zapiekany kurczak - 1627 przepisów (strona:62/109)

Pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami w papilotkach 114

pieprz folia aluminiowa Pierś z kurczaka pokroić na połowę, oprószyć solą i pieprzem i zostawić w lodówce na kilkanaście minut. Pomidory pokroić w paski. Na każdym kawałku piersi nałożyć trochę pomidorów i zawinąć szczelnie w folię aluminiową. Odstawić na chwilę do lodówki. Piekarnik nagrzać do ok. 180 stopni Celcjusza i włożyć nasze pakuneczki. Zapiekać ok. 20 minut. Tak prezentuje się

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Wielkanoc. Przepisy na Wielkanoc 1120

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Jajka zapiekane w cieście francuskim – pomysłowe śniadanie Jajka z łososiem Jajko smażone w papryce Sałatka z kabanosami, ziemniakami, jajkiem, rzodkiewką, cebulą, szczypiorkiem i koperkiem Żurek na zakwasie Pasta jajeczna z serem Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką Marchewki z ciasta francuskiego / kruchego Sałatki i surówki Sałatka z wędzonym kurczakiem, pestkami granatu, mandarynkami, sałatą

Kulinarne Przeboje
Zapiekane naleśniki z kurczakiem, suszonym pomidorem, cukinią i rukolą 125

pokrojoną cebulę, następnie cukinię i kurczaka. Jak mięso i warzywa będą usmażone dodaję pokrojone w paski suszone pomidory, kukurydzę doprawiam solą i dodaję troszkę kurkumy. Mieszam. Na połówkę gotowego naleśnika nakładam farsz, posypuję go startą mozzarellą i daję umytą rukolę. Zawijam i układam w naczyniu żaroodpornym. Tak robię po kolei z kolejnymi naleśnikami. Naleśniki zapiekam w 150 stopniach około

kruche babeczki
Quiche? a może jednak tarta…! 195

paprykę pokrojoną w kostkę i kurczaka (pokroiłam z paski). Smażymy Brokuła tylko blanszowałam. Na upieczony spód wykładamy powyższe składniki i zalewamy sosem tzn. mieszamy dokładnie jajka z mlekiem, śmietaną i musztardą - sos przyprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Całość posypujemy startym serem - ja swój ser pokroiłam w kostkę i poukładałam razem z farszem Całość zapiekamy z temperaturze 170 stopni

sierotka maRysia w kuchni
WINNY KURCZAK PIECZONY 106

dobre wino do podlania Wykonanie: Kurczaka myjemy i nacieramy dobrze solą, pieprzem oraz słodką papryką. Odstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień nacieramy posiekanym tymiankiem i rozmarynem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika w przykrytym naczyniu żarodopornym. Pieczemy ok. 20 minut,podlewamy winem, pieczemy jeszcze ok 30 minut, po tym czasie odkrywamy podlewamy winem, zapiekamy skórkę.Podajemy z frytkami

Z Majeczką w kuchni
Udka z kurczaka w miodowo-pikantnej glazurze 214

Składniki: 4 udka z kurczaka 3 łyżki miodu łyżeczka chili w płatkach sok z połowy limonki oliwa z oliwek sól  pieprz Udka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy oliwą z oliwek i przyprawiamy solą i pieprzem. Robimy marynatę: miód mieszamy z sokiem z limonki, chili w płatkach i łyżką oliwy z oliwek. Formę do zapiekania smarujemy oliwą z oliwek, nakładamy

Mango Papaja
Halloween od kuchni 143

drobno posiekany, a następnie kurczaka w kawałkach. 6. Na oddzielnej patelni przysmażamy miąższ z dyni, pomidory z puszki i kukurydze. 7. Doprawiamy przyprawami do smaku. 8. Zawartość obu patelni łączymy i dodajemy ugotowaną kasze. 9. Zalewamy całość 100ml soku pomidorowego i dodajemy posiekaną bazylie. 10. Faszerujemy upieczoną dynię i na wierzchu układamy mozzarelle. 11. Zapiekamy jeszcze 5 min. SMACZEGO

FITBUuK
Kotlety zapiekane z serem i frytki z batatów 180

minut. Kotlety : pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy na kotlety i rozbijamy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron po 2 minutki. Następnie układamy kotlety na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy na nich po plasterku sera żółtego i pokrojone suszone pomidory. Zapiekamy w piekarniku

Aga w kuchni
Gofry pizzowe z kurczakiem 350

maksymalnej temperatury. Pierś z kurczaka tniemy w paseczki , posypujemy przyprawą gyros. Pieczarki kroimy w półtalarki , cebulkę drobno siekamy. Rozgrzewamy olej, smażymy cebulkę. Dodajemy mięso i pieczarki. Wszystko razem smażymy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Na upieczonym gofrze układamy mięso z pieczarkami i cebulką. Posypujemy kukurydzą i startym drobno żółtym serem. Przykrywamy drugim gofrem. Zapiekamy razem jeszcze kilka minut

