z masą serową - 1000 przepisów (strona:40/67)

Czekoladowy sernik na miodowniku 465

jajkami i mlekiem w proszku. Tylko do momentu połączenia się wszystkich składników. Nie należy długo miksować. Czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną i przestudzoną, ale jeszcze płynną wlać do twarogu. Masę serową podzielić na pół i wylać na podpieczone ciasta. Dwie formy wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C i piec przez 40 min. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Z wystudzonych

https:KKuchniaMniam
Lekki sernik z nasionami chia i żurawiną na spodzie z daktyli 177

puszystą masę. Następnie dodajemy aromat, nasiona chia i serek twarogowy. Wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy obtoczoną w mące żurawinę. Wszystko dokładnie mieszamy szpatułką.  Na upieczony spód przelewamy masę serową. Pieczemy przez ok. 60 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu piekarnik wyłączamy i ciasto zostawiamy przez ok. 30 minut. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
SERNIK NA KORZENNYM SPODZIE 210

następnie odstawiamy żeby przestygła. Śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy mascarpone, miksujemy, dosładzamy cukrem pudrem wg uznania, miksujemy. Dodajemy łyżkami ser, miksujemy. Na sam koniec ciągle miksując dolewamy cienkim strumieniem żelatynę. Masę serowa wylewamy na spód ciastkowy, na wierzch wykładamy czekoladową korę. Odstawiamy do lodówki

Z Majeczką w kuchni
PUCH Z CZEKOLADĄ 338

szklanką zimnego mleka, ubijamy na sztywno. Możemy też w zastępstwie ubić 250 ml śmietany kremówki. Ciągle ubijając dodajemy cukier puder oraz ser.  Następnie po trochu dodajemy wystudzoną galaretkę. Masę serową wylewamy na ciasto.Odstawiamy do lodówki do stężenia. * Na boki ciasta wbijamy rurki czekoladowe, wierzch obficie posypujemy wiórkami czekoladowymi, układamy tulipany jako dekorację

Z Majeczką w kuchni
Sernik z pieczonym rabarbarem i imbirową kruszonką / Rhubarb and ginger crumble cheesecake 224

jednolitej masy. Następnie delikatnie wmieszaj rozgnieciony rabarbar. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 180 ° C i umieść na jego dnie puste naczynie żaroodporne, do którego wlej 2 szklanki wody. Przełóż masę serową do tortownicy, jeżeli to konieczne wyłóż spód folią aluminiową, włóż do piekarnika na średnią półkę i piecz przez 30 minut. W celu przygotowania kruszonki, umieść wszystkie jej składniki

karmelowy
Wielka mini przyjemność 158

zmiksuj na gładką masę. W osobnej misce ubij na sztywno śmietanę.  Włącz piekarnik, ustaw temperaturę 150 stopni (bez termoobiegu), program góra/dół.  Wymieszaj dokładnie śmietanę z masą serową.  Wlej mieszankę do każdej z papilotek, wyrównaj wierzch. Piecz przez 30 minut, następnie zostaw w piekarniku, żeby serniczki wystygły.  Podawaj polane owocowym sosem i przyozdobione owocami

Garniec Magalie
Śmietankowy sernik dietetyczny z domowymi lodami 195

dodawać jogurt (konsystencja nie może być luźna ani znowu za gęsta). Zmiksowac blenderem lub jak kto woli zmiksowac w mikserze. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do miski z masą serową. Wymieszać łużką, łopatką do ciast. Przelac do misy multicookera redmond . Ustawić program CAKE i czas 1 godzina. SKŁADNIKI NA LODY: 3 łyżki serka mascarpone 1 łyzka jogurtu naturalnego miąższ

ClauditteMissCooking
Ciasto z truskawkami B 186

przypala, a bez wody jest po prostu dużo szybciej. Odstawiamy do przestygnięcia. Miksujemy serek i śmietanę do otrzymania gładkiej masy. Dodajemy przechłodzoną, płynną czekoladę- zbyt ciepła może zważyć masę serową,  chwilę miksujemy. Na koniec dodajemy opłukane, osuszone i pokrojone w niewielkie kawałki truskawki i delikatnie mieszamy łyżką. To wszystko przekładamy na ciasteczkowy spód i chłodzimy w lodówce

les mirabelles
Sernik jogurtowy 167

Resztę ciasta wkładamy do zamrażalnika. Masa jogurtowa: Jogurty greckie miksujemy na małych obrotach z cukrem i budyniami. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą jogurtową. Gotową masę serową wylewamy na podpieczony spód. Na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Pieczemy 50 minut w 170C. Studzimy w piekarniku przy otwartych drzwiczkach. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Passion of Cooking
Dietetyczny sernik pod pierzynką 173

chudego białego (Emilka) 2 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego ekstrakt waniliowy 1,5 łyżki stewi (wg. smaku) Sposób przygotowania: Ser, ekstrakt, budyń, 2 żółtka, 1 łyżkę stewi miksujemy razem masę serową przekładamy do małego żaroodpornego naczynia i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni około 3 minuty przed końcem pieczenia białka miksujemy na sztywną pianę z 0,5 łyżką

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik z pomarańczową nutą 131

pomarańcza 1 łyżeczka miodu Sposób przygotowania: Ser, fruktozę, jajka, jogurt, skórkę pomarańczy miksujemy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wysypujemy crunchy, tak żeby pokrywało cały spód następnie wylewamy masę serową tortownicę owijamy z zewnątrz folią aluminiową, wkładamy do większego żaroodpornego naczynia do którego wlewamy wrzącą wodę do 1/3 wysokości tortownicy pieczemy przez około 10 minut w temp. 170 stopni

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Odchudzona chatka baby jagi ;) 221

części (pasy), ważne żeby środkowa część była o około 1 cm krótsza od dwóch bocznych (ma nam powstać trójkąt równoramienny:D) na tak skrojonym cieście rozsmarowujemy równomiernie masę serową, a następnie składamy wszystko przy pomocy foli w "domek" (może ten filmik wam pomoże) tak przygotowaną składankę wkładamy na kilka godzin do lodówki SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ananasowy sernik na zimno 144

smaku tak przygotowaną masę przekładamy do miski i wstawiamy do lodówki, aż stężeje sok ananasowy podgrzewamy, a następnie dodajemy żelatynę, mieszamy, aż się rozpuści, następnie studzimy na wierzchu zastygniętej masy serowej wykładamy kawałki ananasa i zalewamy górę sokiem wstawiamy do lodówki, aż stężeje SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Placek serowy 259

pudrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku i po łyżce sera oraz cukier waniliowy, proszek do pieczenia i budyń śmietankowy. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączy z masą serową. Sernik przelewamy do wysmarowanej blachy o wymiarach 25cm x 35 cm i pieczemy w 180 C przez 50 minut. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie ciągle ubijając na najniższych

Zainspirowana w kuchni