lektury wpisu, może uda mi się Was namówić na własny wypiek tych cudownych francuskich smakołyków. Niech smak przemówi ;) Potrzebne nam: - 2, 5 szklanki mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - opakowanie drożdży w proszku - niepełna łyżeczka soli - szklanka ciepłego mleka - jajko - 4 łyżki oliwy z oliwek - 4 łyżki cukru - 4-5 kostek gorzkiej czekolady Przygotowanie: Oba rodzaje mąki wymieszać
W poszukiwaniu inspiracjidużą blachę, jak masz średnią tortownicę podziel, składniki przez 2. - 2-3 laski rabarbaru - 250 g cukru - 400 g mąki - 2 łyżki proszku do pieczenia - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - pół łyżeczki cynamonu - 1 cukier waniliowy eco - 6 jaj - 400 g masła - 3-4 łyżki młodego mielonego jęczmienia Rabarbar pokrój na kawałki i posyp cukrem. Masło z cukrami utrzyj
Pasje Jolkikonkursie: 1 miejsce wygrywa tort Marcello, przepis pani Karoliny C. Wygraną w konkursie jest zestaw 6 słoiczków od Luks Pomada 2 miejsce wygrywają muffiny mięsne z ziemniaczaną czapeczką, przepis pani Anny K. Nagroda to: zestaw ziarenek od Ziarenkowo 3 miejsce to nagroda ode mnie: wygrywa ją pani Justyna z przepisem na kruche
Marta Gotujeprostu upiec ciasto. Byłam ciekawa, co z tego wyjdzie, ale efekt okazał się warty pracy Zobaczcie co tego wyszło! Składniki: 300g mąki ryżowej 2 łyżki mąki mąki ziemniaczanej 2 Continue Reading
Głodni Wrażeń - fit przepisyCiasto kruche: 1,5 szklanki mąki pszennej razowej 2 łyżki ksylitolu szczypta soli 120 g zimnego masła 1 jajko Nadzienie: 300 g rabarbaru 200g truskawek 2 łyżki mąki ziemniaczanej pół łyżeczki cynamonu 2 łyżki ksylitolu sok z 1/2 cytryny 1. Mąkę, sól i ksylitol wymieszaj, dodaj posiekane masło. 2. Dodaj jajko i ugniataj do uzyskania gładkiej masy. Uformuj
Powiedz dietom niepatelni teflonowej do naleśników. Nadzienie: - 3 posiekanych garści świeżych liści szpinaku (ewentualnie mrożony) - 2 ząbki czosnku - 1/2 opakowania serka ricotta - 2 żółtka - 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej -sól, pieprz W/w zmiksuj blenderem. Masą smarujemy naleśniki, składamy na "cztery" (na 1/2 koła, i na 1/4 koła). Smażymy na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Gotowe! Smacznego! Zapraszam na Facebooka
SMYKWKUCHNIodstawiamy na 1 godzinę do 1,5 godziny. Po 20 i 40 minutach należy ciasto odgazować tzn. przemieszać, wyrobić. Gotowe ciasto formujemy i wkładamy do obficie wysypanego mąka(ziemniaczana z pszenna typ 650 pół na pół bądź tak jak ja otrębami pszennymi firmy Kłos-Pol ) koszyczka, odstawiamy na 1 godzinę do 1,5 godziny. Piekarnik z blaszką
Krakowskie smaki Aniwizualnego. Idealny na ochłodę w te upalne dni. SKŁADNIKI (tortownica 20 cm) BISZKOPT KAKAOWY (lub paczka biszkoptów) 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA SEROWA 500g serków homogenizowanych 500 g jogurtu naturalnego 10 sztuk pralinek kokosowych 8 łyżeczek żelatyny 150g cukru pudru PONADTO
RAROSSApieprz, następnie ułóż rozbite kotlety i mocz 2-3 godziny odsączone kotlety panieruj w jajku i bułce tartej, następnie smaż na silnie rozdgrzanym smalcu lub oleju podawaj z puree ziemniaczanym i np. młodą kapustą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Potrzebujemy: 5 jaj 1/2 szklanki cukru 3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ja użyłam proszku do pieczenia od Przyprawy Premium 1/2 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dobrze ubite jajka można sprawdzić poprzez "pisanie" cyfry 8 na masie mieszadłem, jeśli wzór zostaje na czas pisania, mamy dobrze ubite jaja
MamaOskarkaumieścić w lodówce. Masa serowa: - 125g masła w temp.pokojowej - 600g dobrego twarogu do serników (u mnie firmy Juliko) - 1 jajko - 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (lub 40g mąki ziemniaczanej) - 1/2 szklanki mielonego ksylitolu (lub cukru trzcinowego) + ok.450g truskawek W misie miksera umieścić miękkie masło, dodać ksylitol lub cukier trzcinowy i utrzeć na gładką masę. Następnie dodajemy jajko, proszek budyniowy
Smaczne Zdrowewizualnego. Idealny na ochłodę w te upalne dni. SKŁADNIKI (tortownica 20 cm) BISZKOPT KAKAOWY (lub paczka biszkoptów) 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA SEROWA 500g serków homogenizowanych 500 g jogurtu naturalnego 10 sztuk pralinek kokosowych 8 łyżeczek żelatyny 150g cukru pudru PONADTO
RAROSSAwystudzonym ryżem i przyprawami. Następnie formować pulpety, włożyć do rondla z kalarepką i razem ugotować. Dodać mąkę wymieszaną z odrobiną wody i śmietanę. Posypać koperkiem i podawać np. z ziemniaczanymi pączuchami
Tradycyjna KuchniaChyba nie znam bardziej tradycyjnej zupy jak ziemniaczana. W moich rejonach (Podkarpacie) mówiło się zawsze na nią kartoflanka. Pyszna, pożywna i łatwa w przygotowaniu. Składniki: ½ kg ziemniaków 2 pory 1 pęczek natki pietruszki 5 szklanek wywaru warzywnego z kostki sól, pieprz gałka muszkatołowa 30 dag mięsa z kurczaka Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, pory w plasterki, natomiast
Tradycyjna Kuchniapuder do posypki sól Wykonanie: Make, szczyptę soli, jaja, pokruszone drożdże zmiksować z mlekiem. Jabłka obrać pokroić w grube słupki, następnie moczyć w cieście i smażyć jak frytki ziemniaczane na oleju. Przed podaniem posypać cukrem pudrem
Tradycyjna Kuchnia