gotowanych z włoszczyzną i dodatkiem przypraw do zupy pho. Gorąco polecam. Czas przygotowania: 2,5 godz. Składniki: 1 kg podudzi kurczaka, 200 g wątróbki drobiowej, 200 g pieczarek, 1,5 szklanka płatków owsianych, 3 jaja, 4 marchewki, 2 pietruszki, 2 cebule, 2 łodygi selera naciowego, 1/2 dużego selera, 1 por, 2 czerwone chili, 4 ząbków czosnku, 5 ziaren(...)laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarnach, przekrojone chili i sos rybny zalać zimną wodą. Gotować na wolnym ogniu 40 minut. W międzyczasie podsmażyć na oleju posiekaną cebulę i pieczarki, wystudzić. Ugotowane mięso i warzywa odcedzić na sicie. Zmielić mięso, marchewki, seler korzeniowy, pietruszki i pieczarki podsmażone z cebulę. Do masy dodać czosnek wyciśnięty przez praskę, płatki owsiane
SzczyptaSmaQmożna ją wcześniej przyrządzić. Ja przygotowuję ją dziś na jutrzejszy obiad- jutro tylko do piekarnika przed podaniem i gotowe. SKŁADNIKI: 1 podwójny filet z kurczaka, 0,5 kg. pieczarek, 2 małe cebule, 10 dag. sera żółtego, kuleczki młodej mozzarelli(150gr.), przyprawy:sól, pieprz, chili, papryka słodka, włoskie zioła WYKONANIE: filet tniemy skośnie, lekko rozbijamy, posypać solą, pieprzem, chili, papryką słodką(...)włożyć do miski, przykryć folią aluminiową, odstawić do lodówki, cebulę obrać pokroić na drobną kostkę, zeszklić na łyżce masła klarowanego, dodać obrane pokrojone w ćwiartki pieczarki, smażyć do odparowania wody, filety nakłuć usmażyć na łyżce klarowanego masła 3-5 min. z każdej strony(chodzi o to żeby zamknąć mięso), naczynie żaroodporne smarujemy masłem, kładziemy na dno filet, następnie rozkładamy pieczarki
Kuchnia Beatyłyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka startego sera gouda 2 łyżki szczypiorku sól, pieprz, papryka słodka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sos pieczarkowy 1 duża cebula 250 g pieczarek 250 ml śmietany słodkiej sól,pieprz,papryka słodka, papryka ostra 2 łyżki masła klarowanego Wykonanie: Ugotowane jajka drobno posiekać, dodać surowe jajko, 3 łyżki bułki tartej, śmietanę, starty ser, posiekany(...)obtoczyć z dwóch stron w bułce tartej i smażyć na małym ogniu. Sos Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka, dodać obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Kiedy pieczarki będą już uduszone wlewamy śmietanę. Doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Chwilkę smażyć i podawać z gorącymi kotlecikami
O kuchni z uczuciemvolaille chyba ma wewnątrz tylko masło, ja postanowiłam go troszkę urozmaicić. Podałam go z kulką z ziemniaków oraz bukietem surówek. Oto przepis: Składniki: - podwójna pierś z kurczaka - 2 większe pieczarki - 5 dag sera 2 łyżeczki masła -sól, pieprz, bułka tarta, jajko, olej do smażenia Wykonanie: Rozciąć pierś, rozbić na dwa kotlety, oprószyć solą i pieprzem. Pokroić w kostkę pieczarki(...)lekko je zrumienić. Na rozbite i przyprawione kotlety nakładać pieczarki, łyżeczkę masła i ser pokrojony w kostkę lub grubsze paski. Zwinąć kotlety, można złączyć je wykałaczkami, maczać w jajku, następnie obtaczać w bułce tartej i smażyć na małym ogniu z każdej strony. Należy pamiętać, żeby powoli dość długo smażyć, żeby w środku mięso nie było surowe. Smacznego:) function load
dom-agi.plmogą się oderwać, ale właśnie dla takich chwil i zajadających buzi wiem, że warto Składniki: - 1 spora kapusta; - 0,5 kg mięsa mielonego; - 0,5 kg ryżu; - 10 dag pieczarek; - 2 duże cebule; - sól, pieprz; - 0,5 l bulionu Wykonanie: Ugotować ryż na półtwardo. Wsypać do miski, dodać mięso. Cebulę posiekać, pieczarki drobno pokroić, przesmażyć. Cebulę z pieczarkami dodać
