budyn smietankowy 1 kostka roztopionej margaryny (250g) Zoltka ucieramy z cukrem, dodajemy ser, budyn oraz przestudzona, roztopiona margaryne. Na koncu dodajemy bialka ubite na sztywna piane. Delikatnie laczymy z masa serowa i wykladamy na ciasto.Sernik pieczemy przez 1 godzine, ja zawsze pieke dluzej, w temperaturze 180°C.Smacznego.Przepis ren zamieszczam w ramach zabawy "Gotujemy po polsku" pod patronatem serwisu zPierwszegoTloczenia.pl
Przysmaki KarolkiO tym, że kocham serniki to już chyba pisałam... Tym razem miałam zachciankę na sernik z pomarańczami... Przeszukałam różne strony i znalazłam... Masę serowo-pomarańczową
Miksturownikmąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu kakao i całość lekko wymieszać. Wlać na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w tem 175C przez ok.40 minut. Masa serowa: 1 kg sera 25 dag masła 4 żółtka 1 szk cukru pudru 1 żółtka galaretka Ser zemleć. Masło utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem. Dodawać stopniowo ser i dalej
Apetyczna babeczkaciastek digestive60 g masła1 łyżeczka mielonego imbirumasa serowa:550 g serka kremowego150 g miodu2 łyżki mąki ziemniaczanej2,5cm kawałek świeżego imbirusok z 1/2 cytryny150 ml śmietany kremówki4 jajkadodatkowo:3 gruszkiCiastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z imbirem.Masło rozpuścić i przestudzić. Wlać do ciastek i dokładnie wymieszać.Formę wyłożyć folią aluminiową. DNo wylepić masą ciasteczkową, ugnieść łyżką.Schłodzić w lodówce w czasie(...)startym imbirem i sokiem z cytryny. Wlać kremówkę, ubić. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Gruszki obrać, pokroić w kostkę. Wyłożyć na ciasteczkowy spód, zalać masą serową - powierzchnię wyrównać łyżką.Piec w 130 st. C. w kąpieli wodnej przez 1 godzinę 45 minut.Wystudzić w uchylonym piekarniku.Przed podaniem schłodzić w lodówce przez 3 godziny, a najlepiej
Pożeraczka, czyli raz adobrzezmielić w blenderze na pył. Dodać cynamon oraz stopione masło. Krótko zmielić, aż składniki się połączą. Wylepić dno tortownicy o śr. 24cm. Schłodzić. Masa serowa: 1kg obranej i wydrążonej dyni, 800g półtłustego twarogu, 5 jajek, 250g cukru pudru, sok z 1/2 cytryny. Dynię pokroić w kostkę i gotować
Z miłości do słodkościoraz cukier, zagotować. W reszcie soku rozrobić mąkę, wlać na gotujące się porzeczki. Gotować ok 2 minut na małym ogniu. Lekko przestudzić i rozsmarować na podpieczonym cieście. Masa serowa: 1/2 kg serka waniliowego z wiaderka, 125g masła, 125g cukru, 2 jajka, budyń śmietankowy, skórka z 1/2 cytryny, 100g mlecznej czekolady. Masło utrzeć z cukrem
Z miłości do słodkościpszennej* 30 g cukru* olejek waniliowymasa serowa* 500 g mielonego twarogu śmietankowego* 400 ml śmietany kremówki* 75 g cukru pudru* sok z 1/2 cytryny* 5 łyżeczek żelatyny* 1 kg truskawek (lub innych owoców)* 1 galaretka ananasowa lub cytrynowaSposób wykonaniaDo miski wybić jajko, wsypać cukier i ubijać przy pomocy miksera, aż powstanie puszysta masa. Do masy wlać kilka kropli olejku
Mix smakuMascarpone ubiłam w mikserze na puszysto. Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej. Dodałam chilli i cynamon. Tak na oko. Co by polewa była pikantna, ale nie zdominowała zanadto smaku ciasta. Serową masą przełożyłam ciasto. Wierzch polałam czekoladą. Udekorowałam resztą mascarpone i mazgajami czekolady. Jeśli chodzi o wypieki, to nie są one moją mocną stroną. Z małymi wyjątkami. Jednak zawsze mogę liczyć
bastalenapieczenia Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę, w zagłębienie wbić żółtka, dodać cukier i posiekaną zimną margarynę. Szybko zagnieść kruche ciasto, wyłożyć nim spód oraz boki blaszki. Masa Serowa: 1 kg twarogu (trzykrotnie zmielonego lub gotowego "z wiaderka") 1 szklanka cukru 3 jajka 2 szklanki mleka 1 p. cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy 1/2 szklanki oleju Jajka
Słodka Kraina Wypiekówlekko osolonej wodzie i studzimy. Ser Ricotta, jajka, śmietanę, ser żółty, pieprz i sól miksujemy na gładką masę. Ciasto francuskie układamy w natłuszczonej formie na tartę. Masę serową wylewamy na ciasto, układamy w niej ugotowany brokuł, szynkę, kostki fety. Całość pieczemy w 190 stopniach około 25 minut
Lawendowe Niebomieszaninę wysypać na spód foremki.Masa serowa :1kg sera na sernik (ja używam takiego w wiadereczku)1 szklanka cukru4 jajka2 cukry waniliowe300 ml śmietany 30%1 budyń waniliowy1 łyżeczka mąki ziemniaczanejSer utrzeć z cukrem i cukrami waniliowymi , dodawać kolejno po jednym jajku.Wlać śmietanę , wsypać proszek budyniowy i mąkę . Ponownie zmiksować .Wlać powstałą masę na przygotowany wcześniej spód.Piec
Malinowa Kawiarenkałyżki cukru1 łyżeczka cukru waniliowegoTwaróg przecisnąć przez praskę, dodać żółtka, mąkę, budyń, cukry i wymieszać. Masa będzie miała bardzo gęstą konsystencję. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju, nakładać ciasto łyżką i delikatnie je rozprowadzić (1 łyżka kopiasta = 1 placuszek). Smażyć na średniej mocy palnika na rumiano :) Odsączyć na ręczniku papierowym
Delicious Titbitsmasłamasa serowa:3 jajka30 g masła500 g twarogu trzykrotnie mielonego100 g cukruskórka otarta z 1 cytryny2 łyżki soku z cytryny50 g rodzynków1 łyżka mąki ziemniaczanejdodatkowo:1 łyżka cukru pudruRodzynki zalać wrzątkiem, odstawić na 1-2 godziny. Masło rozpuścić i przestudzić. Ciastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z masłem.Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Ugnieść na dnie masę ciasteczkową, dokładnie dociskają(...)minut.Przestudzić.Masło rozpuścić i ostudzić.Twaróg utrzeć z żółtkami, cukrem, sokiem i skórką z cytryny. Dodać płynne masło, połączyć. Rodzynki dobrze odcisnąć, wymieszać z mąką. Dodać do masy serowej. Białka ubić na sztywną pianę, partiami wmieszać do masy.Masę przełożyć na spód, powierzchnię wygładzić.Piec w 160 st. C. przez 45-50 minut.Ostudzić w uchylonym piekarniku, schłodzić
Pożeraczka, czyli raz adobrzekremową konsystencję. Do doskonale ubitych żółtek, porcjami dodajemy mascarpone ( musi być swieży i dobrej jakości) ; całość mieszamy(można użyć miksera). W innym naczyniu ubijamy białka, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy, tak by składniki dobrze się połączyły. Na głęboki talerz wlewamy espresso i alkohol. W kawie zanurzamy szybko połowę biszkoptów
Mia Cucina SofietaPamiętam te ciastka jeszcze z okresu szkoły podstawowej. Zabierałam je wtedy na swoje drugie śniadanie. I to było moje najlepsze drugie śniadanie! Nadzienie może być dowolne: ulubiona konfitura, masa serowa, ale ja najbardziej lubię z cząstkami jabłek. Ciasto na rożki nie zawiera cukru, dlatego idealnie pasuje do nich lukier lub cukier puder. Gorąco zachęcam do wypróbowania, jeśli ktoś jeszcze takich
coolinarnastrefa.blogspot.com