zapiekany kurczak - 1627 przepisów (strona:58/109)

Tarta z kurczakiem i porem 118

niego umytą i pokrojoną w centymetrową kostkę pierś z kurczaka. Mięso smażyć do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i wyłożyć na podpieczoną tartę. Posypać startym żółtym serem. 3. Masa jajeczna: W garnuszku dokładnie połączyć jajka ze śmietaną i przyprawami. Wylać na tartę i całość zapiekać jeszcze 20 min. do całkowitego ścięcia się masy jajecznej. Podawać na ciepło

Krokusowy Dom
Zapiekanka pieczarkowa z kurczakiem i makaronem 604

pieczarki w plasterki. Na patelni szklimy cebulę. Gdy zmięknie dodajemy kurczaka i pieczarki. Smażymy do miękkości. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Mieszamy ze sobą usmażone mięso z cebulka i pieczarkami, makaron i ser. Przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę. Energicznie mieszamy do powstania jasnej

VioletoweKucharzenie
Leniwe risotto 126

podsmażyć, ale… to lenistwo! 2 porcje: 1 pojedyncza pierś kurczaka 120 g ryżu do risotto (arborio) 200 g pieczarek 50 g parmezanu 1.5 lampki czerwonego, wytrawnego wina 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 pęczka pietruszki sól, pieprz, ekologiczna przyprawa do rosołu (suszona włoszczyzna) Na dno naczynia do zapiekania (najlepiej takie z przykrywką) wylewamy olej, wysypujemy ryż, posypujemy połową sera

Kucharzyca
Podudzia pieczone w miodzie 134

Kurczak zawsze się sprawdza  Składniki 6 szt podudzi kurczaka 2 łyżki miodu 4 łyżki masła klarowanego sól 1 łyżka zmielonych orzechów włoskich pół łyżeczki tymianku     Przygotowanie   Miód i dwie łyżki masła podgrzałem w rondelku, aż się dokładnie połączyły ( nie gotujemy ). Umyte podudzia natarłem solą. Naczynie do zapiekania wysmarowałem pozostałym masłem, włożyłem mięso. Piekłem 50 minut

R'n'G Kitchen
Udka pieczone w pomidorach 148

Dzisiaj mam dla Was przepis na udka zapiekane w pomidorach. Tak, tak kolejny raz mięso, ale wspominałam, że moja rodzinka je lubi, a jak na niedzielny obiad przystało to i pojawiło się na naszym stole. Do obiadu podałam ziemniaki puree i surówkę z kapusty pekińskiej . Kurczak jest soczysty, mięciutki  i bardzo smaczny, dlatego polecam. Jeśli macie ochotę

O kuchni z uczuciem
Zapiekanka ryżowa z udkami kurczaka 261

Następnie na to ułożyć brokuły i odcedzoną kukurydzę. Udka z kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć solą, pieprzem oraz słodką paprykę. Przygotowane kawałki mięsa ułożyć na samym wierzchu. Całość zalać gorącą zalewą. Jeżeli nie daliście rady wlać od razu całej zalewy to można ją dolać do dania podczas pieczenia. Zapiekać bez przykrycia około 60-70 minut w  180ºC

Ugotować
Zapiekanka z kaszy jaglanej z kurczakiem 710

drobną kostkę. 4. Kaszę mieszamy z usmażoną piersią z kurczaka, papryką, połową tartego żółtego sera i żółtkiem. Doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy ubite białko, delikatnie mieszamy. 5. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i obsypujemy tartą bułką, wykładamy kaszę z dodatkami. Na wierzch wykładamy pozostały żółty ser. Całość zapiekamy przez ok 20 minut w 180 at. C. 6. Gotową zapiekankę posypujemy

Kuchnia domowa Ani
Pasztet z pieczonych bakłażanów i drobiu. 149

ułóż czosnek i cebulę, pieczemy 30 minut. 2. Podroby i kurczaka - oddziel mięso od kości, zmiksuj z żółtkami i namoczoną bułką, dodaj upieczone bakłażany i warzywa, wszystko zmiksuj blenderem na gładką masę.  3. Białka ubij mikserem na sztywną pianę, delikatnie wmieszaj w masę, dodaj posiekaną pietruszkę. Naczynie do zapiekania wysmaruj olejem rzepakowym, wyłóż masę i piecz 50-60 minut

