Niego dedykuję ten wypiek. Szkoła to utrapienie wielu dzieciaków, szczególnie jej pierwszy rok. Ja znalazłam sposób na to, by mój uczeń szedł do niej z wesołą minką. Butelka zdrowego napoju, do tego pojemniczek z przygotowanymi przez mamę pysznymi brownie..Jeden kęs przegania wszystkie smuteczki, gdy mamy nie ma obok...Syn chętnie częstuje nimi swoich klasowych kolegów, którzy też czasem mają
Z Majeczką w kuchnimiasto, pochodziłam po lesie, wróciłam do regularnych treningów. Jestem pełna energii jak nigdy i wcale nie mam zamiaru tego zmieniać. Dlatego też dzisiaj będzie tak bardzo zdrowo! Dzisiaj, korzystając z ostatnich chwil przed sezonem na szparagi i inne boskie warzywa, przygotowałam dla Was sałatkę z warzyw nieco orientalnych takich jak batat, rzepa biała i groszek cukrowy. Możecie ją zajadać
Fill The Bowlpowiecie na porcję energetycznej, świeżej i lekkiej sałatki, która z powodzeniem pełnić może rolę pysznego i zdrowego deseru? Składniki: garść rukoli garść roszponki garść rodzynek 1 awokado 1 mango sos: 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine 2 łyżeczki soku z cytryny 1/2 łyżeczki miodu Wymieszaj wszystkie składniki na sos i odstaw na bok. Przepłucz rukolę
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałazupę! Chyba , że chcesz ją delikatnie zblenderować. Wyłóż na talerze. Przed podaniem posyp uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni i listkami świeżej bazylii, dodaj koperku. Gotowe! Pysznie i bardzo zdrowo! Możecie posypać czarnym sezamem
Z Kuchni Do Kuchnisystem trawienny, a uspokajająco na układ nerwowy. By była świeża i krucha należy przechowywać ją w lodówce w plastikowej torebce. Wiosna w pełni, więc dobrze zjeść coś lekkiego i zdrowego. Często ostatnio robię sałatki, które zabieram do pracy. Dziś proponuję sałatkę z roszponką. Składniki : 3 garści roszponki 3-4 średniej wielkości rzodkiewki pokrojone w plastry 5-6 pomidorków koktajlowych przekrojonych
Niebieski kubek z kawaWiosna zapukała już do naszych okien i jak zwykle z jej nadejściem chce nam się czegoś zielonego i zdrowego. Zapraszam więc Was dziś wiosenny detox, czyli zielony koktajl przygotowany na bazie szpinaku z dodatkiem imbiru, siemienia lnianego i cytryny. Każdy z tych składników ma zbawienny wpływ na nasz organizm i posiada mało kalorii. Szpinak , ponieważ zawiera mnóstwo żelaza
Kulinarne przygody GatityZdrowo, kolorowo i wiosennie :), buraki w luksusowym wydaniu z suszoną śliwką i czosnkiem, w wersji light używamy jogurtu naturalnego, a dla tych co kalorii nie liczą proponuje dodać majonez. Składniki: - 5 średnich buraków - 2 ząbki czosnku - 12 suszonych śliwek - 3 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu - 1 łyżka soku z cytryny - sól - pieprz Po sprawdzone śliwki zapraszam na stronę www.Skworcu.com.pl
Apetyczna babeczkaSałatka kolorami się mieni, odcieniami pięknej zieleni, na której białe jajka górują, a czerwone warzywa z nimi kontrastują. Jest smacznie i zdrowo, radośnie i kolorowo, a gdy sos do niej dodamy, idealny smak uzyskamy. Składniki na 3 porcje: 150 g mix sałat (rukola, sałata rzymska, cykoria,endywia), 150 -200 g jogurtu naturalnego gęstego, sól smaku, pieprz cytrynowy, pęczek
Moniki Smakołykijest obłędnie kokosowa (jeśli pudding rano będzie zbyt gęsty, można dolać odrobinę mleka i wymieszać) i niezbyt słodka. Mi zasmakowała bardzo. I na podwieczorek się nada, a nawet na zdrowy deser. Czego chcieć więcej...? Kokosowy pudding chia z jeżynami Składniki: (na 2 porcje) 400 ml mleka kokosowego 3 łyżki nasion chia 2 łyżeczki miodu dodatkowo: chipsy kokosowe jeżyny Mleko kokosowe
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWiecie już, że jestem wielką fanką wytrawnych omletów na śniadanie :) Dzisiaj proponuję Wam omlet ze szpinakiem, fetą i czarnymi oliwkami. Pysznie i zdrowo od samego rana :) SKŁADNIKI ( dla 1 osoby - 310 kcal) 1 garść szpinaku 2 jajka 20 g fety mała garść (20g) czarnych oliwek pieprz zioła prowansalskie 1 łyżeczka masła PRZYGOTOWANIE Szpinak myjemy i siekamy drobno. Podsmażamy
Moje Kuchenne Rewelacjegrejpfrutach jesteście zaskoczeni równie mocno, niczym ja za pierwszym razem. Ale zapewniam — to genialny pomysł na cudownie kwaśny, aromatyczny i zarazem rozgrzewający deser. Co więcej, w pełni roślinny i zdrowy. Cukru w przepisie jest stosunkowo niewiele, ale jego dodatek jest absolutnie konieczny. To on sprawia, że grejpfruty łagodnieją, a ich smak staje się bardziej stonowany i przyjazny. Przyprawy zaś oferują
Food SquareProponuję szybki twarożek z łuskanych pestek słonecznika. Jest to bardzo smaczny i zdrowy zamiennik jakże lubianego prze mnie białego sera z naturalnym gęstym jogurtem. Przepis jest błyskawiczny. Masz ochotę na twarożek, wrzucasz kilka składników do blendera i kręcisz. Bez namaczania słonecznika przez całą noc. Choć można i tak, kto ma ochotę poczekać lub jest już najedzony. Ziarna słonecznika są bardzo
Naturalna KuchniaWitajcie :) mam dzisiaj dla Was propozycję pysznego i zdrowego obiadu.Polecam klopsy jaglane z kalafiorem kiełbasą bekonową Hańderek i sosem bolońskim Jamar . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 2 woreczki ugotowanej kaszy jaglanej 3 pętka kiełbasy bekonowej Hańderek 1 mały kalafior 2 cebulki 2 łyżki posiekanego szczypiorku domowa vegeta do smaku pieprz , szczypta chili do smaku około 1 szklanki bułki
Sama słodycz i szczypta chilidoświadczenia, wiem że są one naprawdę pomocne. Jeśli zastosujemy się do wszystkich zasad joga pozwala uspokoić umysł i zrelaksować całe ciało. W książce znajdziecie również wiele wskazówek na temat zdrowego żywienia. "Nikt nie może myśleć, kochać i spać dobrze, jeśli nie je dobrze" Virginia Woolf Książka Charlotte Watts jest skierowana dla wszystkich, którzy zmagają się z jakąkolwiek formą stresu. Naprawdę
Słodkie okruszkiOrzo kalafiorowe i łosoś w glazurze, pyszny obiad, zdrowy i smaczny. Pewnie znacie makaron orzo, który przypomina kształtem ryż. Dzisiaj chcę Wam zaproponować warzywną wersję tego makaronu, a mianowicie orzo kalafiorowe. Wspaniałe danie, które można podać jako główne danie warzywne lub jako dodatek do mięsa czy ryb. U mnie dzisiaj orzo kalafiorowe z łososiem w słodko kwaśnej glazurze. Nienawidzony kalafior
codojedzenia