ziemniakami albo z pieczywem
Radość kipiąca uśmiechem.Makaron należy ugotować al dente. Na talerze wykładamy porcje makaronu oraz sos z klopsami. Na wierzchu posypujemy natka i startym parmezanem. Klopsy można również podac z ziemniakami. Na rosole po ugotowaniu klopsów robię zupe, "recykling" kuchenny - uwielbiam! Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.smażenia Kalafiora i brokuła gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy i zostawiamy aby przestygło. Cebule kroimy w kostke i rumienimy na oleju. Kiedy warzywa przestygły bierzemy tłuczek do ziemniaków i tłuczemy. Jednak nie na papke, a staramy się aby małe rózyczki były wyczuwalne. Do warzyw dodajemy podsmazona cebule, starty ser, jajka i doprawiamy do smaku. Na samym końcu dodajemy
Radość kipiąca uśmiechem.panierujemy w jajku (trzymając za ogonek i jego nie panierujemy) a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i układamy opanierowane różyczki. Smażymy az do zarumienienia. Podajemy z ziemniakami jako drugie danie lub zjadamy same np. na kolacje. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Fasolkę zazwyczaj zajadam sama, ale równie dobrze pasuje jako dodatek do ziemniaków. Robi się ją bardzo szybko a jeszcze szybciej się zjada. Przepis to klasyk więc podaję go dla początkujących ;-) Składniki; ok. pół kg fasoli szparagowej 3 łyzki masła 3 łyzki bułki tartej sól pół łyżeczki suszonej bazylii Fasolkę umyć i odciąć końcówki. Zalać zimną wodą,(w trakcie gotowania należy
Radość kipiąca uśmiechem.przyprawą uniwersalna. Pod koniec gotowania można zagęścić łyzką mąki wcześniej wymieszaną z wodą aby nie było żadnych grudek. Wlać do sosu i zagotować. Podawac z pieczywem lub ziemniakami czy kaszami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.pół szkl. wody i gotować około 10 min. Do momentu aż owoce zaczną pękać. Ja aby jak najwięcej "wydusić" z nich soku podczas gotowania, ugniotłam je tłuczkiem do ziemniaków. Po tym czasie garnek odstawiamy i studziny. W tym czasie przygotowujemy słoiki czy butelki do których zamierzamy przelać sok. Potrzebować też bedziemy pieluchy tetrowej lub bardzo gęstej firanki. Ja używałam firanki
Radość kipiąca uśmiechem.zawsze taki może być. Prawda? Jak na niedzielę przystało i mięso się przygotowało. No dobra, nie samo, ale za pomocą moich rąk. :) Możecie je podać z makaronem, ryżem, ziemniakami, kluseczkami i z czym tylko macie ochotę... Jeśli wolicie karkówkę to zapraszam na sznycle zapiekane w sosie (przepis) Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 2 łyżki tartej
O kuchni z uczuciemdrobno posiekaj na desce, wsyp do pokrojonych pomidorów. Dodaj kilka łyżek ( 2-3 ) śmietany, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj dokładnie wszystko razem. Podawaj do do obiadu z ziemniakami i mięsem. Smakuje wybornie, dzisiaj ją zrobiłem. :-)) Życzę smacznego
Przepisy i porady kulinarnełyżeczki chilli, pieprzu mielonego prawdziwego olej arganowy Bio Planete (dostępny np. TUTAJ ) Przygotowanie: Zagotuj 1 litr wody. Obierz, oczyść i pokrój drobno marchewkę, cebulę, pietruszkę, pasternak i ziemniaki. Przełóż do wrzątku, dodaj natki z warzyw i ponownie doprowadź do wrzenia. W tym czasie oczyść dynię z wnętrza. Nie obieraj jej ze skórki! Po ugotowaniu jest mięciutka, więc nie trzeba
Zdrowie na języku :Pwersji pieczonej, przygotowałam duszoną. Mięsko wyszło delikatne i soczyste. Składniki na 4-5 porcji 1 kg podudzi/udek z kurczaka (mogą być tez bez kości) 1 duża marchewka 35 dag ziemniaków 1 duża czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 średnia cukinia 200 g pieczarek puszka pomidorów (400g) 1 łyżeczka ziół włoskich (używam Kamis) szczypta cayenne 1 szklanka bulionu
Fabryka pomysłówZalewamy nim gołąbki. Przykrywamy gołąbki zbędnymi liśćmi kapusty i przykrywką – gotujemy na niewielkim ogniu, aż kapusta będzie miękka. Gotujemy je około 40-50 minut. Podawać z chlebem lub ziemniakami posypanymi natką pietruszki. Smacznego. Podoba Ci si ę Ten przepis? Pokaż go innym kliknij ,,Udost ę pnij” i ,,Lubi
Smaczne Potrawykrewetkami i posypać starkowanym serem. Oczywiście ilość składników można zmniejszyć lub zwiększyć w zależności od upodobań i smaku. Polecane przepisy: Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem, pieczone udka z ziemniakami . Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię
Smaczne Potrawyoczywiście każdy je robi inaczej, ale zawsze pysznie smakuje. Polecam przepis na szybkie, zdrowe i łatwe leczo z papryki i kiełbasy na smaczny obiad. Podawać na ciepło z ziemniakami, ryżem lub pieczywem, ozdobione zieloną pietruszką. Składniki: 5 sztuk papryki ( podłużnej, kolorowej ) 2 cebule 1 puszka całych pomidorów w sosie własnym ( 8 świeżych mięsistych pomidorów) 2 pętka kiełbasy ( wiejskiej, swojskiej) oliwa
Smaczne Potrawy