SMYKWKUCHNI
Francuskie kopertki z kurczakiem 170

minimum 30 minut wkładam do marynaty (przyprawa do kurczaka zmieszana z olejem), wielkość zależna jaką masz formę/foremki. Kwadraciki z ciasta układam na blasze - pamiętać o podkładzie z pergaminu i dalej jak widać poniżej na zdjęciach ,,, łyżeczka szpinaku, kawałek piersi, cebulka i zamykamy wystające rogi ciasta. Zapiekam 15-20 minut w temperaturze 190-200 st.C Az się ciasto fajnie zarumieni

Mechanik w kuchni
Skrzydełka w sosie musztardowym. 131

Składniki: 4 skrzydełka z kurczaka (z rosołu) 1/2 łyżki musztardy sarepskiej 8 łyżek oliwy z oliwek zioła prowansalskie (ok. łyżeczki) Musztardę, oliwę i zioła mieszamy w miseczce, następnie skrzydełka moczymy w marynacie - oblewamy z każdej strony. Układamy w naczyniu żaroodpornym polewamy resztą marynaty. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 45 minut. Podajemy z ziemniaczkami (Przepis we wcześniejszych przepisach

Moje-pitraszenie
BAZYLIOWO-ORZECHOWE FILETY Z KURCZAKA NA OLEJU RZEPAKOWYM - BLOGERZY ODKRYWAJĄ WALORY OLEJU RZEPAKOWEGO 149

ziemniaków - świeży rozmaryn - sok z 1/2 cytryny WYKONANIE: -filety z kurczaka osuszamy, za pomocą tłuczką rozbijamy delikatnie mięso - w blenderze miksujemy: bazylię, oliwki, orzechy, sok z cytryny, sól i 3 łyżki oleju rzepakowego - na desce rozkładamy filety układamy po łyżce masy bazyliowo-orzechowej, rolujemy, układamy w naczyniu do zapiekania, na wierzch roladek układamy pozostałą część masy - ziemniaki obieramy, myjemy

SMYKWKUCHNI
Roladki z kurczaka, szparagów i szynki parmeńskiej 263

miód mieszamy razem, dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Piersi z kurczaka smarujemy odrobiną sosu z musztardy i miodu, układamy na niej po 4-5 szparagów i zawijamy tworząc roladki. Ponownie powstałe roladki zawijamy w szynkę parmeńską. Dno naczynia żaroodpornego polewamy resztą sosu miodowo-musztardowego. Na tym układamy roladki. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 25-30 minut

Mango Papaja
Faszerowane pomidory zapiekane pod mozzarellą 124

Faszerowane pomidory są świetnym pomysłem na wszelkiego rodzaju imprezy. Mogą być także pysznym śniadaniem, podwieczorkiem lub kolacją. Jeśli chodzi o nadzienie, można wypróbować różne warianty i

Kraina Tysiąca Smaków
Gołąbki w liściach botwinki, ale całkiem inaczej 133

każdym liściu układamy kawałek kurczaka wraz odrobiną maślanki, na to kładziemy zielonego szparaga ukrojonego tak aby nie wystawał za rulon ( najważniejsza jest główka szparaga )  i posypujemy delikatnie pieprzem i chili. Zawijamy w rulonik, rulonik” związujemy” plasterkiem boczku.    Tak przygotowane zawijańce kładziemy w naczyniu do zapiekanie, które wykładamy liści boćwiny. Całość podlewamy wodą około 1 szklanką

Kuchnia na wzgórzu
Superfood na co dzień - Jamie Oliver / KONKURS 223

steki z łososia, laksa z pieczonej dyni z kurczakiem, arachidami i ryżem, świetne lasagne z dynią piżmową, szpinakiem, serkiem wiejskim i słonecznikiem czy niesamowite krewetki po marokańsku z puszystym kuskusem z tęczową salsą! Znajdzie się też ryba na parze po azjatycku z czarnym ryżem, warzywami i sosem chili, zapiekany bakłażan z harissą, z granatem, z pistacjami, z oliwkami

Plate of Joy
Rolada z ciasta francuskiego w dwóch odsłonach 547

części i na środkowej części względnie grubo układam kosteczki kurczaka, na nim brokuł i kukurydzę. Całość obsypuję serem i odrobiną oregano. Ramkę dookoła smaruję rozbełtanym jajkiem i farsz nakrywam wpierw jedną stroną ciasta póżniej drugą stroną  dobrze sklejając końcówki. Całą roladę smaruję rozbełtanym jajkiem i obsypuję wedle uznania sezamem. Zapiekam ok 20 minut w 200 oC.  Pychotka

