Ciasto przelać do przygotowanej formy i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 60 minut - do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Krem: 400 g mascarpone, 100 g cukru pudru, 35 g kakao, 260 ml śmietany kremówki 30% Mascarpone zmiksować razem z kakao i cukrem pudrem, następnie dodać śmietankę i miksować do uzyskania gęstego, gładkiego kremu
Plate of Joyzdrowa. Kolor zachęci każdego :) Składniki: 700 g obranej dyni - u mnie hokkaido, 1 cebula, 2 łodygi selera naciowego, 2 mniejsze marchewki, 3 ząbki czosnku, 2 ziemniaki, 125 g mascarpone, 1 litr bulionu warzywnego, 1/2 litra wody, 3/4 łyżeczki imbiru, 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, sól, pieprz, oliwa, 2 łyżki masła, świeże liście szałwii dodatkowo : bagietka, kilka plasterków szynki typu serrano(...)kawałki, całość jeszcze chwilę przesmażamy. Następnie wlewamy bulion i wodę, doprowadzamy do wrzenia i ponownie zmniejszamy ogień. Gotujemy około 30-40 minut. Doprawiamy imbirem, kminem, solą i pieprzem. Dodajemy mascarpone i całość dokładnie miksujemy przy pomocy blendera do uzyskania gładkiego kremu. Zupa najlepiej smakuje podana z łyżką gęstego jogurtu naturalnego oraz przesmażonymi listkami szałwii. Idealnie do tego pasuje grzanka
Plate of Joywyrównując i dociskając delikatnie łyżką. Piekarnik nagrzać do 170 stopni i piec przez 5 minut. Następnie blachę wciągnąć i zostawić do lekkiego przestudzenia. 500 g twarogu, 250 g mascarpone, 200 g śmietany kremówki 30%, 180 g cukru, 2 jajka, 1 łyżka budyniu waniliowego 300 g masy kajmakowej Twaróg włożyć do miski, dodać mascarpone i zmiksować do połączenia się składników
Plate of Joywyłożyć papierem do pieczenia i wysypać zawartość miseczki, wyrównując i przyciskając łyżką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 7 minut. 500 g twarogu, 250 g mascarpone, 150 g śmietany kremówki, 200 g roztopionej, gorzkiej czekolady, 225 g cukru, 20 g kakao, 2 jajka Do miski włożyć twaróg i mascarpone, wymieszać mikserem do połączenia, następnie dodać śmietanę kremówkę
Plate of Joyśniadanie - nawet jak się skończy w porze obiadowej! Cieszmy się sobą, cieszmy się naszymi bliskimi! A dziś nacieszmy się kaloriami, latem i prostotą smaków, zapraszam na croissanta z malinami, mascarpone i pistacjami. Składniki: (2 porcje) 2 croissanty, mascarpone, maliny, pistacje, syrop z agawy/miód Croissanty lekko pogrzać, aby było delikatnie ciepłe i chrupiące. Rozsmarujmy na nich warstwę marscarpone, poukładajmy maliny
Plate of Joyminut. Po tym czasie lekko uchylamy piekarnik i studzimy blaty w piekarniku przez kilka godzin, najlepiej całą noc. Składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 30%, 250 g mascarpone, 2 łyżki cukru pudru Śmietankę ubić razem z mascarpone na krem, na koniec ubijania dodać cukier puder i jeszcze chwilę miksować całość. Dodatkowo: 2 średnie ananasy, 1 świeży kokos
Plate of Joykurczaka i brokuła ;) Składniki: (wystarczające na 4 porcje) 400 g makaronu tagliatelle 2 pojedyncze piersi z kurczaka jeden, nie za duży brokuł 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30% dwie łyżki masła cztery ząbki czosnku ser Grana Padano zioła prowansalskie sól pieprz Przygotowanie: Przygotowujemy dwa garnki(...)drobne paseczki, i po chwili dodajemy do masła z czosnkiem. Oprószamy mięso ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Całość smażymy przez parę minut Następnie dodajemy śmietankę 30% oraz serek mascarpone. Wszystko mieszamy i zagotowujemy na wolnym ogniu. Tagliatelle gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, starając się aby przyrządzić się go na sposób al dente. To ważne, jeśli nie chcemy
Taste Therapyzachodu. Składniki: Podkład: 8 jajek 25 dkg orzechów włoskich 20 dkg cukru 3 kopiaste łyżki bułki tartej sok z 1 cytryny szczypta imbiru szczypta soli Krem: 50 dkg sera mascarpone 200 ml śmietanki 30% 6 łyżek mleka 1 łyżka soku z cytryny 3 opakowania cukru waniliowego (48g) 3 łyżki startej czekolady Dodatkowo: wiśnie w zalewie mocna herbata kieliszek wódki Wykonanie(...)delikatnie wymieszać. Piec w temperaturze 180 o C przez około 40 minut. Gotowy podkład ostudzić. 2. Krem: Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy. Ser mascarpone ubić z mlekiem i cytryną, dodać ubitą śmietanę i startą czekoladę, delikatnie wymieszać. 3. Podkład przekroić na 2 lub 3 blaty. Każdy blat nasączyć mocną herbatą z wódką, na to nałożyć
Mama Gotujemiękkie, i na mus Ponownie rozgrzać mus i dodac galaretkę cytrynową ,lub żelatynę namoczoną w wodzie i rozpuszczoną.( w 1/4 szklanki goracej wody) Krem śmietankowy 250 gram serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 lyzki cukru pudru 1-2 łyżki wanilii Wykonanie Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i wanilią Smietane ubijamy na sztywno, Ubita śmietankę dodajemy
w mojej kuchniminut. Masa serowa 200 g (mały kubeczek) śmietanki 30% 1 laska wanilii 5 jajek (osobno żółtka i białka) 150 g drobnego cukru 500 g śmietankowego 250 g mascarpone 1 łyżka soku z cytryny 1 skórki z cytryny 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 szczypty soli 50 g konfitury truskawkowej 200 g musu truskawkowego (zmiksowanych truskawek) dosłodzonych(...)pustym strąkiem. Zagotować, zmniejszyć moc i gotować 10 minut na małym ogniu. Odstawić do ostudzenia. Żółtka utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę. Stopniowo dodawać na przemian twaróg i mascarpone,aż do wyczerpania. Dodać sok i skórkę cytryny, obie mąki, wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Delikatnie wymieszać z masą serową. Konfiturę truskawkową wymieszać ze 80 g musu
Pełny talerzpłynna, ale nie bardzo rzadka. Na rozgrzanej patelni rozprowadzić odrobinę oleju. Nalać porcję ciasta. Naleśniki smażyć z obu stron na średnim ogniu. Farsz 400 g białego sera 250 g mascarpone kilka łyżek mleka lub śmietany (opcjonalnie) 2-3 łyżki cukru waniliowego lub więcej do smaku* 250 g świeżych jagód Ser i mascarpone wymieszać z cukrem. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta
Pełny talerzmaluchami bywa, czasami im obrzydliwiej, tym lepiej.;) Proporcje są trochę na oko, ale czarownicy o dokładny przepis się nie prosi ;) Składniki na 4 porcje: 250 g mascarpone 200 g kajmaku 100 g kremowego serka 100 g draży (takich okrągłych lub słodkich kamyczków) 180 g ciastek typu oreo żelki dżdżownice, gąsienice, robale ilość dowolna 4 gałązki ziół (np. mięta, melisa) Ciastka(...)oreo drobno pokruszyć lub zmielić. Mascarpone, kajmak i serek dokładnie połączyć. Dodać draże, wymieszać. Połowę kremu rozłożyć do przygotowanych doniczek/miseczek. Posypać niewielką ilością pokruszonych ciastek. Rozłożyć resztę kremu, na kremie ułożyć po kilka robali. Posypać ciasteczkową ziemią. Na wierzchu ułożyć jeszcze po kilka dżdżownic, gąsienic. Na środek każdej porcji wcisnąć gałązkę ziół. Smacznego! Przepis dodaję do akcji
Pełny talerzmąki pszennej 20 g świeżych drożdży 1 i 1/6 szkl. mleka 2 jajka (w tym jedno do malowania) 1 łyżeczka soli Nadzienie 250 g twarogu półtłustego 250 g serka mascarpone 1 jajko 2 łyżki cukru 1 łyżka miodu Lukier 1 szkl. cukru 1/2 szkl. wody (trochę mniej) 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka octu (trochę mniej) PRZYGOTOWANIE Ciasto Przygotować(...)mikserem z hakiem. Uformować kulę, delikatnie oprószyć mąką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30-40 min (do podwojenia objętości). Nadzienie Do miski przełożyć twaróg, serek mascarpone, cukier i miód. Wbić jajko i wymieszać widelcem. Blat posypać mąką. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach ok. 40 x 30 cm, jego grubość ma mieć
zabawa smakiemsuchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Ciasto urośnie z wybrzuszeniem. Z wystudzonego ciasta odciąć ‚górkę’ i pokruszyć. Pozostałe ciasto przekroić wzdłuż na 3 części. Krem orzechowy: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 250 g masła orzechowego, w temperaturze pokojowej 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru Kremówkę z mascarpone i cukrem pudrem ubić, dodać masło orzechowe i wymieszać. Krem podzielić
dom-agi.plłyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 3 łyżki oleju Masa: 400 ml śmietany 36% pół szklanki cukru pudru (50 g) 3 łyżeczki cukru waniliowego (wanilinowego) 250 g serka mascarpone 2 płaskie łyżki żelatyny Polewa: 200 g czekolady (dałam mleczną, może być gorzka) 50 g masła 3 łyżki wody 1 łyżeczka oleju Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jajka ubijamy z cukrem. Następnie(...)Polewę trochę studzimy. Następnie robimy masę. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, w trakcie ubijania wsypujemy cukier puder i cukier waniliowy. Serek mascarpone miksujemy, dodajemy śmietankę i ostudzoną żelatynę. Miksujemy aż składniki połączą się na głodki krem. Biszkopt przekrawamy na dwa placki. Dolny placek smarujemy połową masy, polewamy połową polewy czekoladowej, wyrównujemy
e-PrzepisyKulinarne