ziemniaczana - 4539 przepisów (strona:188/303)

Karpatka 342

mleka krowiego: 2 budynie (40g każdy bez cukru) o smaku waniliowym lub śmietankowym 250 g masła lub margaryny 8 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej.   Dodatkowo: Cukier puder do oprószenia ciasta.   Sposób wykonania kremu budyniowego. 2/3 mleka zagotować z cukrem, w 1/3 części mleka rozpuścić budynie w proszku i mąki. Całość dokładnie

Na słodko lub wytrawnie
Snickers 179

szklanki, która będzie potrzebna do do rozrobienia mąki) 1 kostka margaryny, bądź masła 0,5 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 3 kopiaste łyżki mąki zwykłej 3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej  Pozostałą ilość mleka zagotować z cukrami, zagęścić mąkami rozrobionymi w 0,5 szklanki mleka. W ciepły budyń wkręcić margarynę. Na gotowe ciasto bez masy orzechowej wyłożyć gotowy budyń

Kuchenne aromaty
Fileciki w sosie pieczarkowym z topionymi serkami 153

nieziemsko kremowe. Tak było i tym razem sos po prostu rozpływał się w ustach natomiast same polędwiczki poprzez krótki czas smażenia stały się bardzo soczyste. Całośc podałam z puree ziemniaczanym posypanym koperkiem.  Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 0,5 kg pieczarek 3 cebule 250 ml śmietany 18% 3 serki topione śmietankowe Hochland  sól  pieprz

Kuchenne aromaty
pyszne ciasto cappuccino 1303

przekrawamy na dwa blaty. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Mąkę pszenną łączymy z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia oraz kakao, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszamy delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach

Domowy Smak Jedzenia
Placuszki z kaszy jaglanej i szpinaku (263 kcal) 164

podane z sosem jogurtowym i surówką z młodej kapusty. Jeden placek to 263 kcal. Składniki (9 sporych placków): 200 g kaszy jaglanej 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 100 g szpinaku (mrożonego) cebula 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka ostra Przygotowanie Kaszę gotujemy do lekkiego rozgotowania w osolonej wodzie. Cebulę siekamy drobno, szklimy

e-PrzepisyKulinarne
Tort capuccino 356

ptaków i psa poczochrać po grzbiecie...i być zupełnie szczęśliwym.... Składniki na ciasto kakaowe, tortownica o średnicy 26 cm: 4 jaja 4 łyżeczki dobrej jakości kakao 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Wszystkie składniki na biszkopt powinny mieć temperaturę pokojową, jajka na 2-3 godziny przed pieczeniem należy wyjąć z lodówki. 1. Białka ubijamy

Apetyczna babeczka
KARPATKA 349

odrobina proszku do pieczenia masa: 2 i 3/4 szklanki mleka 1 i 1/4 kostki masła ¾ szklanki cukru  1 łyżeczka cukru waniliowego 5 łyżek maki pszennej 4 łyżki maki ziemniaczanej 2 żółtka Wykonanie: W garnku zagotować wodę z margaryną. Kiedy zacznie się gotować odstawić dosypywać mąkę i szybko mieszać. Wstawić na gazówkę,gotować mieszając ok 3 minut. Ciasto zacznie

Z Majeczką w kuchni
Ciasto Hawana 41127

białka, 2/3 szklanki cukru, 20 dag wiórków koksowych, Poncz: 100ml rumu, sok z połowy cytryny, Masa: 1/2 litra mleka, 2 żółtka, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2,5 łyżki cukru, 1 kostka masła, 1 puszka ananasa. Dodatkowo: 1 tabliczka gorzkiej czekolady, 2 łyżeczki mleka. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik z musem brzoskwiniowym 374

szklanki mleka Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g sera mascarpone 1 szklanka cukru 4 jajka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki aromatu waniliowego Mus: brzoskwinie z jednej puszki (puszka = 850 g) 3 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki gorącej wody 1/2 szklanki zalewy z brzoskwiń Dodatkowo: masło do wysmarowania formy Spód

Bullio
Tort śmietanowy z frużeliną wiśniową 165

części. Poncz: 125 ml kompotu z wiśni woda Kompot rozcieńczyć wodą w ilości dowolnej. Frużelina wiśniowa: 150 ml kompotu z wiśni 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka esencji waniliowej 700 g wiśni z kompotu Wszystko składniki (z wyjątkiem wiśni) dokładnie połączyć. Przelać do garnka o grubym spodzie,   podgrzać i mieszać do zgęstnienia (jak kisiel

kulinarnyswiatdomi
Babka majonezowa 181

Delikatna, puszysta i bardzo prosta babka majonezowa. Ze szklanką mleka idealna. 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka olejku cytrynowego 5 łyżek majonezu Cukier puder do posypania Forma: 2,5 l silikonowa Mąki z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sito. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy

VioletoweKucharzenie
Herbatnikowiec z budyniem 213

Przepis dostałam od znajomej, pochodzi z internetu. Pyszne ciasto na zimno z masą krówkową, idealne na każde przyjęcie. Herbatnikowiec z budyniem Składniki: Masa budyniowa: mąka ziemniaczana - 5 łyżek mąka pszenna - 5 łyżek spirytus - 1 łyżka masło - 200 g mleko - 1 l żółtka jaj - 3 szt cukier - 0,5 szkl Dodatkowo: herbatniki jasne - 25 szt herbatniki czekoladowe - 50 szt galaretki

Kuchnia Danusi
Tort czekoladowy z powidłami śliwkowymi. 190

Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jaj 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku Krem: 1 opakowanie czekoladowego kremu do tortów ( użyłam firmy Gellwe) 150g miękkiego masła 300 ml zimnego mleka 1 słoik powideł śliwkowych 15 winogron 1 kiwi wiórka kokosowe 1 szklanka wrzątku + 1 cytryna +  kilka kropel aromatu pomarańczowego

A Ty Smakuj Mnie
Mój dzienny przykładowy jadłospis :) 240

Węglowodany: Kasza: gryczana (biała, prażona), jaglana, jęczmienna, owsiana Ryż: jaśminowy, dziki, kolorowy, czarny, brązowy Mąka: o rkiszowa, kukurydziana, pełnoziarnista, razowa, ryżowa, gryczana, owsiana, kokosowa, migdałowa itd. Bardzo rzadko używam ziemniaczanej, a zwykłej pszennej wcale. Makaron: ryżowy, pełnoziarnisty, z mąki durum Wafle ryżowe, podpłomyki bez cukru Bataty Owoce Tłuszcze: Orzechy - wszystkie oprócz brazylijskich (rzadko jem włoskie) Masło orzechowe/migdałowe/tahini

Czarnawisienka
Ciasto z Masą Kawową 1423

następnie, podczas pieczenia ciasta pierwszego dopiero ubijacie pianę orzechową i wykładacie na drugie ciasto. Piana bakaliowa: 7 białek 250 g cukru kryształu 70 g mąki pszennej 70 g mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 garści bakalii Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier, łyżka po łyżce. Kolejno dodajemy mąki, proszek do pieczenia i ubijamy krótko

Made By Mom And Son

Proponowane wyszukiwania