Mechanik w kuchni
TOSTY Z KURCZAKIEM, PIECZARKAMI I SEREM + FILMIK 180

PRZYGOTOWANIE :  Kurczaka obieramy z kości i skórek, drobno rozdrobnimy.  Por przecinamy wzdłuż, kroimy w paseczki, pieczarki szatkujemy a ser ścieramy. Do rozdrobnionego mięsa dodajemy wszystkie pokrojone składniki, sól, pieprz, majonez i ketchup, dokładnie mieszamy masę.  Bagietki przecinamy wzdłuż, nakładamy obficie farsz i zapiekamy w piekarniku około 15 minut. Natomiast chleb tostowy z farszem można zapiec w opiekaczu

Kulinarne Fantazje Marioli
Roladki z kurczaka z miechunką, fetą i orzechami nerkowca zapieczone z boczkiem 119

opakowanie boczku w plasterkach sól himalajska pieprz Filety z kurczaka nadcinam, rozkładam i rozbijam. Oprószam solą i pieprzem. Ser feta kroję w paski. Na koniec rozbitego fileta układam po kolei: miechunkę (kilka owoców), następnie orzechy, kolejny rząd to feta. Zawijam jak roladę, owijam plastrami boczku. Przekładam do naczynia żaroodpornego i zapiekam w piekarniku w 180 stopniach około 35 - 40 minut

kruche babeczki
Hiszpańska zapiekanka z kurczakiem i chorizo 151

naczynia żaroodpornego przekładamy pokrojone w plasterki ziemniaki, dodajemy chorizo, kurczaka, paprykę, cebulę, pietruszkę i pokrojone oliwki. W osobnym naczyniu mieszamy ze sobą jajko, jogurt, starty na tarce żółty ser i przyprawy. Przelewamy do naczynia żaroodpornego i dokładnie mieszamy. 5. Naczynie żaroodporne umieszczamy w piekarniku z termoobiegiem, nagrzanym do 180 stopni. Zapiekamy przez około 20-30 minut

Szefowa kuchni
Ciasteczka drobiowe 191

ciasteczka na każde pole nanieś palcami masę z kurczakiem i w opcji 24 nakryj drugim arkuszem ciasta albo w opcji 12 nakryj drugą połową ciasta. Teraz normalnie porozcinaj ciasto na gotowe ciasteczka, brzegi dociśnij końcówką widelca, górę posmaruj pędzelkiem pozostawionym jajkiem i zrób po 3 nacięcia na każdym ciasteczku. Zapiekaj ok 12 minut w 180oC. Ciasteczka przed zapiekaniem można posypać

Mechanik w kuchni
Ziemniaczane gniazdo z farszem 162

oregano, pietruszki natka do posypania. Przygotowanie: Pokroić filet z kurczaka. Podsmażyc na maśle z cebulką i marchewką. Dodać wodę do podduszenia. Dodać pokrojoną paprykę i pieczarki, nadal dusząć. Przyprawić solą i przyprawami. Ziemniaki obrać, ugotować i przedusić. Wymieszać z masłem i śmietaną. Na blasze wyłożonej papierem formować gniazda z ziemniaków. Zapiekać do zarumienienia w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

ChilliJemy
Kurczak duszony z warzywami , w ziołach Małgorzaty-z piekarnika. Danie dietetyczne. 382

odchudzanie  Skworcu sól i pieprz do smaku Ćwiartki kurczaka umyj i oddziel mięso od kości. Kości odłóż, zrobić można na nich pyszną pomidorówkę! Mięso przypraw ziołami Małgorzaty, solą,pieprzem oraz oliwą z oliwek. Włóż na noc do lodówki. Na drugi dzień, obierz ziemniaki .Mięso przełóż do brytfanny, w której zapiekasz, najlepiej jakby była z pokrywą. Włóż mięso, wsyp ziemniaki

Z Kuchni Do Kuchni
Zapiekanka z kurczakiem 345

oleju. Lekko przyrumienioną cebulkę rozkładamy równomiernie na makaronie. Piersi kurczaka, myjemy, kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy na patelni. Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym, robiąc kolejną warstwę. Następnie podsmażamy pieczarki pokrojone w plasterki, podsmażone przekładamy do naczynia. Całość zalewamy sosem meksykańskim. Na wierzchu układamy starty żółty ser lub plasterki. Zapiekamy ok 30-40 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania