zapiekany kurczak - 1627 przepisów (strona:63/109)

,,Sałatka ze szpinakiem, chrupiącym boczkiem i suszonymi pomidorami” 137

smażyliśmy boczek, wrzucamy kurczaka i smażymy aż nabierze złotawego koloru. Ser mozzarella kroimy w paski. Ziarna słonecznika podprażamy na suchej patelni bez tłuszczu do zrumienienia. Do miski przekładamy pokrojoną sałatę, umyte liście szpinaku i pokrojone w paski pomidory suszone, oraz resztę składników. Całość delikatnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem. Płat tortilli wkładamy do formy i zapiekamy w nagrzanym piekarniku

Podróż w kulinaria
Kurczak w mleczku kokosowym z garam masalą 183

udek kurczaka przyprawa do drobiu Sos: 2 cebule - obrać i pokroić w kostkę 1 puszka mleczka kokosowego sól, pieprz papryka ostra i słodka curry garam masala olej Udka panierujemy w przyprawie do drobiu. Podsmażamy na patelni. Składniki na sos mieszamy. Do naczynia żaroodpornego wkładamy udka,  zalewamy je sosem i wkładamy do nagrzanego piekranika. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez

Kuchnia smaków
Pierś kurczaka nadziewana pesto pieczona w dojrzewającej szynce 270

przyprawa do kurczaka Przygotowanie : Podwójnego fileta przecinam na pół, ostrym nożem nacinam robiąc kieszonki i rozsmarowuję w środku po 1 łyżeczce pesto. Układam po 2 plasterki szynki na filecie i takim samym ruchem jakbyśmy chcieli nabrać wody w dłonie podwijam szynkę pod pierś. Jeśli trzeba to czasem używam wykałaczek do spięcia szynki pod dołem. Zapiekam w naczyniu żaroodpornym

Mechanik w kuchni
Tarta z kurczakiem, pieczarkami i warzywami 316

papryką słodką. Gdy kurczak będzie usmażony, na patelnie wrzucić paprykę. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Na koniec dodać kukurydzę oraz zioła i cały farsz przełożyć na spód od tarty. Teraz przygotować sos. Jajko wymieszać z jogurtem i solą, aby powstała jednolita masa. Sos równomiernie wylać na tartę. Na koniec tartę posypać startym serem mozzarella. Zapiekać przez około 25 minut

Zgrabne Gotowanie
Młode Ziemniaczki Zapiekane z Ziołami, Cytryną i Czosnkiem 209

Cóż ja mogę napisać o tych ziemniaczkach? Zróbcie, spróbujcie i sami oceńcie. Dodałam do nich to wszystko co uwielbiam. U mnie w domu zniknęły w kilka

Blondynka Gotuje
Zapiekanka ryżowa z wędzonym kurczakiem 383

obrane mięso z kurczaka, pokrojoną na mniejsze kawałki paprykę, pokrojone ogórki, odcedzony z zalewy groszek, śmietanę i koncentrat pomidorowy. Całość wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce i również wmieszać w pozostałe składniki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wierzch zapiekanki posypać rozdrobnioną mozzarellą i oregano, po czym nałożyć pokrywę naczynia i włożyć do piekarnika. Zapiekać 30 minut

Passions hobbies life
BIRJANI Z KURCZAKA 292

BIRJANI – klasyczne danie kuchni indyjskiej , a ściśle mówiąc mongolskiej, typowej dla północnych terenów Indii. Nazwa pochodzi od perskiego słowa beryā(n) (بریان) oznaczającego „pieczony”. Polega na zapiekaniu w szczelnie zamkniętym garnku na przemian ułożonych warstw ryżu i mięsa, z dodatkiem różnych kombinacji przypraw. W zależności od regionów wytworzyły się różne style przyrządzania. Zobaczcie jak je je robię(...)kminek – 1 szczypta * cynamon – 1 szczypta * pieprz ziarnisty – 2 ziarenek * papryka chili – 1 duża szt *sok z cytryny – 2 łyżki DODATKOWO: * filet z kurczaka – ok. 600 g * mleko – 75 ml * klarowane masło ghi – 3 łyżki * duża cebula – 1 szt * ryż np. basmati – 250 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Do miseczki wkładamy imbir

Ostra na Słodko
PIZZA NA WARZYWNYM SPODZIE 143

włoskie DODATKI: kurczak (można pominąć) keczup (najlepiej domowy) pieczarki sałata rzymska czarne oliwki pomidory wędzone tofu (można zastąpić serem żółtym lum mozzarellą ) PRZYGOTOWANIE : Ugotowane ziemniaki, brokuły i kalafior miksujemy z namoczonymi płatkami , solą i ziołami. Masę rozprowadzamy na blaszce pokrytej papierem. Podpiekamy w 180 st.C ok. 10 min Na lekko upieczony spód nakładamy keczup i dodatki. Zapiekamy ok.20-25 min Podajemy

Marcepanowa kuchnia
76 przepisów na jesienne obiady 147

pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznym Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Fasolka po bretońsku Gęsta jarzynowa z brukselką Gulasz warzywny z cukinią Gulasz z kurczaka z kaszą

Moja smaczna kuchnia
BAKŁAŻANY ZAPIEKANE Z KASZĄ KUSKUS I WARZYWAMI – kuchnia libańska 125

zapiekane bakłażany – z kuskusem i warzywami – czyli czymś na kształt libańskiej sałatki tabbouleh , którą bardzo często zjadam w sezonie letnim! Danie jest niesamowicie smaczne, szybkie do zrobienia, a dzięki dodatkowi przyprawy curry i kurkumy – bardzo aromatyczne! Jest świetnym pomysłem na obiad albo np.imprezowe danie. Wielbiciele mięs śmiało mogą pokusić się o dodatnie np. kawałków kurczaka, indyka

Ostra na Słodko
Schab pod pierzynką ze szpinaku i żółtego sera 157

PIERSI Z KURCZAKA,DLA MOJEJ CÓRCI-I MUSZĘ WAM POWIEDZIEĆ ,ZE SPOKOJNIE MOŻNA TEN PRZEPIS WYKORZYSTAĆ DO  TEGO MIĘSA,BO BYŁO RÓWNIE DOBRE) ,PRZYPRAWIAMY ODROBINĘ PRZYPRAWĄ DO GIROSA ZALEWAMY MIĘSO NASZYM SOSEM I PIECZEMY W PIEKARNIKU ROZGRZANYM DO 180 STOPNI Z TERMOOBIEGIEM,LUB 200 BEZ TERMOOBIEGU OK 30MIN PO TYM CZASIE POSYPUJEMY STARKOWANYM SEREM I ZAPIEKAMY JESZCZE

Swojskie jedzonko
filet z kurczaka pieczony na warzywach 163

kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i p rzekrajamy na dwa kotlety.  Składnimi marynaty mieszamy ze sobą i nacieramy nią mięso. Odstawiamy minimum na godzinę do lodówki. Ziemniaki obieramy i razem z cukinią kroimy w grube plastry, cebulę w piórka, pomidorki rozkrajamy na pół, a ząbki czosnku rozgniatamy nożem. Tak przygotowane warzywa wkładamy do naczynia do zapiekania. Oprószamy solą morską

Cook&Love
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną 131

Dodajemy kurczaka i smażymy, aż się zetnie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i curry. Na koniec dodajemy kaszę oraz natkę pietruszki i podgrzewamy całość kilka minut. Farsz odstawiamy z palnika, gdy trochę przestygnie dodajemy do niego połowę mozzarelli. Mieszamy. Wydrążone cukinie oprószamy solą, napełniamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Do naczynia wlewamy odrobinę wody i zapiekamy około

Smak mojej kuchni
Naleśniki zapiekane w sosie serowym 278

Naleśniki zapiekam w dwóch foremkach LYCKAD z Ikei o wymiarach 31x21x6 cm i 23x15x5 cm. Z podanych składników wychodzi ok. 10 naleśników - 7 z pieczarkami i 3 z ananasem, ale oczywiście poszalejcie z własnymi kompozycjami. Ja użyłam składników, które aktualnie były w lodówce, ale te naleśniki śmiało można zrobić z jakimś farszem warzywnym, mięsem mielonym lub kurczakiem. :) Pieczenie: Temperatura - 180ºC

Cooking Monster
Kurczak schowany w naleśnikach 5814

Dodajemy kurczaka i pokrojone w plasterki pieczarki. Wszystko podsmażamy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony.  Doprawiamy solą i pieprzem. Każdy naleśnik smarujemy sosem czosnkowym i nakładamy farsz. Zwijamy w rulon i kroimy na kilka mniejszych kawałków. Tak przygotowane ruloniki ustawiamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku

VioletoweKucharzenie
Najlepsza zapiekanka z kurczakiem i pieczarkami 660

pieprzem. Kurczaka kroimy w kawałki wielkości jednego kęsa, przekładamy do naczynia żaroodpornego, obsypujemy szklanką żółtego sera, dodajemy pieczarki i całość mieszamy. Śmietanę mieszamy z mąką, zagotowujemy. Zdejmujemy z palnika,solimy, następnie czekamy aż trochę przestygnie i wbijamy całe jajko i żółtko. Mieszamy. Polewamy mięso sosem, obsypujemy resztą sera i bułką tartą. Na wierzch kładziemy wiórki masła. Zapiekamy

chwile dla mnie

Proponowane wyszukiwania