dom-agi.plTaką kuchnię właśnie lubię :)) Dzisiejszy przepis pochodzi z książki "Każdy może gotować" z moimi małymi modyfikacjami. Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka 2 małe pory 100 g pieczarek 1 szklanka bulionu warzywnego 1 marchewka 100 ml śmietany 18% natka pietruszki 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy sól, pieprz Wykonanie: Pora pokroić w półplasterki i zeszklić(...)oliwy, następnie dodać bulion, odrobinę soli i pieprzu , i dusić pod przykryciem około 5-10 min, aż por zmięknie. W tym czasie pokroić piersi w kostkę, pieczarki i marchewkę w plasterki. Gdy pory będą miękkie dodać kurczaka, pieczarki i marchew. Dusić całość około 20 min. Następnie dodać śmietanę oraz posiekaną natkę lub koperek. Doprawić
Walijskie PichcenieSkładniki (2 porcje) 2 filety z piersi kurczaka (ok. 300g) 200 g pieczarek ½ cebuli ½ kuli mozzarelli (60g) Sól, pieprz, czerwona papryka ostra, zioła prowansalskie, bazylia Olej rzepakowy nierafinowany - ok. 1 łyżki Sałatka: Mieszanka sałat ½ puszki pieczonej ciecierzycy* Kilka pomidorków koktajlowych opcjonalnie sos winegret *Pieczona ciecierzyca: ciecierzyce odsączamy z zalewy, dodajemy ½ łyżki oleju, ½ łyżeczki papryki czerwonej, szczyptę soli czosnkowej, łyżeczkę oregano(...)sobie. Polecam;) Pierś kurczaka: Pierś myjemy, nacinamy wzdłuż tworząc kieszonki (nie rozcinamy do końca). Smarujemy odrobiną oleju rzepakowego, nacieramy przyprawami. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie pieczarki i cebulę kroimy, podduszamy do wyparowania wody. Kurczaka nadziewamy, wkładając do kieszonek pieczarki, cebulę i plastry mozzarelli. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Sałatka: Pomidorki
Powiedz dietom niesuszonego oregano sól i pieprz do smaku 3 łyżki oliwy z oliwek lub zalewy z suszonych pomidorów 4 łyżki wody gazowanej Pasta z kurczaka: 2 piersi z kurczaka 10 pieczarek 1 opakowanie serka naturalnego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku Nadzienie: suszone pomidory czerwona papryka ser żółty rukola Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto wsypać(...)równomiernie rozprowadzić. Smażyć równomiernie z dwóch stron. Naleśniki odkładać na talerz, aż do ostygnięcia. Piersi oczyścić z błonek, pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, usmażyć. Odłożyć do ostygnięcia. Pieczarki pokroić w drobną kostkę, usmażyć. Dodać do kurczaka Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na patelni, pod koniec smażenia dodać posiekany czosnek. Kurczaka i pieczarki zmielić za pomocą blendera. Dodać serek
cookliferóżne opcjonalne składniki – ziemniaki, grzyby, cuitlacoche , pokrojoną w paski paprykę jalapeño, kiełbaski chorizo itd. Na północy Meksyku używa się tortilli z pszenicy. Moja propozycja to kurczak, papryka najlepiej różnokolorowa, pieczarki i kukurydza... A oto składniki: na 2 porcje 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie 4 tortilli kukurydzianych lub pszennych mała puszka słodkiej kukurydzy 1 papryka zółta, 1 czerwona(...)pieczarek 1 marchewka 10 dkg sera typu cheddar lub edam sól oliwa z oliwek łyżka masła pieprz papryka słodka papryka ostra bazylia oregano przygotowanie : kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w paseczki szerokości ok 1 cm, przekładamy do miseczki oprószamy solą, skrapiamy oliwą z oliwek, dosypujemy po łyżeczce papryki słodkiej, ostrej, bazylii oraz oregano. Do marynaty możemy także dolać odrobinę wina białego
Luźna Kuchniagotuję, dzięki czemu mają dużo lepszy smak. Lubię je szczególnie podane z kaszą pęczak, ale pasują do każdego dodatku. 500g mięsa mielonego 2-3 łyżki bułki tartej 300g pieczarek 2 spore marchewki pietruszka papryka czerwona 2 duże cebule + 1 malutka do pulpetów 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1,5 szklanki bulionu sól, pieprz, olej 1. Do miski przekładamy mięso(...)małą cebulkę. Solimy i pieprzymy do smaku, zagniatamy na gładką masę, z której formujemy niewielkie pulpety. Gotujemy je przez 25 minut. 2. Cebulę i paprykę kroimy w plastry, pieczarki, marchewki i pietruszkę w półplastry. 3. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę. Kiedy się zeszkli dodajemy paprykę i pieczarki. Smażymy do odparowania wody. Dodajemy marchewkę i pietruszkę, zalewamy bulionem
Szefowa kuchnihansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Przepis na pomidory faszerowane z dedykacją dla DonPedro Pomidore :) Składniki: 4 pomidory 6 pieczarek ½ cebuli 50 g wędzonego sera (np. oscypek, ser biały wędzony) 4 jaja łyżka masła sól, pieprz, bazylia Przygotowanie: Rozgrzewamy masło na patelni i wrzucamy pieczarki oraz(...)pieprzem – farsz musi być wyrazisty. Następnie bierzemy pomidory, odcinamy wierzch ze szypułkami i wydrążamy środek pozbywając się miąższu, uważając aby nie uszkodzić ścianek. Nadziewamy pomidory wkładając do nich pieczarki z cebulą i kolejno ser wędzony, pozostawiamy miejsce na jajko. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i przekładamy do niego pomidory, podgrzewamy około 10 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wyjmujemy
Symfonia smakowaprzyprawa do zup i potraw w płynie 4 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, masło klarowane 1 łyżka, kapusta kiszona 50 dag, pieczarki 50 dag, cebula 1 mała, woda 3/4 szklanki majeranek, kucharek, pieprz ziołowy, przyprawę w płynie wymieszać kacze udka opłukać, osuszyć, naciąć skórę i w garnku szybkowara 3,5 litra "polecam(...)SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" na maśle zrumienić, przełożyć na talerz i natrzeć dobrze papką z majeranku do tłuszczyku po udkach wsypać pokrojoną cebulę, pieczarki pokrojone i zeszklić, wsypać pokrojoną drobniej kiszoną kapustę i wymieszać na wierzchu położyć udka, wlać wodę, zamknąć szybkowar po zasyczeniu pary, zmniejszyć ogień i gotować 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie mięso z kaczki
W Mojej Kuchni LubięZUPA PIECZARKOWA , to dobry pomysł na obiad. Istnieje wiele przepisów, ja mam własny, ale pyszny. SKŁADNIKI: 1/2 kg żeberek wieprzowych, 0,80 dag. pieczarek 2 marchewki 1/4 selera 1 mały por 1 pietruszka nać pietruszki 3 litry wody 6 dużych ziemniaków 4-5 łyżek makaronu "muszelki" malmy 200 gram śmietany słodkiej 18% sól ,pieprz 1 czubata łyżka vegety(...)lubicie WYKONANIE: Żeberka umyć, zalać wodą zagotować, Zebrać szumowiny, dodać pokrojone warzywa zagotować, Do gotującego wywaru dodać vegetę, gotować do miękkości żeberek, Ugotowane żeberka wyjąć i pokroić, pieczarki usmażyć na łyżce oliwy z pieprzem, solą i cebulką pokrojoną w kostkę, Do wywaru dodać pokrojne w plasterki pieczarki i ziemniaki w kostkę, Gotować do miękkości ziemniaków, pod koniec
Kuchnia Beatyzawsze znajdzie zwolenników, kruche i wyraziste mięso chętnie wędruję na talerze biesiadników. SKŁADNIKI: 4 pojedyncze filety(około 40dag.) lub 2 polędwiczki wieprzowe w tej samej wadze 10-12 szt. pieczarek 1 cebula 4 łyżki majonezu 40 dag. startego sera żółtego marynata pikantna (może być kamis ) pieprz, sól oraz przyprawa z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem masło klarowane lub kilka łyżek(...)oliwy z oliwek. WYKONANIE: filety kroimy na skos ( z jednego 3 szt., polędwiczkę na krążki), lekko rozbijamy rozbite wkładamy do marynaty na 2-3 godz.(ja zostawiam na noc) pieczarki, cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle, aż woda odparuje solimy i pieprzymy zamarynowane mięso kładziemy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym na każdym kawałku kładziemy usmażone pieczarki
Kuchnia Beatykurczaka. W ostatnim czasie miałam okazję jeść go z polędwiczki i był pyszny. SKŁADNIKI: polędwiczka około 0,5 kg. 3 ogórki kiszone 1 średnia cebula 0,5 kg. pieczarek 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka ostra, słodka, sos sojowy, kieliszek koniaku lub whisky masło klarowane WYKONANIE: polędwiczki kroimy na plastry gr. 1 cm, zgniatamy ręką, a następnie(...)muszę przyznać, że robiłam to po raz pierwszy, ale to prawda- ten proces wydobywa niesamowity smak mięsa-polecam, mięso przekładamy do rondla, w którym będziemy kończyć potrawę, obieramy pieczarki, kroimy w plasterki i smażymy na tej samej patelni z dodatkiem masła, soli i pieprzu oraz pokrojonej w piórka cebuli, kiedy woda wyparuje dodajemy pieczarki do usmażonej polędwiczki, na patelni
Kuchnia Beaty