Po warsztatach oliwkowych zaraz na następny dzień ogarnął mnie oliwkowo-kaparowy szał;) W sklepie zrobiłam dokładny przegląd stosownych półek, poczytałam etykiety (niektóre oliwki niestety mają dodatek
Zdrowa Kuchnia SowyOstatnio u mnie zupa prawie na co dzień, co nie jest dziwne o tej porze roku, bo to najlepsze na rozgrzanie i jesienne smutki;) Dzisiaj zupa
Zdrowa Kuchnia SowyPora na lody jest może teraz nie najlepsza (choć za moment będzie jeszcze gorsza;), ale kupując ostatnio bazylię znalazłam na opakowaniu przepis na lody bazyliowe. Lody
Zdrowa Kuchnia SowyPasty jajecznej dawno u mnie nie było, bo od dłuższego czasu jeśli mam smak na pastę, to robię ją na bazie awokado albo strączkowych. Ale awokado
Zdrowa Kuchnia SowyMiałam banany do zużycia i ochotę na krem. Gdybym miała jeszcze awokado, to zrobiłabym mój najbardziej ulubiony awokadowy mus , ale nie miałam, ale miałam za to
Zdrowa Kuchnia SowyPo raz drugi zostałam zaproszona na warsztaty w restauracji Delight w andel's Hotel Cracow. Tym razem główną atrakcją miało być (i było) grillowanie na
Zdrowa Kuchnia SowyJakiś czas temu zakupiłam i przeczytałam książkę "Dieta bez zbóż" Josepha Mercoli. Nie zachwyciła mnie, głownie dlatego, że w zamian za zboża proponuje jadłospis
Zdrowa Kuchnia SowyPo zachwycie ciasteczkami na mące migdałowej przyszła kolej na następne danie inspirowane książką "Kuchnia bez pszenicy". Zapiekanki nie są zbyt popularnymi daniami w mojej
Zdrowa Kuchnia SowyRekomendowany przez Davisa jako chleb powszedni nadaje się do opiekania, jako dodatek do zupy, do smarowania masłem, do zjedzenia z dodatkiem sera czy warzyw. Czyli zastępuje
Zdrowa Kuchnia SowyPoprzedni słodki chlebek bardzo przypadł mi do gustu (a raczej smaku), więc jak tylko zniknął zabrałam się za następny, tym razem ziołowo-czosnkowy. To miał być
Zdrowa Kuchnia SowyNa ten schab miałam ochotę już bardzo dawno; jak tylko pojawiał się na kolejnym blogu, to zaraz sobie obiecywałam, że jutro na pewno kupię stosowny kawałek
Zdrowa Kuchnia SowyChlebek bananowy robiłam już kilka razy, ale dawno; były to wersje na mące pełnoziarnistej bez masła i cukru. Tym razem będzie wersja bez glutenu i bez
Zdrowa Kuchnia SowyJeszcze rano nie wiedziałam co zjem na obiad. Dla reszty rodziny obiad był z poprzedniego dnia, ale ja nie miałam na niego ochoty. Robiąc zakupy warzywne
Zdrowa Kuchnia SowyMiałam ochotę na placki, pankejki itp. Od kilku dni za mną chodziły. W końcu powiedziałam: dziś na kolację robię! (choć to nietypowe dla mnie, bo zawsze
Zdrowa Kuchnia SowyTo już 4 lata odkąd prowadzę tego bloga! Z tej okazji nie tylko upiekłam ciasto, ale i odświeżyłam wygląd bloga:) A w następnym poście będzie podsumowanie
Zdrowa Kuchnia Sowy