języku strukturze. Do tego figi, które w sezonie mogłabym dodawać do wszystkiego. Jeśli ich nie lubicie albo nie możecie dostać, można zrobić ciasto bez owoców lub zastąpić je śliwkami, malinami lub (teraz już mrożonymi) truskawkami. Będzie znakomite za każdym razem. Polecam Wam ogromnie. Brownie z figami Składniki: (na formę 20x20 cm) 165 g masła 100 g ciemnej czekolady
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMarchewkowy gryczany omlet biszkoptowy; ze śliwkami i tahini Mało mnie tu ostatnio, u was jestem po cichu, u siebie też jakoś mniej mnie, ale życie mi pędzi, bo na innych rzeczach też się skupiam, bo po co na siłę, bo czasami od rana gdzieś biegam, bo to i tamto jeszcze do zrobienia, w nocy kolejny tort, kolejny
More food, love and dreamsDzisiaj nie będzie ciasta a deser. Bardzo prosty deser! Crumble to jeden z moich ulubionych deserów. Często pojawia się u nas z różnymi sezonowymi owocami: truskawkami, malinami, jagodami czy sliwkami. Wystarczy przykryć owoce kruszonką i zapiec. 15 minut i mamy pyszny ciepły deser. Co więcej można go dowolnie modyfikować nie tylko zmieniając
Pyry na Gazstanąć słoiki z domowymi przetworami. Zaczęłam od jakiegoś czasu magazynować różne słoiki z dobrymi zakrętkami, zamiast jak zwykle oddawać je teściowej. Miałam wielkie plany zakupu większej ilości truskawek, jagód, śliwek i ogórków. A z nich zrobienie najprawdziwszych domowych zapasów na zimę. I co? I nic mi z tego nie wyszło :) Nie mam domowych kiszonych ogórków, ale od czasu do czasu
bistro mamawychodzić. Pogoda, póki co ( odpukać! ), zdecydowanie do takich eskapad zachęca; choć nie jest już tak ciepło, wcale nie czuję złowrogiego oddechu października na karku. Lekko zamglone słońce, babie lato, śliwki spadające na głowę... I ciągle jeszcze tylko lekki płaszcz. W dużym parku wybraliśmy najbardziej okrężną z dróg, czym Ptysię wprawiliśmy w nieukrywany zachwyt. Biegała, skakała, poszczekiwała pełna szczęścia
Pożeraczka, czyli raz adobrzeminut. Podawać gorące z sosem, który utworzył się na dnie. A tak niedawno figi były zielone... Ale już wtedy kusiły ;) ----------- Podobne: Pomidory faszerowane ryżem Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Faszerowana cukinia
Weekendy w domu i ogrodzieliście rozdrobnić. Pomidory i camembert pokroić na cząstki. Rozdrobnić jalapeno. W salaterce wymieszać pak choi z pomidorami, camembertek, jalapeno i grzybkami. Polać oliwą i posypać solą. ----------- Podobne: Pieczeń ze śliwkami i pak choi Sałata z serem i pomidorami Pak Choi z dodatkami
Weekendy w domu i ogrodziedyniowy omlet ze śliwkami, wegańskim sosem czekoladowym i pestkami dyni prażonymi z ksylitolem i cynamonem ~ Najgrubszy z wegańskich omletów jakie kiedykolwiek zrobiłam ♥♥♥ I w zasadzie trzeci omlet z kolei :D Ale co poradzę, że je uwielbiam, a są stosunkowo szybkim i wygodnym śniadaniem :) Jakoś udało mi się przeżyć wczorajszy dzień...Jedną kartkówkę nauczycielka odwołała - z okazji Dnia Chłopaka. Stety-niestety
breakfast of dreamszobowiązują do bardziej wyrafinowanego nazewnictwa. Przyjęło się, że do nadzienia szarlotki używa się jabłek a podstawę stanowi ciasto kruche, bądź półkruche. Używano również ciasta francuskiego, gruszek, moreli, brzoskwiń i śliwek. Więc po co się ograniczać? W Polsce co dom to inny przepis. Każdy oczywiście jest jedyny i słuszny. Ja pokażę wam swój, wypracowany, przetestowany, z dużą ilością jabłek, przypraw
ladykitchencukiniowy omlet z płatków owsianych ze śliwkami i pestkami dyni w ksylitolu i cynamonie ~ Dzisiaj będzie chyba najcięższy dzień w całym tygodniu...Mam sześć lekcji, a na trzech z nich czekają mnie sprawdziany/kartkówki...Wczoraj prawie wcale nie miałam czasu dla siebie, znalazłam może max. godzinę z czego połowę przeznaczyłam na przygotowanie czegoś do jedzenia...Resztę czasu siedziałam zamknieta
breakfast of dreamsSardynka 1,4 Produkty roślinne (żelazo w nich zawarte jest gorzej przyswajane, zawierają także substancje wpływające niekorzystnie na ten proces) Żelazo [mg] Fasola biała (gotowana, 1/2 szklanki) 2,3 Śliwki (1/2 szklanki) 2,4 Ciecierzyca (gotowana, 1/2 szklanki) 2,4 Suszone pomidory (1/2 szklanki) 2,4 Ciemna czekolada (28 g) 3,9 Kombu (suszone, 8 g) 22,1 Tofu (twarde
Powiedz dietom nieszklanki mąki pełnoziarnistej 6 łyżek cukru trzcinowego (75 g) 3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo: 1 szkl jeżyn (można użyć innych owoców np. jabłek, śliwek) 1. Płatki owsiane zalać maślanką, odstawić na 30 minut żeby napęczniały. 2. Wymieszać ze sobą skłądniki mokre: olej, jajka oraz płatki namoczone w maślance. Osobno połączyć składniki suche: mąkę, cukier, proszek
Kto ugości moich gości?jabłka pokrojone na ćwiartki ze skórką bez ogryzków 2 brzoskwinie pokrojone na ćwiartki ze skórką bez pestek nektarynka okrojona na ćwiartki ze skórką bez pestki kilka śliwek 4 łyżki cukru około 1,5 litra wody możemy dodać maliny lub inne ulubione owoce np jagody czy morele Wykonanie: Umyte, przygotowane owoce zalać wodą ,dosłodzić
Od kuchni czyli o wszystkim po trochę