Kaszotto z grzybami i dynią

Kaszotto z grzybami i dynią

Kaszotto z grzybami i dynią

Kaszotto z grzybami i dynią, prosta jesienna, rozgrzewająca potrawa. Znakomite jako samodzielne danie lub dodatek do innych potraw (np. pieczonych mięs). Sposób przygotowania jest taki sam jak risotto, a zamiast ryżu nasz poczciwy pęczak.Czas przygotowania: 30 minutPorcje:4   Składniki:1 szklanka kaszy pęczak,1 szklanka dyni pokrojonej w drobną kostkę,20 g suszonych borowików,4 brązowe pieczarki,1 l bulionu,1 szalotka (lub 1/2 cebuli),2 ząbki czosnku,3 łyżki startego parmezanu,100 ml wina białeg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

SzczyptaSmaQSzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, kasza, dynia, pieczarki, susz, warzywa, ryż, risotto, przekąska, kolacja, obiad, przekąski, masło czosnek, dodatki do mięs, dynia pieczona, prosty obiad, risotto z grzybami, pieczarki z ryżem, pieczarki do obiadu, pieczarki przekąska, ryż z warzywami, dania na gorąco

Inne przepisy z SzczyptaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.