Ostra na Słodko
Wątróbka drobiowa zapiekana w boczku 145

moczymy w nim minimum 3h (najlepiej 6-8h). Po tym czasie odcedzamy, opłukujemy wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Mąkę mieszamy z tymiankiem,  majerankiem i przyprawą do kurczaka w której następnie obtaczamy  kawałki wątróbki. Wątróbkę obsmażamy na oleju  z każdej strony do pierwszych rumieńców. Gdy wątróbka jest już obsmażona to ściągamy ją i studzimy a na patelnię(...)pół i przygotowujemy boczek. Na każdym plastrze boczku układamy kawałek wątróbki, dodajemy plaster sera i kawałek śliwki, całość zawijamy w roladkę. Połowę podsmażonej cebuli wykładamy w naczyniu do zapiekania, układamy na niej roladki z wątróbki i nakrywamy pozostałą cebulką.  Zapiekamy ok 20 minut w 180 oC. Podajemy na ciepło razem z cebulką. Smacznego

Mechanik w kuchni
Bakłażan zapiekany z wołowiną i warzywami 142

wszystkich zaskoczysz. Od zawsze byłam ciekawa jego smaku i kiedy w końcu się skusiłam, żeby go kupić kombinowałam co by tu przygotować. Zważywszy na fakt, że zawsze posiadam zapas kurczaka i najbardziej pospolitych warzyw typu pomidor nie musiałam się długo zastanawiać i spontanicznie powstał dzisiejszy przepis.  SKŁADNIKI: średniej wielkości bakłażan 100g chudej wołowiny 1 duży pomidor  1/2 dużej(...)pietruszki Doprawić podanymi przyprawami według uznania Dusić całość pod przykryciem przez około 15 minut, następnie zdjąć pokrywkę i poczekać aż odparuje nadmiar płynu Tak przygotowanym farszem nadziewać połówki bakłażana Zapiekać  20-30 minut w 180°C Posiekać pozostałą gałązkę natki pietruszki i udekorować zapieczone połówki bakłażana

peanutbuttermonster
Bigos staropolski 122

kurczaka, tak aby były przykryte kapustą. • Piec w 200 st. C przez 2 godziny. Wyjąć garnek, przemieszać składniki, polać połową wina i piec dalej przez 1 godzinę. • Znów wyjąć po tym czasie z piekarnika, przemieszać. Odchodzi już wtedy mięso od kości, więc można je powyciągać i wyrzucić. • Polać resztą wina i zapiekać jeszcze

To co kocham
LASAGNE ZE SZPINAKIEM, KURCZAKIEM I SEROWYM BESZAMELEM – 4,80 zł 670

będzie się rozwalać!). Na koniec dodajemy sól, pieprz i pół łyżeczki cukru. Mieszamy i odstawiamy na bok. 3. SMAŻENIE KURCZAKA (5 min): na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i wrzucamy kurczaka, obsmażając go krótko na średnim ogniu przez ok. 5 min, często mieszając, aby kawałki równomiernie się zrumieniły. 4. SEROWY BESZAMEL (10 min): najtrudniejsza część tego przepisu, dlatego róbcie wszystko dokładnie(...)kolejne warstwy. Jeśli jest za gęsty, dolejcie trochę zimnego mleka i dokładnie wymieszajcie. 5. MAKARON (5 min): > płaty lasagne wkładamy do miski lub formy, w której będziemy zapiekać lasagne i zalewamy wrzątkiem. Po dwóch minutach wyciągamy i odkładamy pojedynczo obok na deskę lub blat, aby się nie skleiły, uważając, aby ich przy okazji nie porwać. Zalanie ich wrzątkiem sprawi

Nerds Kitchen
Zapiekana tortilla z oscypkiem 430

Tortilla przełożona rukolą i oscypkiem. Dobre jako przekąska czy kolacja. Proste do zrobienia. Polecam przygotować samemu placki, ale jeśli zależy nam na czasie – można użyć

Bullio
,,Sałatka ze szpinakiem, chrupiącym boczkiem i suszonymi pomidorami” 139

smażyliśmy boczek, wrzucamy kurczaka i smażymy aż nabierze złotawego koloru. Ser mozzarella kroimy w paski. Ziarna słonecznika podprażamy na suchej patelni bez tłuszczu do zrumienienia. Do miski przekładamy pokrojoną sałatę, umyte liście szpinaku i pokrojone w paski pomidory suszone, oraz resztę składników. Całość delikatnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem. Płat tortilli wkładamy do formy i zapiekamy w nagrzanym piekarniku

Podróż w kulinaria