z pieczarkami - 10538 przepisów (strona:293/703)

Roladki schabowe z nadzieniem 261

się to zrobić :)  Zamiast zwykłego puree postanowiłam dodać frytki ale jednym słowem wyszedł pyszny aromatyczny i domowy obiad :D Składniki: 6 plastrów schabu, 1 duża cebula, 30dkg pieczarek, 0,5 papryki czerwonej, kilka plasterków sera żółtego,  2-3 ząbki czosnku, oliwa, sól, pieprz, bułka tarta, jajko. Przygotowanie: 1. Przygotowujemy marynatę, czosnek wyciskamy, dodajemy sól, pieprz i trochę oliwy(...)mieszamy. 2. Plastry schabu rozbijamy. Obtaczamy w marynacie. Odstawiamy do lodówki 3. Cebule i pieczarki obieramy. Kroimy w plastry, natomiast cebulę w kosteczkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Smażymy.(możemy podlewać odrobiną wody) 4. Paprykę kroimy w plasterki. 5. Na plastry mięsa wykładamy po łyżce smażonych pieczarek z cebulą, po pasku papryki oraz sera żółtego. Zawijamy plastry

Kuchnia Pełna Pasji
Risotto z kurczakiem 1415

czym marzę, to robienie obiadu ;-) Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 2 piersi z kurczaka 4 torebki ryżu (całe opakowanie) 3 duże cebule 1 puszka kukurydzy 250-300 g. pieczarek 3 ząbki czosnku  1 papryka 1 kostka rosołowa 50 g masła 2 łyżki oliwy do smaku: pieprz, sól, zioła prowansalskie, papryka  WYKONANIE   Piersi z kurczaka umyć i pokroić(...)prowansalskimi (można też dodać nieco ostrej papryki), na koniec wymieszać, przykryć folią i wstawić do lodówki na 30 min. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebule pokrojone w kostkę i pieczarki. Smażyć 7 minut mieszając co jakiś czas. Ryż gotować we wrzątku 8 minut, następnie wylać wodę, ryż wysypać z torebek do pustego garnka. W małym garnuszku rozpuścić kostkę rosołową

Passions hobbies life
Pizza 162

miałam bardzo pulchne, wyrośnięte, a tym razem pozmieniałam nieco składniki i wyszło dokładnie takie jakie chciałam :-) Jeżeli chodzi o dodatki, to moja pizza miała następujące: cebula, szynka, salami, kukurydza, pieczarki, sos pomidorowy pikantny. Ale wszystko po kolei. Najpierw napiszę przepis na ciasto, a później dla zainteresowanych opiszę jak zrobiłam sos i nadzienie. PRZEPIS - dla 4 osób CIASTO NA PIZZĘ(...)pomidor, trzy ząbki czosnku, nieco soli i chilli. Wszystko razem zblendować, aż powstanie gładka konsystencja. Na patelni rozpuścić nieco masła, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, a po jakimś czasie pieczarki i jakiś czas smażyć całość. Po posmarowaniu pizzy sosem pomidorowym, posypać ją gotowymi pieczarkami z cebulą, na to położyć salami, szynkę i posypać kukurydzą. Na koniec oprószyć wszystko niewielką ilością

Passions hobbies life
Bogracz 239

osób. SKŁADNIKI 1-1,2 kg mięsa wieprzowego (najlepiej z łopatki) 1 duży słoik papryki czerwonej 1 duży słoik ogórka konserwowego 1 duży słoik fasoli szparagowej zielonej 1 słoik pieczarek pasteryzowanych 1/2 kostki margaryny 4-5 liści laurowych i ziela angielskiego przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka SKŁADNIKI NA KLUSKI 800 g ziemniaków 1 jajko 400 g mąki zie mniaczanej(...)brytfannę macie wystarczając o dużą, to w niej możecie łączyć wszystkie składniki, jeżeli zaś małą, to mięso wraz z tłuszczem należy przelać do większego garnka. Ogórki konserwowe , paprykę i pieczarki pokroić na mniejsze kawałki. Do brytfanny z mięsem dodać fasolkę szparagową, ogórek konserwowy, pieczarki i p aprykę (wody z papryki i ogórków nie wylewać).  W międzyczasie w dużym garnku

Passions hobbies life
Tarta z warzywami 183

towarzystwie mozzarelli - pycha. Ważne, by przygotować je wcześniej, bo ciasto francuskie nie lubi ciepłego nadzienia ;) Tarta z warzywami Składniki: opakowanie ciasta francuskiego opakowanie mrożonych warzyw na patelnię pieczarki ser mozzarella 15 dag szynki konserwowej zioła prowansalskie keczup majonez Przygotowanie: Warzywa przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu :) Ja je podsmażam na oleju z pestek winogron. Studzimy je, ponieważ ciepłe warzywa dane(...)ciasto zniszczą je. Pieczarki kroimy w plasterki, ser również kroimy w plasterki.  Ciasto francuskie układamy w formie pokrytej papierem. Ciasto smarujemy keczupem. Wykładamy na nie warzywa, pokrojoną w kostkę szynkę i pieczarki. Na całości układamy pokrojoną mozzarellę i majonez oraz posypuje ziołami prowansalskimi.  Zapiekamy 25 minut w 200 stopniach

