bułeczki z rabarbarem, które dziś Wam pezentuję pochodzi z bloga Moje Wypieki , a poleciła mi go Koleżanka zachwycona tymi małymi cudeńkami. Ponieważ chciałam, aby było trochę bardziej zdrowo, wprowadziłam do przepisu własne modyfikacje. Wyszło pysznie-bułeczki są puszyste, nieprzesłodzone, ze słodkim waniliowym budyniem, orzeźwiającym rabarbarem z imbirem, a wszystko zwieńczone chrupiącą migdałową kruszonką :) Muszę też wspomnieć, że przy okazji
Zawsze głodna!Aksamitny, gęsty, słodki, bardzo owocowy! Pyszny i zdrowy pomysł na chwilę przyjemności :) Słodki smak to nie tylko sprawka owoców, ale i deseru jaglanego - Amazake! Polecam :) Składniki: 200 g truskawek 1/2 dojrzałego mango 200 ml kefiru/maślanki/mleka sojowego 2 łyżki amazake jaglanego Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj
Zdrowie na języku :PSpaghetti ze szpinakiem to taki rodzaj dania, który niezbyt korzystnie wygląda na naszym talerzu, jednak jest smaczny, zdrowy i warto po niego sięgać raz na jakiś czas. Do tego czas przygotowania tego dania jest na tyle krótki, a wykonanie na tyle proste, że poradzi sobie nawet całkowity kuchenny laik. Co ciekawe jest to ulubione danie mojego syna, co raczej przeczy
Mr. Tastewoda kokosowa Wykonanie: Owoce kroimy z grubą kostkę, przekładamy do naczynia i rozdrabniamy blenderem. Gdy owoce będą zblendowane, dla rozrzedzenia koktajlu polecam dodać wodę kokosową, swoją drogą bardzo zdrowy napój, poczytajcie w wolnej chwili o jej zaletach :) W internecie jest masa artykułów. Ponownie mieszamy i gdy uzyskacie satysfakcjonująca Was konsystencję napoju, przelewamy go do szklanek. Smacznego
Taste Of My Dayskwarki” to wystarczyło iść na górę i uciąć kawałek…Bardzo chciałabym wrócić do tych czasów, uprawiać warzywa i hodować zwierzęta na własne potrzeby, ekologicznie i zdrowo. Wierzyć mi się nie chce, że niektóre dzieci nie wiedzą co to jest wiejskie życie. Całe szczęście, że wciąż mam rodzinę na wsi. Dla moich dzieci to wielka frajda, a dla mnie
codojedzeniaJeśli ma być zdrowo to na myśl przychodzą Mi najróżniejsze sałatki. Dziś proponuje taką z kuskusem. Szybko się ją przygotowuje a jest na prawdę smaczna.Bez zbędnych sosów czy dipów, żeby było lekko. Dla urozmaicenia tę prostą przekąskę podałam w 3 kolorowych muszlach : ze szpinakiem, z pomidorami i z kurkumą. Palce lizać! Składniki: puszka tuńczyka w oleju roślinnym 1 czerwona
Z Majeczką w kuchniPogoda znów mało wakacyjna, szkoda. Dzisiaj idę do koleżanki mojej mamy, by zaprezentować jej, jak w prosty sposób przerzucić się na zdrowy tryb życia nie zmieniając nazbyt nawyków żywieniowych. Pokażę jej wiele ciekawych potraw i deserów, które można przygotować w parę chwil, a będą zdrowsze i pożywniejsze niż sklepowe wersje. Dziś przepis na tartę na spodzie orzechowym z farszem
Be Fit Be StrongZdrowo i smacznie Składniki 2 cukinie (ok. 50 dag) 20 dag ricotty 10 dag bułki tartej 2 jajka 2 łyżki marynowanych oliwek bez pestek 2 cebule dymki papryczka chili 4 łyżki oliwy z oliwek łyżka soku z cytryny łyżeczka skórki otartej z cytryny 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól świeżo zmielony czarny pieprz Przygotowanie Cukinie umyłem , osuszyłem , odciąłem końce
R'n'G KitchenPysznie i zdrowo. Połączenie mięsa wołowego z otrębami owsianymi i sok z cytryny nadaje kotletom niesamowitego "góralskiego" aromatu. Składniki 500 g mielonej wołowiny 10 łyżek otrąb owsianych 400 ml mleka 2% 2 jajka sok z cytryny sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Otręby zalewamy mlekiem i odstawiamy na 20 min ,następnie odsączamy. Do mielonego mięsa
R'n'G KitchenMoja nagroda pocieszenia. Jest mi źle. Mój mężczyzna wyjechał na kilka tygodni, a ja przed Jego wyjazdem obiecałam sobie, że zacznę się zdrowo odżywiać. I co? Ledwo wyjechał, a ja nie mogę przestać myśleć o całej gamie smakołyków... Postanowiłam więc przygotować udka z kurczaka. Upieczone w rękawie, z dodatkiem miodu i ostrych przypraw. Mniam! I jeszcze ta skórka... Tak, rozmarzyłam
W poszukiwaniu inspiracjiLekkie danie wegetariańskie z komosą ryżową i pieczonymi warzywami to szybki pomysł na smaczny i zdrowy obiad. Składniki: 100 g komosy ryżowej (quinoa) bakłażan marchewka kabaczek pomidorki koktajlowe garść natki pietruszki sól morska, pieprz chilli - ewentualnie oliwa Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Natkę posiekać. Bakłażana, kabaczka i marchewkę pokroić w średnią kostkę, skropić oliwą i wstawić do piekarnika
wyzwania kuchennekiedy wszystko mam na wyciągnięcie ręki nie mogę zdecydować się które warzywa wykorzystać najpierw! W tej wersji pod nóż trafiła młoda kapusta, która pyszna jest również na surowo. Pysznie, zdrowo, kolorowo. :-) 1/2 główki młodej kapusty 3-4 młode marchewki 10 rzodkiewek szczypior 1 łyżka oleju sól, pieprz 1. Kapustę drobno siekamy. Marchewkę obieramy i wraz z rzodkiewką ścieramy na grubych
Szefowa kuchniBób jest pyszny, bób jest zdrowy i bób i bób i bób. Ja go uwielbiam i zajadam w różnych postaciach. Dziś proponuję z włoskim risotto, wyszło pysznie, aromatycznie i treściwie choć lekko. Bób jest tu znakomitym dodatkiem. Zapraszam serdecznie na obiad. Risotto z bobem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMadzia ostatnio wprowadziła rygor żywieniowy i postanowiła zdrowo się odżywiać. W zasadzie nie przeszkadza mi to, niech je co tam chce. Tylko zupełnie nie rozumiem jak wpadła na pomysł żeby tym rygorem objąć również mnie? Czy ja jej coś złego zrobiłem? Krzywdę jakąś? Matkę i ojca jej harmonią zabiłem, że tak mnie karze teraz? Ja naprawdę lubię pszenne pieczywko
Marder&Marder Manufacturepłynu , dodać miód i mieszać, aż całkowicie się rozpuści Ostudzić i wlać do zupy, dokładnie wymieszać Do chłodnika dodać miętę oraz przesmażoną szynkę - wymieszać ponownie. Przepis z "Szczupło, smacznie, zdrowo" Nr. 6/2001
Proste Potrawy