Składniki : 1 kg melona 8 plastrów szynki parmeńskiej lub surowej wędzonej polędwicy 1 łyżka miodu 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu winnego sól, pieprz, listki mięty Przygotowanie : Melon umyć, osuszyć, przekroić na pół, obrać ze skóry i usunąć pestki Miąższ pokroić w kostkę i zmiksować na gładką masę, doprawić solą oraz pieprzem, pozostawić na kilka minut do lodówki Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć pokrojoną szynkę i odłożyć Na tę samą patelnię wlać ocet, 2 łyżki wody, kilka sekund gotować, aż zmniejszy się obj... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula