z masą serową - 1000 przepisów (strona:36/67)

Dyniowy Sernik z Nutką Brandy 193

puree z dyni 1 kubek mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżeczka kardamonu 1 łyżeczka cynamonu 1 jajko 4 łyżki brązowego cukru 0, 5 kostki masła masa serowa: 600 g mielonego twarogu cukier waniliowy 1 limonka 1 łyżeczka kardamonu  1 jajka polewa: 1/4 kubka puree z dyni 0, 5 kubka śmietanki 36% 3 łyżki brązowego cukru(...)twarożku 1 łyżeczka kardamonu 2 łyżki dobrej jakości brandy np Wild Turkey 1 budyń waniliowy Przygotowanie: mąkę przesiewamy z proszkiem oraz przyprawami  masło ucieramy z cukrem na puszysta masę dodajemy puree z dyni i mąkę, mieszamy piekarnik ustawiamy na termoobieg temp 220, tortownice wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto ser ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i otartą skórką

Luźna Kuchnia
Sernik czekoladowy z granatem 164

żaden świąteczny stół się nie powstydzi. Jest obłędny, cudownie intensywny, jeden kawałek zabiera nas w cudowną podróż pełną czekolady... Jest kruchutki, kakaowy spód, a na tym niesamowicie czekoladowa masa serowa. Niezbyt słodka, bardzo intensywna. Sernik, mimo ubijania jajek, nie jest puszysty, ale zwarty i konkretny. Dwieście gram czekolady w końcu robi swoje! Na to mus z białej czekolady, który(...)dodałam żelatynę, żeby był bardziej stabilny.Sernik czekoladowy z musem z białej czekolady i granatemSkładniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:120 g ciastek digestive2 łyżki kakao60 g masłamasa serowa:500 g twarogu 3krotnie zmielonego3 jajka200 g ciemnej czekolady (70%)80 g ciemnego brązowego cukru1 łyżeczka ekstraktu z wanilii2 łyżki budyniu czekoladowego (proszek)mus z białej czekolady:80 g białej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Francuskie sakiewki z wiśniami 199

Ciasto francuskie ostatnio podbija moje serce:)) Ostatnio nie mam zbyt wiele czasu, więc takie gotowe ciasto wiele mi ułatwia. Tym razem proponuję pyszne ciasteczka, tak zwane sakiewki z nadzieniem serowym z dodatkiem kwaśnych wiśni. Całość wykańcza doskonale pasująca do całości kruszonka... Składniki: 225 g ciasta francuskiego,  150 g białego sera,  1/2 laski wanilii,  2 jajka(...)pokroić na 12 kwadratów. Ser utrzeć z nasionami wanilią, cukrem pudrem i cukrem waniliowym oraz jednym jajkiem. Nakładać po łyżeczce masy na kwadraciki ciasta. Wiśnie wypestkować, odsączyć, rozłożyć na masie serowej, delikatnie je dociskając. Zlepić wszystkie brzegi do środka, tworząc takie sakiewki. Wierzch posmarować drugim rozkłóconym jajkiem. Kruszonka: 25g mąki pszennej,  1,5 łyżki cukru,  łyżka masła

Z miłości do słodkości
Sernik z mlekiem i brzoskwiniami 225

sumie to trzy, bo dwa takie same. Musiałam spożytkować biały wiejski ser, ponieważ za późno było na jego zamrożenie. Składniki: Spód: biszkopty, herbatniki lub cisto półkruche Masa serowa: 1,20 - 1,50 kg sera białego 2 szkl. mleka 2 jajka 4 żółtka 1 szkl. cukru 2 cukry waniliowe 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1/2 szkl. oleju Beza: 4 białka(...)szkl. cukru Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń Sposób przygotowania: Jajka i żółtka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy mleko budynie, olej i zmielony w maszynce ser. Miksujemy na gładką masę. W blaszce (25x36) wyłożonej papierem do pieczenia układamy biszkopty. Wylewamy masę, a na niej układamy pokrojone brzoskwinie lekko je wciskając. Pieczemy około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

Kolorowy Przepisownik
Fioletowe serce na talerzu 288

średnicy 20 cm)spód:130 g ciastek digestive60 g masłamus jagodowy:450 g jagód (mogą być mrożone)125 g cukru trzcinowegosok z 1/2 cytrynyziarenka z 1 laski waniliimasa serowa:200 g serka kremowego250 g serka mascarpone250 ml śmietany kremówki (38%)2 łyżki cukru pudru1 opakowanie galaretki cytrynowej200 ml wrzącej wody200 g borówek amerykańskichdodatkowo:50 g borówek amerykańskichJagody wypłukać (mrożone rozmrozić(...)cukier puder zmiksować na gładką masę. Powoli wlewać ostudzoną galaretkę, cały czas miksując. Na końcu wsypać borówki, delikatnie wymieszać łyżką.Na schłodzony spód wyłożyć 2/3 musu jagodowego. Na wierzch masę serową, wyrównać wierzch. Na wierzch wyłożyć pozostały mus, widelce zrobić esy-floresy. Wstawić do lodówki do zastygnięcia na 3-4 godziny.Podawać z pozostałymi borówkami.Smacznego!W związku

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik na zimno z brzoskwiniami 166

jakoś sernik na zimno kojarzy mi się z truskawkami, ale postanowiłam zmienić to przyzwyczajenie i zrobić górę brzoskwiniową. Zobaczcie efekt. A oto przepis. Składniki Spód: - około 200 g biszkoptów Masa serowa: -500 g gęstego jogurtu naturalnego lub serka homogenizowanego o smaku waniliowym -250 ml śmietanki kremówki 36% schłodzonej -4 łyżki cukru lub cukru waniliowego -2,5 łyżki żelatyny lub inny(...)przepisu na opakowaniu Wierzch: - 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej - 5 połówek brzoskwiń z puszki Wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy z cukrem w 0,5 szklanki wrzątku i odstawiamy do wystudzenia. Kiedy masa żelatynowa wystygnie, ale jeszcze nie zacznie tężeć, ubijamy na sztywno śmietanę za pomocą miksera. Do ubitej śmietany dodajemy jogurt lub serek oraz masę żelatynową i delikatnie mieszamy całość łyżką. Na dnie

dom-agi.pl
Francuskie rożki z serem 12811

Zapraszam dzisiaj na pyszne  francuskie rożki  z nadzieniem serowym , ciasteczka są kruchutkie rozpływające się w ustach :) Składniki :2 opakowania ciasta francuskiego400 g sera białego śmietankowego3/ 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Skworcu4 jajka Wykonanie :Ser zmielić dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka , wymieszać mikserem.Białka ubić ze szczyptą soli , dodać do sera i wymieszać łyżką .Ciasto pokroić w szerokie paski a następnie w kwadraty .Na  każdy kwadracik nałożyć po 1,5 łyżki masy serowej . Złożyć na pół i zlepić boki tworząc rożek .Piec w temperaturze 190 stopni około 15 , 20 minut.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Sama słodycz i szczypta chili
świąteczny sernik z prażonymi jabłkami 299

wymieszane suche składniki oraz roztopione masło. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy równomiernie do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Pieczemy przez ok. 20 min w 170 st. C. składniki na masę serową: 1000 g białego sera (trzykrotnie zmielonego) 160 g cukru 30 g cukru z prawdziwą wanilią 60 g maki ziemniaczanej 1 łyżka mąki orkiszowej lub pszennej 3 jajka(...)letniej wodzie 50 g żurawiny, namoczonej w letniej wodzie wykonanie: Rodzynki oraz żurawinę odsączamy, osuszamy i oprószamy mąką. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem z wanilią na puszystą masę. Dodajemy stopniowo ser i miksujemy do połączenia się. Dodajemy obie mąki, masło oraz sok z cytryny i miksujemy. Na końcu dodajemy żurawinę z rodzynkami i mieszam. Całość przekładamy na upieczony spód

Domowy Smak Jedzenia
Jagodowy sernik na zimno 198

kawałki i zmiksować w blenderze. Masło stopić, dokładnie wymieszać ze zmielonymi herbatnikami, płatkami owsianymi oraz cukrem. Masę wyłożyć na dno tortownicy o śr. 24 cm. Schłodzić.     Masa serowa: 700 g półtłustego twarogu, 400 g jagód, 3 czubate łyżki żelatyny, 1,5 szkl. śmietanki 30%, 250g cukru.     Twaróg zmielić. Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody, odstawić(...)ubić na sztywno. Jagody umyć, osuszyć i zmiksować, dodać zmielony ser oraz cukier. Dokładnie utrzeć. Ucierając, dolewać powoli żelatynę. Na koniec dodać ubitą śmietankę, wymieszać. Masę wylać na gotowy spód. Schładzać całą noc. Przed podaniem udekorować jagodami lub borówkami i miętą.     Smacznego:) Przepis dodaję do akcji

Z miłości do słodkości
Sernik truskawkowo-czekoladowy bez pieczenia 5364

twaróg przełożyć do miski, zmiksować- do ciepłej żelatyny dodawać stopniowo 2-3 łyżki sera, za każdym razem mieszając- masę z żelatyną przelać do twarogu, zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji- masę serową podzielić na dwie części- do jednej części dodać mus truskawkowy oraz 3 łyżki cukru, wymieszać do połączenia się składników - do drugiej części dodać roztopioną czekoladę (ostudzoną, ale ciągle płynną(...)śmietanę w proszku wsypać do zimnego mleka, ubijać do momentu uzyskania bitej śmietany (lub zimną śmietankę 30% ubić na sztywno, opcjonalnie można dodać jedną łyżkę cukru pudru), przełożyć do masy czekoladowej, wymieszać - masę truskawkową przelać na spód z herbatników, schłodzić około 1,5 godziny- masę czekoladową pozostawić w temperaturze pokojowej (można co jakiś czas zamieszać, żeby wierzch się nie ściął

Smakołyki Bereniki
Sernik na Zimno z Rabarbarem 187

Kwestia Smaku.  Sernik z rabarbarem - naprawdę niesamowity smak i do tego taki łatwy w wykonaniu. Warto! Naprawdę!  SPÓD: Upiec biszkopt z 2 jajek. (szukaj w kategorii "biszkopty") MASA SEROWA: 700 g twarogu półtłustego lub tłustego (zmielonego dwukrotnie, ja wrzucam ser do malaksera i miksuję) 1 łyżka soku z cytryny 1/2 szklanki śmietany kremówki 36% albo jogurtu naturalnego(...)drobnego cukru 2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody Wykonanie: Twaróg zmiksować z sokiem z cytryny i cukrem.Dodać roztrzepany jogurt. Na końcu dodać zimną żelatynę. Masę wylać na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia. Galaretka rabarbarowa: 8 łodyg rabarbaru (nie obieramy!) 1/2 szklanki cukru z prawdziwą wanilią 2 galaretki o smaku truskawkowym Wykonanie: Rabarbar myjemy

Blondynka Gotuje
Sernik czekoladowy 271

taki też jest ten, który Wam dziś przedstawię.Przepis jest na tortownicę o średnicy 21cm. Sernik czekoladowySkładniki:ciasto1 szklanka mąki pszennej7dag margaryny 3 łyżki cukru1 jajkoszczypta soli1 łyżeczka kakao masa serowa 1kg twarogu trzykrotnie mielonego15dag cukru4 jajka10dag margaryny3 łyżki mąki ziemniaczanej16dag czekolady deserowej Wykonanie:- składniki na ciasto przełożyć do miski lub na stolnicę, zagnieść gładkie ciasto, schłodzić 30minut w lodówce(...)wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy- spód podpiec w temperaturze 180-190 stopni przez 20 minut- czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowejmargarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać partiami twaróg, całe jajka, miksować do momentu zmieszania składników- do masy dodać mąkę ziemniaczaną oraz czekoladę, wymieszać (pałką lub mikserem na niskich obrotach) aż uzyska jednolitą konsystencję i kolor

Smakołyki Bereniki
Wariacje sernikowe. CZEKOLADOWY SERNIK BEZ SERA. 231

itka.) na mała blaszkę, 23 x 23 cm ciasto: 1,5 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 kostka margaryny 4 żółtka 1 łyżka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru Masa "serowa": 1kg kwaśnej śmietany 18%  2 budynie czekoladowe (proszek) 1 płaska łyżka kakao 1 i 1/3 szklanki cukru 4 białka Ciasto: Z podanych składników zagniotłam ciasto. Najpierw zimą margarynę(...)dokładnie wyrobiłam.  Zawinęłam w folię i na 30 minut włożyłam do lodówki. Po tym czasie wylepiłam, troszkę większą niż połowa ciasta, blaszkę wysmarowaną tłuszczem, a na ciasto wylałam masę. Resztę ciasta zostawiłam w lodówce na kruszonkę. Masa: Białka ubiłam na sztywną pianę, stopniowo dosypując pod koniec ubijania szklankę cukru. Musi powstać lśniący, gęsty kogel - mogel. Śmietanę ubiłam z kakao

W kuchni Karmel-itki
Sernik pomarańczowy 167

sernik z nutą pomarańczowąSkładniki:Na ciasto- 2 białka- 5 dag cukru pudru- 5 dag zmiksowanych płatków migdałowych- 1/2 tabliczki posiekanej gorzkiej czekolady- 2 łyżki kakao- 1 łyżeczka cynamonuMasa serowa- 1 kg mielonego twarogu- 1 budyń waniliowy- 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego- 4 łyżki soku z pomarańczy- 3 białka- starta skórka z 1 pomarańczy- 200 ml śmietany 12 %Przygotowanie(...)minut.Masa: Twaróg ucieramy z budyniem, dodajemy skondensowane mleko, sok i skórkę z pomarańczy oraz ubite na sztywno białka. Jeśli Wasz ser bedzie bardziej kwaśny można dodać jeszcze cukru pudru. Masę wykładamy na ciasto i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 C, następnie wyjmujemy, rozprowadzamy śmietanę po wierzchu i pieczemy jeszcze 20 minut. Wierzch posypujemy cukrem pudrem

Zainspirowana w kuchni
Brak tytułu 225

szybki obiad. Znalazłam fajny przepis w miesięczniku Smaki Życia - tym z Biedronki. Warto tu wykorzystać ziemniaczki z dnia poprzedniego. Będzie jeszcze szybciej :)     Kulki mięsno-ziemniaczane z sosem serowym Na kotlety: 1 cebula 500 g ziemniaków 150 g mięsa mielonego 2 jajka 3/4 szkl. bułki tartej pietruszka nać - najlepiej świeża, ale ja użyłam suszoną z torebki 3 łyżki oleju(...)szkl. śmietany 18% ser gorgonzoli - opakowanie szczypiorek 1 łyżka majonezu - ja użyłam Majonez czosnkowy Kętrzyński    Śmietanę podgrzać na patelni, dodać pokruszony ser - roztapiać. Do masy serowej wsypać posiekany szczypior i dodać majonez.    Majonez o smaku czosnkowym 220g Wszystkich konsumentów poszukujących nowych wrażeń smakowych, a przede wszystkim „fanów” Majonezu stołowego kętrzyńskiego, zainteresują z pewnością, stworzone na jego

kolorowotorcikowo
Drobne wyjaśnienie. SERNIK BEZ SERA KAWOWO-WANILIOWY. 250

mała blaszkę, 23 x 23 cm ciasto:   2 szklanki mąki 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 kostka margaryny 4 żółtka 1 łyżka proszku do pieczenia   1 szklanka cukru Masa "serowa": 1kg kwaśnej śmietany 18%  2 budynie waniliowe (proszek) 1 cukier waniliowy kilka kropli olejku waniliowego 1 szklanka cukru 4 białka Ciasto: Z podanych składników zagniotłam ciasto. Najpierw zimą(...)dokładnie wyrobiłam.  Zawinęłam w folię i na 30 minut włożyłam do lodówki. Po tym czasie wylepiłam, troszkę większą niż połowa ciasta, blaszkę wysmarowaną tłuszczem, a na ciasto wylałam masę. Resztę ciasta zostawiłam w lodówce na kruszonkę. Masa: Białka ubiłam na sztywną pianę, stopniowo dosypując pod koniec ubijania szklankę cukru. Musi powstać lśniący, gęsty kogel - mogel. Śmietanę ubiłam z olejkiem

W kuchni Karmel-itki
Chwila zadumy. ŁACIATY SERNIK BEZ SERA. 288

mała blaszkę, 23 x 23 cm ciasto:   2 szklanki mąki 3 łyżki kakao 1 kostka margaryny 4 żółtka 1 łyżka proszku do pieczenia   1 szklanka cukru Masa "serowa": 1kg kwaśnej śmietany 18%  2 budynie waniliowe (proszek) 1 cukier waniliowy kilka kropli olejku waniliowego 1 szklanka cukru   4 białka Ciasto: Z podanych składników zagniotłam ciasto. Najpierw zimą(...)dokładnie wyrobiłam.  Zawinęłam w folię i na 30 minut włożyłam do lodówki. Po tym czasie wylepiłam, troszkę większą niż połowa ciasta, blaszkę wysmarowaną tłuszczem, a na ciasto wylałam masę. Resztę ciasta zostawiłam w lodówce na kruszonkę. Masa: Białka ubiłam na sztywną pianę, stopniowo dosypując pod koniec ubijania szklankę cukru. Musi powstać lśniący, gęsty kogel - mogel. Śmietanę ubiłam z olejkiem

W kuchni Karmel-itki