Przepis na : obiad
Namaste! Dziś odbędziemy podróż kulinarną do Indii. Hasłem przewodnim tej wyprawy jest MASALA. Masala, czyli mieszanka. Mieszanka przypraw, mieszanka zapachów i aromatów, mieszanka kolorów i dźwięków. Masali, którą w Polsce generalnie znamy, jako przyprawę, jest kilka rodzajów. Wyróżniamy: garam masalę, tandoori masalę, curry, pancz masalę, a także ćaj masalę, czyli aromatyczną mieszankę, używaną do herbaty. Garam masala, którą Aga użyła do kurczaka, to mieszanka zmielonych przypraw, które w kuchni weddyjskiej okre... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...