z masą serową - 1000 przepisów (strona:41/67)

Tarty z ricottą i szparagami 157

musztardą, śmietaną i przyprawami, doprawić solą i pieprzem. Masę wylać na ciasto francuskie, wyłożyć warzywa i piec w piekarniku nagrzanym do 200 o C do zrumienienia ciasta i ścięcia masy serowej. Podawać gorące

Czerwień i błękit
Francuzy z serem i rabarbarem 170

łyżeczki cukru waniliowego 2 - 3 łyżki cukru pudru sól Sposób Biały ser zmiksować z olejem, cukrami oraz żółtkami. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z masą serową, dodać mąkę ziemniaczaną, całość delikatnie wymieszać. Ciasto francuskie rozłożyć, pokroić na kwadraty 5 na 5 cm. Na każdy kwadrat nałożyć łyżeczkę sera, na to kawałki rabarbaru, brzegi ciasta można złożyć

Kuchenne aromaty
Najbardziej wielkanocny deser, czyli... 306

zimno - z twarogu i żółtek. Niezależnie jednak od sposobu wykonania, dodawano do niej zawsze cukier, przyprawy (wanilię, a czasami kardamon) oraz różne bakalie, symbolizujące bogactwo i dobrobyt. Następnie serową masę formowano w wyłożonych materiałem naczynkach ze specjalnych drewnianych deseczek, które nadawały jej wygląd ściętej piramidki. Kształt tego deseru nie był wcale przypadkowy i symbolizował grób Jezusa Chrystusa, dlatego też podawano

Ratunku obiad
Torcik serowo – śmietankowy z galaretką i owocami 169

pozostało coś jeszcze, dokładamy go do reszty masy i jeszcze raz dobrze mieszamy. Gotową masę przekładamy na ciasto, równomiernie rozsmarowujemy i wkładamy na około 20 minut do lodówki, by masa serowa stężała. Następnie układamy umyte owoce i delikatnie zalewamy galaretką, przy użyciu łyżki, by owoce się nie rozpłynęły po całym cieście. Gotowe ciasto delikatnie wkładamy do lodówki i pozostawiamy

Smakowy Raj
Sernik kokosowy 373

dodajemy ser oraz stopione masło i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Składniki dokładnie mieszamy mikserem. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli. Białka oraz wiórki kokosowe łączymy z masą serową mieszając łyżką bardzo delikatnie. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni C. Sernik przelewamy do wyłożonej papierem pergaminowym tortownicy o średnicy 28 cm pieczemy ok 1h 20 minut. Wyłączamy piekarnik

kgwjanczewo
Sernik z żurawiną. 170

dokładnie wymieszać,  dodać budyń waniliowy, kaszę mannę, wymieszać, dodać skórkę pomarańczową, oprószoną mąką żurawinę, delikatnie wymieszać, białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z masą serową, wylać do tortownicy- moja 28cm i była za mała, więc mam jeszcze 3 serniczki w kokilkach, włożyć do piekarnika góra-dół nagrzanego do 180 stopni na 70 min., sernik powinien

Kuchnia Beaty
Crêpes - francuskie naleśniki 151

Cienkie, delikatne naleśniki, nadziewane serową masą z dodatkiem migdałów i soku z pomarańczy. Powiem szczerze, nie mam ręki do cienkich naleśników. Wszystkie dotychczasowe podejścia kończyły się fiaskiem. Przeważnie ciasto było za gęste i nie chciało się rozlewać, tworząc jedynie dziwny wzorek. A jak już się rozlało to na wieki przywarło do patelni. W sferze marzeń pozostawały krokiety własnej roboty

pink envelope
Malinowy zawijas 134

masę mokre składniki- mleko, śmietanę i jajko. Łączymy suche z mokrym, dodajemy olejek arakowy i chwilę mieszamy. W masie powinny pozostać grudki. Do papilotek nakładamy łyżkę ciasta, następnie łyżeczkę masy serowej i przykrywamy jeszcze łyżką ciasta, pilnując żeby za bardzo nie wypełnić formy. Można delikatnie zamieszać, żeby powstały zawijasy. Pieczemy 20-25 minut.  A w naszym ogrodzie, poza malinami

les mirabelles
Czekoladowe cake pops 136

serka 50 g nutelli 2-3 łyżki kwaśnego dżemu + 200 g czekolady 1 łyżka oleju kolorowa posypka Serek połączyć z nutellą i dżemem. Odłożyć. Ciasto drobno rozkruszyć, dodać do masy serowej, dokładnie wymieszać. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w zamrażarce przez około 15 minut. Ciasto wyjąć. Za pomocą łyżki do lodów uformować równe kulki. Ułożyć

Domowa cukiernia Ewy
Różowy sernik daktylowo-ananasowy :) 106

cytryny i 1/4 szklanki cukru miksujemy. Z mąki, margaryny, żółtek, proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru i cukru wanilinowego zagniatamy ciasto. Na blachę wykładamy ciasto, potem zmiksowaną masę serową, a na wierzch pokrojone ananasy i pokrojone daktyle. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 50 min. 15 minut przed końcem pieczenia wyciągamy ciasto i wylewamy

vegetanie
Sernik FIT na otrębowym spodzie 310

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki fruktozy(opcjonalnie) 2 łyżki karobu/kakao 4 łyżki jogurtu naturalnego Wszystko mieszamy i pieczemy w okrągłej formie mniej więcej 10 minut w 190 stopniach. Masa serowa: 300 gramów serka homo naturalnego 1 galaretka owocowa (najlepiej bez cukru) 300 g truskawek Galaretkę zalewamy 300 ml gorącej wody, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie miksujemy z serkiem

Powiedz dietom nie
Sernik puszysty 208

Przygotowanie: Ser mieszamy z masłem, śmietaną i mąką Żółtka ucieramy z cukrem, obie masy łączymy ze sobą Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie dokładamy do masy serowej. Pieczemy ok 60 minut w temp 180'C. Smacznego

Luźna Kuchnia
Pierogi RUSKIE 285

cebule obieramy, kroimy w kosteczkę ziemniaki zgniatamy widelcem lub tłuczkiem jeśli posiadacie, mieszamy z serem margarynę roztapiamy na patelni, wrzucamy cebulę, podsmażamy na złoty kolor podsmażoną cebulkę wrzucamy do masy serowej, doprawiamy solą i pieprzem ciasto wałkujemy, wycinamy pierożki, wrzucamy na osoloną, gotującą się wodę z odrobiną oliwy Podajemy gorące z wody, lub podsmażamy na przykład z cebulką SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Paluszki krabowe w chlebku 219

razem z posiekaną pietruszką i serem żółtym. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą i ziołami prowansalskimi. Keksówkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy 1/3 masy serowej, układamy połowę pokrojonych paluszków krabowych oraz marchewki. Zalewamy warstwą ciasta i ponownie układamy resztę paluszków i marchewki i znowu zalewamy pozostałością ciasta. Pieczemy w 180 C przez

Zainspirowana w kuchni
Sernik z rosą. 324

ciastem wykleić blaszkę, ser: jajka i żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy po łyżce ser, następnie mleko, oliwę i budynie śmietankowe, wszystko dokładnie mieszamy, wylewamy na ciasto(masa serowa jest rzadka - ale tak właśnie ma być), wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy 50-60min do zrumienienia sera, ubijamy pianę z białek, cukru z dodatkiem

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania