Wypatrzony u Zieleniny deserek lub śniadanko (jak kto woli) poszło od razu do realizacji:) Przypomniały mi się moje pyszne kulki malinowe , tylko że kulki były na
Zdrowa Kuchnia SowyOdkąd zainteresowałam się Kuchnią Pięciu Przemian (czyli od jesieni zeszłego roku) i stosuję ją w dużym zakresie, odtąd zupa stała się moim stałym i ulubionym daniem
Zdrowa Kuchnia SowyRobiłam już różne dania z kaszy jaglanej - wszystkie w wersji na słodko - ale placków jeszcze nie próbowałam. Zainspirowana przepisem Iw dzisiaj zrobiłam na śniadanie. Co prawda
Zdrowa Kuchnia SowyDawno nie robiłam żadnej pasty, dawno też nie robiłam nic z ciecierzycy. Więc gdy do tych dwóch faktów doszedł przepis, który znalazłam w dodatku do GW
Zdrowa Kuchnia SowyDawno nie jadłam szpinaku. Kupiłam, umyłam, pokroiłam i wrzuciłam na rozgrzaną łyżkę oleju i jak szpinak powoli wiądł (nie mogę się nigdy nadziwić, że z wielkiej
Zdrowa Kuchnia SowyWczorajsze moje śniadanie to pokłosie przepisu na zapiekany rabarbar i licznych moich przepisów na naleśniki/pankejki:) Po prostu zachciało mi się zapieczonych w cieście mącznym owoców
Zdrowa Kuchnia SowyW zeszłym tygodniu nie wyszły mi kompletnie placki z cukinii; przy próbie przełożenia ich na drugą stronę zrobiła się z placków widowiskowa mamałyga. Myślę, że dlatego
Zdrowa Kuchnia SowyNa zaprzyjaźnionym blogu u Moniki znalazłam ostatnio przepis na zupę z dodatkiem (sporym!) wędzonego łupacza. Robiłam kiedyś wg przepisu Moniki zapiekankę makaronową z wędzoną rybą i
Zdrowa Kuchnia SowyC iasto, które znalazłam na blogu Kuchenne fascynacje tak mi się spodobało, że nie czekało ani chwili na realizację:) Trochę, jak zwykle, zmieniłam w
Zdrowa Kuchnia SowyKaszę jaglaną do tej pory jadłam ugotowaną, z dodatkiem owoców i bakalii. Najczęściej na śniadanie albo deser. Zainspirowana przepisem na zapieczoną jaglankę, czyli coś w
Zdrowa Kuchnia SowyJesienią powracam do gotowania sycących zup, codziennych ciepłych śniadań i nierzadko też ciepłych kolacji. Zupa warzywna z podsmażonym porem, lekko tylko zmiksowana okazała się tak wyborna
Zdrowa Kuchnia SowyDo tej pory jadłam kaszę jaglaną tylko na słodko. Wiedziałam, że przyjdzie jednak czas, że będę chciała (chociaż może chcieć to chciałam, tylko jakoś nie
Zdrowa Kuchnia SowyKupiłam w końcu karob (jako zamiennik kakao). S potykałam go często w przepisach i od dawna miałam ochot ę pozna ć jego smak. Poznałam więc i
Zdrowa Kuchnia SowyDopiero teraz zwróciłam uwag ę na to, że prawie wszystkie moje wpisy październikowe dotyczą słodkości - ciast , deserów i t y m podobnych . Ponieważ jednak są to
Zdrowa Kuchnia SowyPo sukcesie ciasta na bazie mąki jaglanej nabrałam wielkiej ochoty do dalszych eksperymentów w temacie ciast bezglutenowych. Zakupiłam mąkę ryżową i kukurydzianą (nie gmo), zmieliłam kaszę
Zdrowa Kuchnia Sowy