łączymy z przyprawami, jogurtem greckim i pozostałym startym serem. Polewamy torcik i zapiekamy około 30-35 minut w 180 stopniach do wyraźnego zrumienienia wierzchu. Uwagi: Można odłożyć kilka kawałków piersi z indyka i papryki oraz pomidorka do dekoracji. Pierś z indyka można zastąpić, np. piersią z kurczaka. Zamiast suszonego majeranku możemy użyć świeżego. Świeży jest też świetną i aromatyczną dekoracją
Kolorowy Przepisownikkojarzy mi się z gorącymi zapiekankami, gęstymi, pełnymi warzyw zupami gotowanymi na dwa dni. Już dzisiaj przygotowałam zestawienie 32 dań, które rozgrzeją Was! Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznym Gęsta jarzynowa z brukselką Kalafior z cukinią(...)ziołach z kaszą jęczmienną Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pikantna wieprzowina w pomidorach Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Racuszki
Moja smaczna kuchniaprażonym słonecznikiem , tyle ile mamy pomidorów do zapiekania. ser feta słonecznik prażony na suchej patelni dodatkowo do pomidorów po zapieczeniu pomidory Z pomidorów odcinamy mały kapelusz i wydrążamy ze środka miąższ małym ostrym nożem lub łyżką .Pulpę zostawiamy do sosu ,w którym będą gotować się pulpeciki . Pulpety : Składniki : 500 g mięsa z kurczaka 1 jajko 100 g słonecznika ,podprażonego(...)pomidory z puszki i koncentrat ,odrobinę wody i doprawiamy .Całość miksujemy i dodajemy pulpety ,dusimy je w sosie 15 minut . Do każdego wydrążonego pomidora wkładamy pulpet ,ser feta i zapiekamy w 190 stopniach około 20 minut .Czas jest zależny od tego jak bardzo upieczone pomidory lubicie. Moje były jeszcze jędrne ,ale już upieczone . Po wyjęciu posypujemy dodatkowo prażonym słonecznikiem
Ladylaura.pieczone kurczaki, potrawka z kury, pieczeń z dzika pieczone kurczaki, gęsi, indyki, podroby z gęsi, dania z dziczyzny, marynaty do dziczyzny pieczona dziczyzna Warzywa zielona fasolka szparagowa, białe fasole, fasola „Jaś”, grzyby kalafior, duszone ogórki wszystkie rodzaje kapusty, pomidory, grzyby, groch, warzywa strączkowe zapiekane plastry bakłażana i cukinii, dynia duszona, orka Inne potrawy koktajle
Pomysłowa kuchniarozwałkowane ciasto rozsmarowujemy sos,posypujemy starkowanym żółtym serem, układamy plastry mozzarelli, kawałki kurczaka, wkładamy do piekarnika na ok 8 minut. W tym czasie w garnku z posolona wodą gotujemy al dente różyczki brokuła. Studzimy. Po 8 minutach wyjmujemy pizze, układamy różyczki brokuła, piórka cebuli i połówki pomidorków. Zapiekamy jeszcze ok 5-7 minut
Z Majeczką w kuchnijeszcze 1 minutę. Dodaj liście szpinaku i smaż do momentu aż zmięknie. Kurczaka wraz ze szpinakiem przełóż do miski, dodaj kremowy serek i drobno starty ser grana padano. Dokładnie wymieszaj. Muszle nadziej. Na dnie naczynia żaroodpornego rozsmaruj sos pomidorowy. Na wierzchu ułóż nadziane muszle. Posyp grana padano. Zapiekaj przez około 20 – 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C. Smacznego
Moja pasja smakuczęści . Jedno ciasto francuskie rozwijam, smaruję sosem pomidorowym i wykładam na nie kurczaka, paprykę, pomidory, kukurydzę, posypuję jeszcze oregano i serem mozzarella. Roluje ciasto w poprzek i kroję kawałki o szerokości około 2 cm. Układam je w formie na tartę. Ta samo robię z drugim ciastem. Całość zapiekamy w 200 stopniach około 30 minut
kruche babeczkikoncentratem pomidorowym i namoczonym w łyżce wody szafranem i wlewamy do kurczaka. Całość przykrywamy ryżem (surowym). Nie mieszamy, tylko przykrywamy. Przykrywamy naczynie żaroodporne i pieczemy w piekarniku 30 minut w 180 stopniach. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, posypujemy groszkiem (jeśli konserwowym to odsączonym z zalewy) i zapiekamy jeszcze 5 minut. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz
Marder&Marder Manufactureafrykańskie smaki składniki na 4 porcje: 2 duże filety z kurczaka 2 papryki (żółta i czerwona) mleczko kokosowe 200 ml puszka czerwonej fasolki 1 łyżeczka chili sok z połowy cytryny sól, pieprz 2 łyżki startego imbiru 3 ząbki czosnku 3 woreczki ryżu Jako dodatek proponuję zapiekane banany.Tradycyjnie w kuchni afrykańskiej używane są do tego platany (odmiana bananów nie spotykana
noteskulinarnyfigaMakaron z szynką i oliwkami w sosie balsamico - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Makaron z tuńczykiem i pomidorami w sosie śmietanowym - przepis z bloga Gospodyni Miejska Makaron po sycylijsku zapiekany z bakłażanem i kozim serem - przepis z bloga W zaciszu mojej kuchni Orecchiette boscaiola - makaron z grzybami leśnymi - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Pappardelle z dynią i kozim(...)świata Kurczak cacciatore - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Pollo rustico con patate - włoski kurczak rustykalny z ziemniakami - Karola z bloga Kuchnia z wyrakiem Pulpety drobiowe z serem - Janiołka z bloga Eksperyment sobotni Pozostałe dania obiadowe: Caponata di mele - jabłkowa caponata - Maria T. z bloga SycyliaSi! Cukinia faszerowana krewetkami w pomidorach - koxmarta z bloga Marciocha Kucharzy Bakłażan zapiekany
Chilli Czosnek i Oliwailością sosu. Wykładamy pieczarki z papryką, posypujemy surową cebulą, dodajemy mięso kurczaka. Następnie dajemy resztę makaronu. Wierzch smarujemy pozostałym sosem. Posypujemy startym na dużych oczkach tarki serem cheddar. Naczynie z zapiekanką wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25-30 minut (ja pierwsze 15 minut zapiekałam pod przykryciem, a potem zdjęłam pokrywkę, by ser się lekko zarumienił
Smaki Na Talerzuschab posmarownay majonezem. • Filety z kurczaka przekroić na cieńsze plastry i również rozbić. posypać solą i pieprzem, rozłożyć na cebuli. • Wierzch posmarować resztą majonezu i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 40 minut. • Następnie posypać startym żółtym serem i zapiekać jeszcze 10 minut, aż ser się rozpuści. Ja użyłam
To co kochamoraz białe części. Mięso pokroić w kawałki. Wymieszać ryż z kukurydzą, kurczakiem i sosem pomidorowym. Wypełnić papryki ryżem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Ser pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu każdej porcji. Na dno naczynia wlać pół szklanki wody, można wcześniej rozpuścić w niej kostkę rosołową. Zapiekać całość przez 30 minut. Po tym czasie ułożyć obok papryk czapeczki
Czerwony Gupikpory się pozamykały. Paprykę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do kurczaka wraz z przeciętym ząbkiem czosnku i całość podduszamy przez 5 minut. Po tym czasie dodajemy ugotowany ryż i mieszamy. Cukinie kroimy na pół wzdłuż. Wydrążamy jej środek. Faszerujemy uzyskanym farszem. Układamy paprykę w naczyniu do zapiekania, które przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 minut
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki