Udka z kurczaka w miodowo-pikantnej glazurze

Udka z kurczaka w miodowo-pikantnej glazurze

Udka z kurczaka w miodowo-pikantnej glazurze

Kolejny mój wymysł żeby nie było nudno i można powiedzieć, że się opłaciło kombinować.Składniki: 4 udka z kurczaka 3 łyżki miodu łyżeczka chili w płatkach sok z połowy limonki oliwa z oliwek sól  pieprz Udka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy oliwą z oliwek i przyprawiamy solą i pieprzem. Robimy marynatę: miód mieszamy z sokiem z limonki, chili w płatkach i łyżką oliwy z oliwek. Formę do zapiekania smarujemy oliwą z oliwek, nakładamy na udka część marynaty z każdej strony i układa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.