śledzi Lisnera. Te domowe są bardzo zbliżone w smaku do tych zakupionych w sklepie, a na pewno zdrowsze i co najważniejsze - wiemy co jemy. Śledzie w śmietanie to idealny zakąska na święta, przyjęcia lub zwyczajna przekąska podczas dnia. Śledzie w Śmietanie (a'la Lisner) - Składniki: ok. 500 g śledzi typu matjas 2 łyżki oleju 2 cebule 2 średnie ogórki konserwowe
Słodka Stronaniego wyskoczyć dzisiaj lub jutro,bo to prawdopodobnie ostatnia okazja. Weekend św. Patryka trwa tylko do niedzieli. A jedzenie? Niestety o 21:30 zamykają kuchnię. Podobno jednak wydawane są zakąski do piwa również później. Obsługa? Stara się. Po wejściu spotykamy panią, która pomaga ze znalezieniem miejsc i zadecydowaniem: sala restauracyjna czy browarnianą. jednak im dalej w las tym większy rozgardiasz
Fiolka w kuchni/3892/galareta-wieprzowa-zimne-nozki-mojego-dziadka/ ) Jeśli mówimy już o przystawkach rodem z PRL, to koniecznie musimy zwrócić uwagę na śledzie w occie. Co prawda najlepiej marynować je przez kilka dni, ale są idealną zakąską do alkoholu. Sprawdzą się znakomicie, bowiem są delikatne i smaczne. Składniki: 1 kg świeżych tusz śledzi pozbawionych głów, 2 duże cebule, 1 litr wody, 1 szklanka octu winnego 10%, szklanka
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaNastępne gofry które przetestowaliśmy, to gofry z serem. Gofry z reguły kojarzą nam się z deserem, ale tym razem nie będą na słodko. Świetnie pasują jako zakąski, na przykład maczane w dipie. Kasia stwierdziła, że smakują trochę jak placki ziemniaczane. Na pewno warto spróbować i przekonać się, że gofrownica nie służy tylko do robienia deserów, ale również do pysznych przystawek
KasiaiKrzysiu.pldzisiejszym wpisie zgromadziłam je w jednym miejscu, aby ułatwić Wam ułożenie imprezowego menu. Moje "Tapas Party" to nie tylko dania kuchni hiszpańskiej. "Tapasami" potocznie nazywamy z Mężem różne małe zakąski do wina, niezależnie od krajów ich pochodzenia. Od czasu do czasu organizujemy sobie "wieczory z tapasami", szczególnie gdy uda nam się upolować w sklepie jakieś rarytasy. Są to zazwyczaj rzeczy
Chilli Czosnek i Oliwawariacjach śledziowych. Tym razem trafiło na śledzie w stylu śródziemnomorskim, są bardzo aromatyczne i powiem Wam że kumin to jest super połączenie ze śledziami. Popróbujcie, karnawał sprzyja robieniu drobnych zakąsek. Śledzie w stylu śródziemnomorskim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieczosnku w delikatnej oprawie majonezu. Dip ten będzie pasować do podpiekanych mięs, kiełbasek, jak również do warzyw konserwowych czy owoców typu winogrona. Będzie też ciekawym dodatkiem do przystawek lub zakąsek. Z poniżej podanych składników uzyskacie małej wielkości salaterkę – ilość […] The post Czosnkowy dip majonezowy appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnekwłoskiego gotowania we własnym domu. Najlepsza okazja, aby zmienić dotychczasowe nawyki żywieniowe i wzbogacić dietę o świeże i aromatyczne zioła. Wiele z nich nie tylko wpływa na smak potraw, zakąsek czy napojów, ale także ułatwia trawienie i dodaje energii. Od dawna jadano w tym celu popularną bazylię, z którą kojarzą się zwłaszcza Włochy, rozmaryn czy szałwię. Aromatyczne zioła powinny znaleźć
Moja smaczna kuchniaChłodzimy minimum 12, a najlepiej 24 godziny. Podałam ją z owocem granatu – jest słodki ale i lekko cierpki, przyjemnie przełamuje słodycz galaretki. Gdyby to był środek lata, na zakąskę byłyby wiśnie. I może jeszcze odrobinę bitej śmietany. Mimo że gumidrink jest zimny, przyjemnie od środka rozgrzewa. I z pewnością w takim wydaniu nie jest to deser dla dzieci. SKŁADNIKI
Karo in the KitchenPieczarki w zalewie to pyszna przekąska, zakąska do alkoholu a także dodatek do kanapek. Robi się je tak samo jak rybkę tyle, że zalewa jest pomidorowa bo z dodatkiem keczupu i koncentratu pomidorowego. składniki: ok 1,5 kg niedużych pieczarek jajka do panierowania bułka tarta do panierowania olej do smażenia zalewa 5 szklanek wody 3/4 szklanki octu 10 % 1/2 szklanki
Monia miesza i gotujePrzed nami wieczór i długa noc. Trzeba przygotować jakieś przystawki, zakąski, sałatki by móc podjadać przez te kilka godzin. Ja zrobiłam kolorowe koreczki. Zawsze coś w lodówce jest więc jak tylko wyobraźnia nam pozwoli możemy dowolnie łączyć owoce, warzywa, sery i wędliny. Mi oczywiście z pomocą przyszło Tradycyjne Jadło z pysznymi kabanosami. Koreczki podane na talerzu Porcelana Bogucice z kolekcji
Ala piecze i gotujegościom takie oto banalnie proste, szybkie w wykonaniu a przy tym bardzo smaczne koreczki. Sylwester już niebawem, a potem karnawał, więc postanowiłam się nimi z wami podzielić, są doskonałą zakąską na zakrapianej imprezie zwłaszcza dla męskiej części gości :) Polecam :) Składniki - duże zielone oliwki nadziane papryczką - plasterki cienko pokrojonego boczku parzonego - pomidorki koktajlowe Wykonanie Oliwki przekroiłam na połówki, owinęłam półplasterkami boczku
Kuchnia z widokiem na ogródBardzo smaczny śledzik z goryczką cytryny idealny na zakąskę. Składniki: 5 filetów śledziowych solonych 4 liście laurowe 5-6 ziaren ziela angielskiego 1 cebula 1 cytryna oliwa Śledzie moczyć około 3 godzin w wodzie. Cytrynę sparzyć wrzątkiem i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Śledzie pokroić na kawałki. W słoiku układać na przemian śledzie, cytrynę i cebulę
talerz przyjemnościmnie sporo a teraz kolejny przepis.Tym razem zapraszam na pyszną sałatkę śledziową z dodatkiem cieciorki. Sałatka pyszna i prosta, idealna na świąteczny stół ale również świetnie sie sprawdzi jako zakąska podczas sylwestrowych i karnawałowych imprez. składniki: 4 płaty śledziowe solone 4 duże ogórki kiszone 5 jajek 1 puszka cieciorki gotowanej na parze Bonduelle majonez ok 3-4 łyżki świeżo zmielony
Monia miesza i gotujeMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Śledzik na święta musi być! Na wigilię, imieniny i na prywatkę też! Od jakiegoś czasu kombinuję ze świeżą kurkumą, więc …
My Blueberry Corner