To najobrzydliwsze babeczki jakie kiedykolwiek zrobiłam! Są tak obleśne, że najnormalniej w świecie zebrało mi się na wymioty, kiedy je fotografowałam :DDD Póki nie położyłam tych
Słodko-Słony Świat Ilonytalerzy znika w ekspresowym tempie!Delikatna masa serowa i soczyste owoce zachwycą każdego! SKŁADNIKI:- herbatniki – 1 op.- andrut – 1 szt.- masło – 1 czubata łyżka- mascarpone – 125 g- biała czekolada – 100 g- śmietana 36% – 100ml- cukier puder – 1 łyżkaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Herbatniki i andruta kruszymy bardzo drobno. Dodajemy łyżkę masła i razem mieszamy. Mała foremkę(...)tarty lub tortownicę smarujemy masłem i wyklejamy pokruszonymi ciastkami. Ostawiamy do lodówki. Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną. Dodajemy cukier. Mieszamy na mniejszych obrotach z przestudzoną białą czekoladą roztopioną wcześniej w kąpieli wodnej. Wylewamy na przygotowany ciasteczkowy spód. Dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny
Ostra na Słodkofurorę swoim pojawieniem się na rynku!Czarne ciasteczka wypełnione delikatnym kremem zachwycają nie tylko dzieci , ale i dorosłych!Postanowiłam i ja je wykorzystać do zrobienia pysznego deseru!Połączenie z mascarpone i truskawkowym musem zachwyciło całą rodzinę!SKŁADNIKI: ( na 5 foremek )- ciastka Oreo – 10 szt – mascarpone – 150 g – serek „bieluch” – 150 g – cukier
Ostra na Słodkoczas temu dogodził mi bdsklep.pl sprawia , że zachwycamy się każdym kęsem!Rabarbar śmiało możemy zastąpić truskawkami! Składniki :- waflowa miseczka – 1 szt– rabarbar – 1 łodyga– ser mascarpone – 3 łyżki– herbatniki – 2 szt– ciastka oreo – 4 szt– laska wanili – 1 szt– cukier – 2 łyżki– cukier puder(...)Rabarbar kroimy w drobną kosteczkę. Wkładamy do garnka dodając 2 łyżki wody. Zasypujemy cukrem i gotujemy aż zrobi się mus. Odstawiamy do wystudzenia.Laskę wanilii wydrążamy. Ziarenka dodajemy do mascarpone. Dosypujemy cukier puder i dokładnie mieszamy.Waflową miseczkę wypełniamy pokruszonymi herbatnikami. Dodajemy łyżkę sera. Przykrywamy łyżką musu rabarbarowego. Kolejno ser … mus … ser … mus do wykończenia składników. Górę
Ostra na Słodkobędą zachwyceni!Ci, którzy za kawą nie przepadają – myślę, że w pucharku nie zostawią ani kęsa!Polecam!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* żółtko – 3 szt* cukier – 3 łyżki* mascarpone – 300 g* śmietana kremówka – 100 g* biszkopty okrągłe – ok. 8-10 szt* kakao* mocna kawa – ok. 125 mlSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:( Jajka wyparzamy ).Żółtka ucieramy wraz z cukrem(...)metalowej misce ( w kąpieli wodnej ) przez ok. 5 minut, studzimy.Do wystudzonej masy dodajemy mascarpone i dokładnie miksujemy.Śmietanę ubijamy na sztywno.Do masy z żółtek dodajemy śmietanę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy.Pucharki wykładamy biszkoptami, nasączamy kawą, przykrywamy kremem , oprószamy kakao.Powtarzamy do wykończenia składników.Wkładamy na ok. 2-3 godziny do lodówki.Podajemy mocno schłodzone!Smacznego
Ostra na Słodkoprzepis na fantastyczny koktajl mleczno- bananowy z prażonym kokosem!Niebo w gębie!SKŁADNIKI:* banan ( miękki i dojrzały ) – 1 szt* mleko sojowe Alpro – ok. 200 ml* serek mascarpone – 2 łyżki* cukier puder – 1 łyżka* wiórki kokosowe – 2 łyżkiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:W mikserze umieszczamy pokrojonego banana, dodajemy serek mascarpone , mleko sojowe i cukier puder.Wszystko razem dokładnie miksujemy
Ostra na Słodkowięc fuj. Owszem, wersja z żółtkami jest lepsza, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma, i tak było przepysznie! :)1 opakowanie serka mascarpone (250g)ok. 200 ml śmietanki 36%kilka łyżek cukru pudrupodłużne biszkoptybardzo mocna kawa (jeśli ktoś lubi osłodzona i z dodatkiem amaretto)kakao gorzkie do posypaniaMascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Śmietankę