Lawendowe Niebo
Babeczki mięsne z pieczarkami. 173

wieprzowiny 1 całe jajko 1/2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka majeranku 1 roztarty ząbek czosnku 1/3 szklanki bułki tartej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej Sól pieprz do smaku Farsz: 250 g pieczarek 1 cebula olej do smażenia sól, pieprz Do posypania Starty żółty ser Ja zaczynam od przygotowania farszu. Pieczarki ścieram na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroję w drobną kosteczkę(...)patelni rozgrzewam olej i lekko podsmażam cebulkę, a następnie wkładam pieczarki. Doprawiam solą i pieprzem. Smażę do momentu odparowania wody. Mięso wraz z pozostałymi składnikami wyrobić na gładką masę. Formę do muffinek (12 gniazd) wysmarować olejem. Formować z mięsa placuszki i wypełniać nimi otworki formy tak, aby powstało gniazdko.Formować delikatnie nie przygniatając mocno mięsa do formy. W powstałym dołku

O kuchni z uczuciem
Rożki z pieczarkami 388

Czasem chcę coś zjeść, a nie wiem co mogłoby to być... Znacie to uczucie? Wtedy najlepiej sprawdzają się szybkie do przygotowania przekąski. Do tej wystarczy ciasto francuskie, pieczarki i ser. Brzmi ciekawie? Taka przekąska przyda się też na niespodziewanych gości.    Składniki: 500 g pieczarek 1 cebula 20 dag żółtego sera 1 opakowanie ciasta francuskiego sól, pieprz sezam(...)posypania 1 jajko do posmarowania rożków Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać do niej pokrojone w półplasterki pieczarki i podsmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do ostudzenia.  Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wymieszać z ostudzonym farszem. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty. Na każdy nakładać porcję farszu i złożyć

Pasja Smaku
Warkocz z nadzieniem brokułowym 332

takie warkocze. Składniki: Ciasto: 225g mąki pszennej pół łyżeczki soli 10g  świeżych drożdży 125ml mleka łyżka oliwy z oliwek pół łyżeczki cukru Farsz: brokuł por 8-10 pieczarek 10 plasterków dowolnej wędliny ( u mnie szynka) 3-4 łyżki śmietany 18%, do zup i sosów sól, pieprz, zioła prowansalskie   Zaczyn: Mleko podgrzewamy, powinno być ciepłe ale nie gorące. Dodajemy(...)łyżeczkę cukru i pół łyżeczki soli, doprowadzamy do wrzenia. Do wrzącej wody wkładamy brokuła, "koroną" do dołu, łodygą do góry- jak, kto woli ;-)) Gotujemy 8-10 minut. Pora i pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle. Dusimy aż odparuje nadmiar wody. Ugotowanego brokuła studzimy i kroimy na mniejsze różyczki. Dodajemy do pora i pieczarek- dusimy. Doprawiamy solą i pieprzem

Czerwona Porzeczka
Zapiekanka z kaszą jaglaną, kurczakiem, pieczarkami i serem feta 173

pasował do delikatnej w smaku kaszy. 2 filety z kurczaka + ulubione przyprawy, u mnie przyprawa barbecue od Przyprawy Świata Gdynia 1 szklanka kaszy jaglanej 2 kostki bulionowe (warzywne) 500g pieczarek 2 cebule sos sojowy 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny opakowanie sera feta 2 łyżki posiekanego szczypiorku olej sól, pieprz 1. Kaszę gotujemy do miękkości w wodzie z kostkami warzywnymi(...)patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażamy do zeszklenia, po czym dorzucamy pokrojone w plasterki pieczarki. Skrapiamy sosem sojowym, wrzucamy skórkę otartą z cytryny i szczypiorek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do odparowania wody. 3. Filety kroimy w kostkę, obtaczamy w ulubionych przyprawach. Podsmażamy. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy w nim kolejno: 1/2 kaszy, pieczarki

Szefowa kuchni
Pizza na cienkim cieście z dużą ilością pysznych warzyw :) 146

warzyw :) Warzywa Barmar sprawiają, że nie musisz długo siedzieć w kuchni, a smak i tak jest nieporównywalnie pyszny! Podsumowując, łatwo, prosto, szybko, pysznie, smacznie, aromatycznie, zdrowo! Polecam :) Papryka i pieczarki, które użyłam do pizzy odznaczają się wyjątkową miękkością i pysznym smakiem. Dzięki nim przygotowanie farszu do pizzy zajęło dosłownie kilka chwil. Musiałam jedynie odczekać kilkanaście minut, aby cebulka lekko zmiękła(...)szczypta soli - 1 jajko - 1 łyżka oleju Składniki na farsz: - 6 średnich cebulek - 700 g świeżych pomidorów bez skórki - połowa opakowania papryki w paski Barmar (500 g) - opakowanie pieczarek w oleju Barmar (375 g) - przyprawy: sól, świeża bazylia, zioła prowansalskie, szczypta tymianku, oregano, pieprz cayenne Dodatkowo: - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - tarta mozzarella light/dowolny ser Przygotowanie: 1. Mleko podgrzej i rozpuść

Zdrowie na języku :P
Faszerowane pieczarki 363

jest prawdą, że panowie w kuchni to potrafią jedynie włączyć czajnik elektryczny albo ograniczyć swoją działalność do tylko do spożycia :) Pierwszy z cudów kulinarnych zrobionych z moim mężem :)Faszerowane pieczarki  Składniki:12 dużych pieczarek20 dag mięsa mielonego3 plasterki sera żółtegojajkopietruszka suszona lub świeżaprzyprawa kebab sólpieprzolej z pestek winogron  domowy sos czosnkowyPrzygotowanie:Namówić męża do obrania pieczarek, oddzielenia

Lawendowe Niebo
Faszerowana cukinia 222

mielone, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego. Do gotowego mięska dodajemy pokrojonego w kostkę i obranego z łupki pomidora. Całość dusimy i dodajemy pieczarki z cebulką oraz pokrojoną natkę pietruszki.Nasz farsz jest już gotowy :) Układamy wydrążoną cukinię na blaszce i wypełniamy ją farszem. Całość posypujemy serem żółtym i zapiekamy 40 minut

Lawendowe Niebo
Kotlety ryżowe 304

warzywami30 dag pieczarek2 cebule2 ząbki czosnku3 jajkasuszony koperekpieprzsólpapryka słodka vegetaPrzygotowanie:Gotujemy na twardo 2 jajka, studzimy i kroimy w kostkę.Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu do miękkości.Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, cebulę kroimy w półplasterki - podsmażamy na oleju z pestek winogron.Ryż, pieczarki, cebulę, jajka wrzucamy do dużej miski. Dodajemy surowe jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek

Lawendowe Niebo
Pasztet z soczewicy i pieczarek 136

Przepisy na pasztety pączkują u mnie i zmieniają się w zależności od tego co właśnie mam pod ręką. Tak właśnie powstała kolejna wersja pasztetu z soczewicy. Tym razem z pieczarkami. Wyjątkowo przypadł mi do gusty tworząc cudowne połączenie z pomarańczowym chutney.Składniki:szklanka czerwonej soczewicy20 dkg pieczarekduża marchewkapietruszka10 dkg seleracebula3 łyżki otrąb owsianychjajko2 ząbki czosnku 4 liście lauroweziele angielskie2 łyżki(...)namaczania, ale znacznie skraca ono czas gotowania). Następnie gotuję w osolonej wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim aż będzie miękka.Cebulę kroję w półtalarki, marchew, pietruszkę, seler i pieczarki w grube plastry. Podsmażam na oliwie około 10 minut, czas od czasu mieszając. Pod koniec smażenia dodaję pokrojone dwa ząbki czosnku.Ugotowaną soczewicę i podsmażone warzywa mielę w maszynce

Magiczna kuchnia Darii
Penne z brokułami, pieczarkami i orzeszkami ziemnymi 145

tracić na gotowanie :) Lepiej porozmawiać z coraz bardziej rozgadanym dzieckiem!makaron pennebrokułypieczarkiśmietanka 12 % do sosówsól, pieprzkilka orzeszków ziemnych 1/2 kostki rosołowejser żółty (miałam akurat ulubiony cheddar)Podsmażyłam na maśle pieczarki pokrojone w grube (nawet bardzo grube) plastry.Ugotować kawałki zamrożonego brokuła (mniej więcej pół paczki) w osolonej wodzie.. Część różyczek brokuła wyjęłam kiedy była póltwarda (na wierzch dania), reszta(...)rosolowej,  dodałam  mały kubek śmietany. Wszystko razem zagotowałam.Makaron penne ugotowałam al dente, odcedziałm, a następnie wymieszałam z sosem.Na talerz najpierw nalożyłam makaron z sosem, na to dałam podduszone pieczarki, półtwarde różyczki brokuła, wczesniej odłożone. Posypałam serem cheddar i posypałam orzeszkami ziemnymi, ktore wcześniej posiekałam nozem. Udekorowałam bazylią...Niby nic, a takie pyszne :)) Czytaj więcej

bistro mama

Proponowane wyszukiwania