Tortilla z kurczakiem i sałatką serowo pomidorową http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/02/tortilla-z-kurczakiem-i-saatka-serowo.html Sałatka z kolorowym tortellini i sosem majonezowo-musztardowym http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/02/saatka-z-kolorowym-tortellini-i-sosem.html Sałatka z kolorowy ryżem http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/02/saatka-z-kolorowym-ryzem.html Wegetariańska tortilla http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/03/wegetarianska-tortilla.html Pieczona ciecierzyca http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/pieczona-ciecierzyca.html Sałatka jarzynowa bez jajek http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/saatka-jarzynowa-bez-jajek.html Zapiekane okienka chlebowe http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com
Kuchnia w czekoladzieZamiast indyka można również użyć filetów z kurczaka. Składniki: 300-400 g filetów z indyka, cienko pokrojonych sól, oregano, pieprz, bazylia, czosnek, papryka słodka 2-3 łyżki zielonego pesto kilka pomidorków, najlepiej śliwkowych (podłużnych) kulka mozzarelli Filety posypać przyprawami z jednej strony i ułożyć przyprawioną stroną w dół w naczyniu do zapiekania (wyłożonym folią aluminiową lub papierem do pieczenia). Wierzch
Czerwień i błękitszczypiorkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka kroimy na drobną kostkę i smażymy na oliwie z oliwek. Dodajemy kurkumę, paprykę, czosnek, sól oraz pieprz wedle uznania. Makaron mieszamy z mięsem i grzybami. Wkładamy to do naczynia żaroodpornego. Jogurt roztrzepujemy z jajkami i zalewamy makaron. Na koniec posypujemy żółtym serem. Całość zapiekamy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym
Emskie Smakikurczakiem i ułożyć na niej deskę (przyciskając kurczaka) i obciążyć. Zostawić tak do ostudzenia. Galantynę wyjąć, schłodzić i podawać krojoną w plastry. Ja podałam z galaretkami z żurawiny i z tymianku na białym winie. Resztę bulionu zużyć do przygotowania zupy. Jeżeli zostanie nam nadmiar farszu, należy włożyć go do naczynka do zapiekania i piec podobnie jak galantynę. zastawa
królestwo garówmielona sól,pieprz zioła prowansalskie Wykonanie: Kurczaka płuczemy, obsuszamy. Nacieramy w środku i na zewnatrz solą i pieprzem. W srodku nacieramy też słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Pomarańczę obieramy, usuwamy białą skórkę, kroimy na cząstki. Wkładamy do srodka kurczaka.Wkładamy też rozmaryn, Zaszywamy lub spinamy wykałaczkami. Smarujemy z wierzchu masłem. Zapiekamy 1 godz. Po tym czasie
Z Majeczką w kuchnipizze) Ciasto: 25 g świeżych drożdży 1,5 szklanki ciepłej wody 550 g mąki pszennej (3,5 szklanki) łyżka oleju ł yżka cukru łyżeczka soli 2 piersi z kurczaka przyprawa kebab gyros przyprawa arabska kebab shoarma (lub jedna z nich) czosnek w proszku słodka papryka w proszku pieprz warzywa: cebula/cebula czerwona ogórki konserwowe/kiszone lub surowe 2-3 pomidory ok. połowa(...)połowa małej czerwonej kapusty papryka konserwowa (opcjonalnie) sos pomidorowy (passata) ok. 100 ml przyprawy: oregano, bazylia, czosnek, sól, pieprz ok. 150 g mozzarelli lub żółtego sera do zapiekania olej do smażenia Najlepsza Domowa Pizza Kebab - Sposób przygotowania: Drożdże rozpuszczamy w ok. 100 ml lekko ciepłej wody (nie wrzącej, ani nie bardzo gorącej, ponieważ zabijemy drożdże!). Następnie dodajemy cukier i kopiatą
Słodka Stronazalewy, a zamiast bazylii dać inne zioła. Z podanych proporcji wyszło 6-8 porcji, w zależności od apetytu. SKŁADNIKI: 12-13 płatów lazanii nie wymagającej obgotowania 30 dag piersi kurczaka (PROMOCJA) 50 dag włoskiej kapusty 40 dag pomidorów (2-3 sztuki) 1 cebula 2-3 łyżki oleju sól sól ziołowa pieprz 12 dag żółtego sera - u mnie gouda suszona(...)się zeszkli, doprawić solą ziołową i pieprzem. Pomidory sparzyć wrzącą wodą i obrać ze skórki, pokroić w plastry. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Głęboką formę do zapiekania (u mnie 16x27 cm) wysmarować grubą warstwą masła. BESZAMEL: W rondlu rozpuścić masło, dodać mąkę i mieszając przesmażyć bez rumienienia. Nie przerywając mieszania po trochu wlać zimne mleko i doprowadzić
Kuchenne zapiski Edytywarzywa zmiękną dodajemy zmielone mięso z kurczaka. Smażymy do miękkości. Pod koniec dodajemy przygotowany wcześniej jarmuż. Całość doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. --> Makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy razem z duszonymi warzywami i mięsem. Zapiekankę zalewamy sosem beszamelowym, dodajemy pesto i mieszamy całość łyżką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 i zapiekamy 20 minut. --> Sos beszamelowy: --> W rondelku rozpuszczamy masło
Marta Gotujetartego sera żółtego, oregano, łyżka oleju. Przygotowanie: Kurczaka kroję w większą kostkę, podsmażam przez chwilę na oleju (większy ogień) z dodatkiem przyprawy. Osączam na ręczniku papierowym. Paprykę kroję w mniejsze cząstki, następnie w paski. Ciasto rozkładam na papierze do pieczenia, smaruję ketchupem i posypuję oregano. Następnie układam paprykę, ser żółty i mięso. Zapiekam około 20 minut w 200 stopniach
JejKuchniapysznym sosiku. Dodałam jeszcze ekstra resztki kurczaka z poprzedniego obiadu, u mnie nic się nie marnuje;P Co do samego przepisu, zmieniłam nieznacznie sposób jego przygotowania dostosowując je trochę do swoich upodobań, Wam też na pewno przypadnie do gustu. Jeżeli lubisz tego typu zdrowe dania, polecam też w wersji Gordona Ramsaya zapiekane z jajkiem , palce lizać! Zapraszam! Scroll down
karmelowyUdka zapiekane pod musztardową pierzynką to pomysł na szybki, weekendowy obiad. Mięso przygotowane w poniższy sposób będzie soczyste i bardzo smaczne. Jeżeli lubicie dania przygotowywane w piekarniku to zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu. Składniki na porcję dla 3-4 osób: 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka 1 białko z dużego jajka 2 łyżeczki musztardy, np. dijon
Ugotowaćząbki czosnku sól pieprz Wykonanie: Pierś kurczaka kroimy w paseczki, posypujemy pieprzem, solą, słodką papryką i przyprawą do kebab. Mięsko smażymy na rozgrzanej patelni. Do miski wkładamy porwaną sałatę ,pomidory, paprykę pokrojone w paski, ogórki pokrojone w plastry oraz piórka cebuli. Tortillę podgrzewamy na patelni. Płaty tortilli wkładamy do formy i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 200 C, do momentu
Podróż w kulinariaodstawiłem do lodówki na 15 minut. Nogi kurczaka umyłem, osuszyłem , pokroiłem na udka i podudzia. Mięso nakłułem ostrym nożem, oprószyłem solą i pieprzem. Natarłem marynatą i wstawiłem do lodówki na 3 godziny ( najlepiej na całą noc). Pomarańczę pokroiłem w grube plastry. W formie żaroodpornej ułożyłem mięso i plastry pomarańczy, dodałem resztę marynaty. Zapiekałem 55 minut w temperaturze 200 stopni
R'n'G Kitchenkurczaka, szynkę, pokrojone na plasterki ogórki kiszone, posiekaną cebulę, posypujemy kaparami, umieszczamy brokuły podzielone na mniejsze kawałki i posypujemy wszystko solą i pieprzem. Następnie przygotowujemy sos z musztardy, jogurtu, majeranku, mieszamy go dokładnie i wylewamy na wierzch naszej potrawy. Na koniec posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku około 45 min w 180 stopniach. Podajemy z zapiekanymi
Symfonia smakowaTen przepis to świetny pomysł na to jak wykorzystać mięso pozostałe z gotowania np. rosołu. Prosty i niedrogi. Do tego najlepsze będą domowe tortille , ewentualnie
Złote przepisymoze byc) piersi kurczaka mocarella sol Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, solimy, a nastepnie nacieramy pesto z odu stron. Tak przygotowane mieso wkladamy do natluszczonego naczynia zaroodpornego. Pieczemy przez okolo 40 minut w 180°C. Nastepnie kroimy mocarelle na plastry i ukladamy na mieso. Na jedna piers wychodza 2 plastry sera. Calosc znow zapiekamy w piekarniu az sie ser nie rozpusci
Przysmaki KarolkiZapiekane dania to dobry pomysł na obiad, czy kolacje! Myślę, że to również dobry pomysł na kolację dla gości- ponieważ można je wcześniej przygotować i w odpowiednim czasie włożyć do piekarnika i gorąca kolacja gotowa. SKŁADNIKI: 2 woreczki ugotowanego ryżu w vegecie duża pojedyncza pierś z kurczaka(około 500g) przyprawa gyros 2 łyżki masła klarowanego oliwa z oliwek
Kuchnia BeatyEnchilada to popularne danie w kuchni meksykańskiej. Tradycyjnie podawana jest w formie zwiniętych ruloników tortilii z farszem. Można w niej znaleźć mięso wołowe, kurczaka, mnóstwo warzyw
bastalenaduuuże marchewki przyprawy Kurczak - przyprawianie go to często improwizacja - tak było i tym razem. Z dwoma łyżkami oliwy wymieszałam przyprawy, które miałam "pod ręką" - czosnek, paprykę - słodką i ostrą, suszoną natkę pietruszki i sól. Ziemniaki pokroiłam w ćwiartki,posypałam bezglutenową przyprawą do ziemniaków - marchewkę również. Ułożyłam w naczyniu żaroodpornym i zapiekałam ok 40 minut w 180 stopniach. Obiad
BezglutenowaIzabelalekko osolonej wodzie. Do podsmażonego kurczaka dodajemy szpinak. Jeśli dodajemy świeży, liście kroimy na mniejsze kawałki. Gdy szpinak lekko osiądzie, na patelnię wlewamy śmietankę, dodajemy czosnek i dusimy, aż śmietanka zacznie gęstnieć. Do gęstniejącej śmietanki dodajemy makaron oraz połowę startego żółtego sera. Mieszamy, aż ser się rozpuści. Całość przekładamy do naczynia do zapiekania i posypujemy resztą żółtego sera. Zapiekamy
Jacob Tastessmażenia Olandia Przygotowanie: Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy i lekko rozbijamy na kotlety. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z każdej strony po 2 minutki. Na każdy kawałek kotleta układamy plasterek sera, kilka plasterków oliwki i kawałki suszonego pomidora. Zapiekamy w piekarniku ok. 10 minut
Aga w kuchni