Z butelką mleczka w tleściągamy z palnika, studzimy i wkładamy do lodówki do momentu całkowitego schłodzenia, najlepiej min. 2 h.Po tym czasie ubijamy śmietankę*, wsypujemy cukier puder i stopniowo, po jednej łyżce dodajemy mascarpone, na końcu wlewamy likier.Biszkopt:Tortownice wyłożyć pergaminem (średnica 23 cm). Mąki przesiać. Oddzielić białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera ubić białka na sztywną
Słodka Stronapieczenia (ze ściąganym pierścieniem) smarujemy masłem. Na dnie układamy biszkopty namoczone w przygotowanym cappuccino.Śmietankę ubijamy na sztywno, wsypujemy cukier puder, łyżkę cappuccino, a następnie stopniowo dodajemy mascarpone i mieszamy do otrzymania gładkiej masy.Krem dzielimy na dwie części. Jedną z nich wykładamy na biszkopty i posypujemy kakaem. Na to kładziemy kolejne biszkopty namoczone w kawie, wykładamy drugą część masy
Słodka Stronaciasto. Dokładnie rozprowadzamy po dnie.Podpiekamy w temperaturze 170 stopni ok. 10 minut (aż utworzy się "skorupka" na powierzchni i ciasta).Masa Serowa:Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy.Twaróg, mascarpone, cukier, cukier waniliowy, kakao i mąki miksujemy ze sobą. Następnie dodajemy jajka, po czym ciągle mieszając powoli wlewamy czekoladę. Wszystko łączymy ze śmietanką.Podpieczone brownies wyciągamy z piekarnika, brzegi smarujemy
Słodka Stronaczekoladę i kocha serniki to jest to propozycja idealna dla niego. Sernik Czekoladowy z Orzechami, Kawałkami Czekolady pod Kakaową Pierzynką - Składniki:Masa serowa:300 g zmielonego twarogu100 g mascarpone 1/4 szklanki brązowego cukru1/2 łyżeczki mąki pszennej1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanejduże jajko50 ml śmietanki kremówki 30%50 g czekolady gorzkiejcukier waniliowyłyżka kakao50 g czekolady białej50 g czekolady mlecznej100 g dowolnych(...)likieru czekoladowego2 łyzki cukru pudrułyżka kakao 100 g herbatnikówłyżka kakaołyżka masła Sernik Czekoladowy z Orzechami, Kawałkami Czekolady pod Kakaową Pierzynką - Sposób przygotowania:Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy.Twaróg, mascarpone, cukier, cukier waniliowy, kakao i mąki miksujemy ze sobą. Następnie dodajemy jajko i ciągle mieszając powoli wlewamy czekoladę i śmietankę. Na końcu dodajemy posiekane orzechy i pociętą czekoladę mleczną
Słodka Stronaforemki na babeczki) i pieczemy ok. 20-25 minut w 160 stopniach.Gdy muffinki ostygną przygotowujemy masę.Śmietankę ubijamy* pod koniec dodając fix i cukier puder. W osobnym naczyniu miksujemy mascarpone i partiami, delikatnie mieszając dodajemy do śmietany. Do masy wrzucamy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.Gotowym kremem smarujemy każdą babeczkę, formując bok każdej na kształt główki króliczka.Wkładamy do lodówki
Słodka Stronawrzącej wody. Studzimy.Śmietanę kremówkę ubijamy*. Gdy zacznie gęstnieć dodajemy fix wymieszany z cukrem pudrem i cukrem waniliowym oraz wiórkami kokosowymi. Powoli, delikatnie mieszając partiami dodajemy mascarpone. Na końcu wsypujemy startą na tarce o grubych oczkach czekoladę i za pomocą szpatułki lub łyżki łączymy z masą.Tortownicę smarujemy tłuszczem i wkładamy do niej biszkopt (lub biszkopciki), a na niego wykładamy
Słodka StronaHalloween - Sposób przygotowania:Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy do momentu, gdy czekolada przestanie być gorąca, jednak nadal pozostanie płynna.Twaróg, mascarpone, cukier, cukier waniliowy, kakao i mąki miksujemy ze sobą. Następnie dodajemy jajka, po czym ciągle mieszając powoli wlewamy czekoladę. Wszystko łączymy ze śmietanką.Dno tortownicy (ok. 20 cm średnicy) wykładamy pergaminem
Słodka Stronatego przepisu zawiera glutenIlość porcji: 16Składniki:Duże opakowanie ciasteczek Oreo16 truskawek300ml śmietany kremówki1 łyżka serka mascarpone1 łyżka cukru pudruZimną śmietanę kremówkę miksujemy na wysokich obrotach z cukrem pudrem i mascarpone. Przy pomocy szprychy nakładamy kremówkę na środek ciasteczka, na to układamy truskawkę.Otaczamy ja przy podstawie bita śmietaną. Na samym czubku truskawki robimy kropkę śmietany, jako pompon czapki. Gotowe. Smacznego
Kolizje Smaków