sobie wystarczająco słony) Wszystkie składniki przekładamy do malaksera... ... doprawiamy... ... i bardzo dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy Jeśli wolicie, aby pasta była delikatniejsza, możecie dać 300 gramów serka koziego. Serek ten można zastąpić również zwykłym kanapkowym Ja taką pastą smaruję grzanki serowe - połączenie, jak dla mnie - wyśmienite! Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comtruskawkami. Spróbujcie z tymi macerowanymi w occie balsamicznym - będą smakować doskonale. Najlepiej sami wypróbujcie z jakimi dodatkami racuchy serowe posmakują Wam najbardziej! Przepis zaczerpnęłam ze strony Gotuj.pl Racuchy serowe 1 łyżka cukru szczypta soli 1 szklanka podgrzanego delikatnie mleka cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru 3 żółtka 5 dag suchych drożdży 5 łyżek oleju 20 dag sera białego(...)powietrza. Zostawiamy do ponownego wyrośnięcia. Masą będzie miała lepką konsystencję. Gdy masa wyrośnie rozgrzewamy olej na patelni i mokra łyżką nakładamy racuchy. Smażymy na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Racuchy podajemy posypane resztą cukru pudru, Choć mi bardzo smakowały z dżemem. Smacznego!!! Artykuł Racuchy serowe pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni
sierotka maRysia w kuchninabierze budyniowej konsystencji (u mnie to trwało jakieś 15-20 minut), odstawiamy (nie przejmujcie się jeżeli masa nie będzie idealnie gładka, u mnie też zostały delikatne drobinki sera) banana kroimy w kostkę, dzielimy na 3 części i układamy następująco w słoiczku: banan/masa serowa/banan/masa serowa, a na wierzch rodzynki/bakalie (oczywiście kolejność zależy od nas;)) tak przygotowany słoik wkładamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjasny, tylko, że do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę i kakao. Pieczemy w tej samej temp i tyle samo minut. Mus brzoskwiniowy:Brzoskwinie wyjmujemy z puszki i miksujemy blenderem. Dodajemy rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę i dokładnie mieszamy. Zostawiamy do delikatnego ścięcia. Syrop posłuży nam do nasączenia naszego tortu.Masa śmietankowo serowa:2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w niewielkiej ilości(...)małej ilości wody.Tort.:Biszkopty kroimy na 3 części każdy. Pierwszy blat biszkoptu układamy na paterze. Nasączamy go syropem brzoskwiniowym i wykładamy 1/3 naszego musu brzoskwiniowego. Pokrywamy go masą śmietankową. Kładziemy kolejny krążek biszkoptu, nasączamy go i wykładamy masę śmietankową, kolejny biszkopt nasączamy kładziemy mus i śmietanę. I postępujemy tak do wyczerpania składników. Kiedy nasz tort jest złożony wstawiamy
Malinowe Pocałunkiszpinakowo-serowe to idealne kluski, lekkie, delikatne, po prostu pyszne. Składniki: 150 g serka śmietankowego Almette 1 szklanka świeżego szpinaku 1 jajko 4 łyżki mąki pszennej + trochę do podsypania 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła 1 łyżka soli Przygotowanie: Do miski blendera przekładamy świeże listki szpinaku i dokładnie siekamy, wbijamy 1 jajko, miksujemy tworząc puszystą, lekką masę. Masę szpinakową(...)wyrabiamy. Ciasto dzielimy na 2 części. Formujemy z ciasta wałek, który lekko spłaszczamy i kroimy na ukośne romby, które następnie wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę. Gdy wszystkie kluski szpinakowo-serowe wypłyną na powierzchnię wody oznacza to, że kluski są gotowe, wykładamy je na talerz, polewamy ciepłym masłem z chorizo i świeżymi listkami szałwii. Polecam gdyż są pyszne. The post Kluski
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępączków serowych, które nadziałam frużeliną po usmażeniu i polukrowałam lukrem z utartego cukru pudru z niewielka ilością zimnej wody, do drugiej części lukru dodałam odrobinę czerwonego barwnika spożywczego. Serowe pączki są błyskawiczne w wykonaniu, gdyż nie wymagają zbytniego wysiłku, ani oczekiwania na ich wyrośnięcie jak w przypadku pączków drożdżowych. Nawet formowanie pączków ułatwiła mi metalowa wykrawaczka. Trochę uwagi wymagało smażenie(...)robota. dodajemy masę jajeczną i miksujemy aż uzyskamy jednolitą masę,wsypujemy stopniowo przesianą mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. łączymy dokładnie. Ciasto przekładamy na obsypany delikatnie mąką blat i rozwałkowujemy na grubość ok 1,5 cm. Za pomocą foremki wykrawamy krążki, mi wyszło 25 sztuk. Rozgrzewamy w garnku olej. Serowe pączki wkładamy partiami na gorący olej (5 sztuk, gdyż
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszpatułki całość mieszamy. Półokrągłą miskę lub durszlak wykładamy folią spożywczą. Na to wylewamy powstałą masę, a od góry układamy biszkopty. Całość umieszczamy na noc w lodówce. Następnego dnia do góry miski przykładamy paterę i całość odwracamy do góry nogami. Ściągamy miskę, folię i otrzymujemy piękną serową półkule. W kąpieli wodnej rozpuszczamy gorzką czekoladę wraz z pozostałą śmietaną kremówką i polewamy
Kolizje Smakówjest niebywale delikatny. Spód wyszedł niczym kakaowa chmurka, kruszonka jest smakowicie chrupiąca,a serowy środek rozpływa się w ustach. Prawdziwa poezja! SERNIK DYNIOWY. ciasto: kostka margaryny 2,5 szklanki mąki 3 łyżeczki gorzkiego kakao 2 jajka 1 żółtko szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowo-dyniowa: 1 kg białego twarogu (niemielony) 2 pełne szklanki puree z dyni
W kuchni Karmel-itkioraz miękkim masłem, ciastem wykładamy spód blachy, dobrze dociskając. masa serowo - kawowa Kawę rozpuszczamy z gorącej wodzie i łączymy z żelatyną, odstawiamy do ostygnięcia. Banany blendujemy, mieszamy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy na sztywna pianę i mączymy z mieszanką serową, cały czas mieszając dodajemy mieszankę kawową. Jak krem zacznie
Niezły Młynekłyżki bułki tartej - można użyć zamiennie lub po połowie z kaszą manną przyprawy - u mnie 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego SOS SEROWY: 350ml wody 150 ml śmietany 18% 1 kostka rosołowa 1 kostka sera topionego (100g) 100g sera gorgonzola 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej - do zagęszczenia sosu 1 mała różyczka brokuła - mocno rozdrobniona(...)sosem sojowym. Wyrobić farsz ręką na jednolitą masę. MAKARON: Ponownie doprowadzić do wrzenia wodę od gotowania brokuła. Dodać oliwę i na wrzątek wrzucać makaron. Obgotować go przez 2 min. - nie dłużej! Wyjąć łychą cedzakową i wyłożyć na ściereczkę kuchenną - w ten sposób rurki nie będą się sklejały. SOS SEROWY: Zagotować w rondelku wodę i rozpuścić w niej kostkę
Grunt to przepis!ciasto. Ciasto rozłożyć na tortownice. Podziabać widelcem, i piec ok. 20 min.Masa serowa:Masło utrzeć na puszek, do masła dodawać kolejno jajka (po jednym, za każdym razem zmiksować), przesiany cukier puder, ser. Wszystko utrzeć starannie.Ubić pianę z białek i wyłożyć na sernikową już ubitą wcześniej masę, na białko wsypać kaszę, szczyptę soli, cukier waniliowy. Wszystko starannie wymieszać, ja tutaj
Moje pyszne gotowanietradycyjne kopytka. A do przygotowania klusek wykorzystałam resztki obiadowe: pieczone ziemniaki, które zostały z poprzedniego dnia, oraz serek kanapkowy. Ostatnio na blogu pokazywałam Wam przepis na pyszne Kluski szpinakowo-serowe polecam je też. Inne przepisy na kluski: Szare kluski z zasmażaną kapustą kiszoną Kluski kładzione Jak zrobić kluski śląskie Kluski z kaszy kuskus Kluski z sałaty i buraka(...)łyżek mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Pieczone ziemniaki, które zostały z poprzedniego dnia przekładamy do pojemnika blendera, wbijamy 1 jajko i miksujemy, dodajemy serek kanapkowy, miksujemy ponownie. Masę serowo-ziemniaczaną przekładamy do miski, dodajemy 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i 3-4 łyżki mąki pszennej, dokładnie łączymy tworząc ciasto jak na kopytka. Ciasto przekładamy na obsypaną resztą mąką stolnicę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępozostawiamy przez chwilę na ogniu. W tym czasie przygotowujemy kremową pastę serową. Czosnek obrać i posiekać, paprykę pokroić w bardzo drobna kosteczkę. Rozgrzać odrobinę oleju i usmażyć paprykę waz z kminem, na końcu dodać czosnek i dusić przez chwilę, tak aby czosnek nie zgorzkniał. Jeszcze ciepłą masę wymieszać z serkiem podajemy ja razem z ziemniakami
Jadło i czytadłochałkę serową.Efekt naszej wspólnej pracy możecie zobaczyć poniżej.Chałka serowa w moim wykonaniuCHAŁKA SEROWAskładniki500 gram sera białego na sernik4 jajka700 gram mąki100 ml oleju1 łyżka cukru trzcinowego1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowyszczypta soli + jajko do posmarowania ciasta przygotowanieJajka z cukrem, olejem i cukrem waniliowym miksuję chwilę aż masa się połączy i lekko spieni. Miksujemy(...)Następnie dodaję ser i miksuję, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.Miksujemy z seremDo powstałej masy dodaję przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Ponownie miksuję na niskich obrotach, aż składniki się połączą. Ciasto przekładam na blat i wyrabiam podsypując mąką. Ciasto powinno być elastyczne, ale nie powinno kleić się do rąk.Wykładamy na blatZagniatamyKiedy ciasto jest już dobrze wyrobione
Magiczna kuchnia Dariikarnawał to karnawał, więc pączki muszą być, obojętnie jakie, ale muszą być ! Przygotowałam więc wersję pączków serowych dla dorosłych z nalewką pomarańczowo-kawową, (która cały czas się wzmacnia, nastawiłam ja 9 stycznia) z dodatkiem świeżo otartej skórki pomarańczowej, posypane cukrem pudrem i jeszcze dodatkowo skórką pomarańczową. Mini pączki pomarańczowe są błyskawiczne w wykonaniu, nie wymagają zbytniego wysiłku, ani oczekiwania(...)cukru waniliowego , miksujemy aż uzyskamy jednolitą masę, dodajemy 2 jajka, 3 łyżki nalewki pomarańczowo-kawowej (może być inny alkohol, ale to nie będzie już ten smak ) i chwilkę miksujemy, dodajemy 1,5 szkl. mąki wymieszanej z 1 łyżeczką sody i otartą skórkę z pomarańczy, i mieszamy. Rozgrzewamy w rondelku olej i wkładamy partiami serowe kulki uformowane mokrymi dłońmi (pączki mają
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię