z masą serową - 1000 przepisów (strona:50/67)

SERNIK OREO 364

dokładnie mieszamy.Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia , a następnie pokrywamy masą ciasteczkową i ugniatamy.Wkładamy na ok. 5 minut do piekarnika nagrzanego na 180C.MASA SEROWA:Zmielony ( conajmniej 2-krotnie ) ser wkładamy do miski, dodajemy masę wyciągniętą z Oreo, cukier i olejek do ciast – miksujemy.Wsypujemy mąkę ziemniaczaną i jeszcze raz dokładnie mieszamy.Nie przerywając miksowania wbijamy jajka i mieszamy do połączenia

Ostra na Słodko
Piernik marchewkowy z polewą serową 167

starszy tym lepszy i tak samo jest z tą recepturą. Pachnie obłędnie, smakuje jeszcze lepiej. Piernik marchwiowy jest wilgotny i chrupie orzechami, a polewa serowa idealnie się wpasowuje w ten klimat. Można by rzec, że jest to ciasto owocowo-korzenne, bo marchewka wg przepisów Unii Europejskiej jest owocem. Dlaczego? Też się(...)temp. 180 st.C przez 50 minut. Polewa – Wymieszać serek mascarpone z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na gładką masę. – Wystudzone ciasto posmarować białą polewą serową

To co kocham
Przepisy na Świąteczne ciasteczka 434

Kruche ciasteczka z budyniem  13. Rogaliki z nutellą  14. Kruche ciasteczka z posypką orzechową  15. Budyniowe wersja II  16. Wafel z masą kajmakową i petitkami  17. Ciasteczka serowe z jabłkami

kruche babeczki
Ciasto miodowo-serowe z orzechami 395

niedużej ilości nie zmienia smaku wypieków.Dziś chcę Wam przedstawić ciasto, które w smaku i w nazwie nie może wyprzeć się obecności miodu - ciasto miodowo-serowe z orzechami. Jest to ciasto wilgotne, ciężkie (masa przed upieczeniem jest bardzo gęsta), dość słodkie, z wyczuwalnymi w każdym kęsie orzechami. Można dodać do ciasta ulubione przez nas orzechy, choć każdy rodzaj nada ciastu(...)wielkości keksówce. Ciasto miodowo-serowe z orzechamiSkładniki:250g mąki pszennej + 1 łyżka do oprószenia orzechów100g zmielonego twarogu półtłustego6 łyżek miodu60g cukru100g margaryny2 jajka6 łyżek mleka80-100g dowolnych orzechów1,5 łyżeczki proszku do pieczeniakilka łyżek śmietany 18% + 1-2 łyżeczki miodu na polewę Wykonanie:- składniki powinny być w temperaturze pokojowej- margarynę utrzeć z cukrem- do masy dodać stopniowo jajka i miód

Smakołyki Bereniki
Drożdżówki z truskawkami 105

mąki pszennej szczypta soli 50 g drobnego cukru 1 jajko 50 g masła 12 truskawek Kruszonka: 4 łyżki mąki pszennej 20 g zimnego masła 1 łyżka cukru pudru Nadzienie serowe: 125 g ricotty lub twarogu sernikowego 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 małe jajko Lukier cytrynowy: 4 łyżeczki soku z cytryny 2/3 szklanki cukru pudru Zaczynamy(...)kilku cm odstępu) na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (fot.3) . Odstawić w ciepłe miejsce, na ok. 25 minut do kolejnego wyrośnięcia. W międzyczasie przygotować nadzienie serowe: ricottę lub twaróg wymieszać rózgą na gładką masę z cukrem pudrem, mąką ziemniaczaną i jajkiem. Truskawki pociąć na plasterki w poprzek owocu  (fot.4) . W wyrośniętych placuszkach zrobić wgłębienie na nadzienie - wcisnąć w środek

Świat Ciasta
Suflet serowy 172

Suflet serowy robiłam po raz pierwszy. Okazało się, że pierwszy raz może być obarczony sukcesem. Suflet pięknie wyrósł i smakował wybornie - szczególnie w takim towarzystwie :-) 2 łyżki miękkiego masła do posmarowania foremek 4 łyżki bułki tartej 3-4 białka szczypta soli kilka kropel soku z cytryny Baza sosu: 3 żółtka 1 łyżka musztardy sarepskiej lub dijon 250 ml mleka(...)masłem, wysypać bułką, równo pokryć nią foremki.  Ubić białko z solą i kilkoma kroplami soku z cytryny na sztywną pianę. Rozmieszać z sosem serowym na gładko, dodać połowę białek i wymieszać delikatnie. Nałożyć masę, postukać o blat,  wyrównać wierzch sufletu. Przejechać palcem wokół brzegów tworząc w masie rowek.  Po wstawieniu do piekarnika zmniejszyć temperaturę do 180. Wierch

Humanistka w kuchni
13. Kotlety mielone z serkiem feta 108

masa będzie za luźna to dodać bułki tartej. Natkę pietruszki drobno posiekać i rozrobić z serkiem feta. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Z masy mięsnej uformować płaskie placki, na każdy włożyć serową kulkę, formować klopsiki. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju

Jadło i czytadło
Placuszki serowo-dyniowe 193

Napoczęłam moją ostatnią tegoroczną dynię... Na początek usmażyłam pyszne placuszki serowe z dodatkiem startej i podsmażonej dyni. Do masy dorzuciłam trochę rodzynek i żurawiny oraz nutkę cynamonu i imbiru. Zamiast cukru zaś użyłam miodu. Placuszki wyszły bardzo smaczne, chłopcy zjadali z wielkim apetytem:)  Składniki:200g drobno startej dyni,łyżka masła,200g półtłustego twarogu,1/2 łyżeczki imbiru,1/2 łyżeczki cynamonu

Z miłości do słodkości
Galette z serem i truskawkami 282

typu: nie mam kochanie formy do tary  Dzisiaj przygotowałam Gilette na słodko, jako nadzienie wykorzystałam twaróg  z kostki (ale ser z wiaderka też może być), budyń truskawkowy (który nadał masie twarogowej delikatnie różowego koloru) i świeże, słodkie, pachnące, pyszne truskawki, które teraz królują na polskich stołach. Moja Galette z serem i truskawkami bazuje na łatwym w przygotowaniu kruchym kukurydzianym cieście(...)minut. W międzyczasie przygotowujemy farsz miksując twaróg z cukrem, potem dodajemy suchy budyń, jajko, wlewamy olej i mleko, miksujemy aż wszystkie składniki utworzą gładką masę. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na okrągły cienki blat, na środku układamy serowy farsz, w który wykładamy całe truskawki, brzegi zostawiamy wolne. Następnie zakładamy na siebie fałdy ciasta, układając je tak aby zachodziły na farsz, tworząc jakby

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Fasolowe babeczki z serkiem, jeżynami i polewą czekoladową 194

rolę zagęstnika, gdyż babeczki, które upiekłam z ich udziałem są bez dodatku mąki i jajek. Dzięki zawartości kakao babeczki mają mocno kakaowy smak, mają też serową niespodziankę w środku, wierzch został zwieńczony jeżynami oblanymi masą z czekolady i nalewki jeżynowej. Musicie koniecznie ich skosztować, bo te babeczki są pyszne! Składniki na 9 szt: 250 g gotowanej na parze czerwonej fasoli

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Z dalekich wypraw #2 "Po prostu weź dużo dobrego sera i jakieś ciasto" 269

jajko szczypta soli Wszystkie składniki ciasta połączyłam ze sobą i odstawiłam do wyrośnięcia w ciepłe miejsce (ok. 1h). W międzyczasie przygotowałam serowe nadzienie: twaróg pokruszyłam do miski, dodałam jajko i nieco posoliłam. Wymieszałam na jednolitą masę. Odstawiłam na bok.Wyrośnięte ciasto wyrobiłam na omączonym blacie, podzieliłam na 2 części i każdy rozgniotłam na płaskie placki o grubości

bastalena
Pierogi z serem 174

jagodami, mięsem. Dzisiaj zapraszam na pierogi z serem. Składniki: Ciasto: 3/4 kg mąki 2 jajka szczypta soli 1 szklanka wody Farsz serowy: 70 dag sera 2 jajka cukier do smaku Wszystkie składniki farszu łączymy na jednolitą masę. Do przesianej mąki dodajemy jajka. Doprawiamy solą i stopniowo dodajemy wodę. Zagniatamy ciasto, aby było jednolite i gładkie. Ciasto podsypujemy mąką i cienko

Salonik smaków
PRL-owskie ptasie mleczko, czyli wspomnienie dzieciństwa 386

ostatnią galaretką. Składniki polewy rozpuszczamy w garnku. połowę masy czekoladowej wylewamy na wyłożoną folią spożywczą tortownicę, odstawiamy do lodówki, jak stężeje wykładamy zieloną masę i z powrotem do lodówki. Czynności powtarzamy i po trzeciej serowej warstwie wlewamy pozostałą polewę. Wstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godziny. Smacznego:) P.S. na spód również rewelacyjnie nadają się pokruszone z masłem herbatniki

Luźna Kuchnia
Naleśniki z nadzieniem serowo-czekoladowym podane z sosem jeżynowym 147

łyżki wody mineralnejolej do smażenia  Wykonanie:Zmiksować wszystkie składniki na jednolite ciasto. Jeśli wydaje się za rzadkie - dosypać mąki.Smażyć naleśniki.Nadzienie serowe:250 g twarogu4 łyżki cukruodrobina mlekaSkładniki zmiksować na jednolitą masę.Krem czekoladowy wg przepisu tutajUsmażone naleśniki smarować pół serem, pół kremem czekoladowym i zwijać w rulon.Naleśniki podsmażyć.Na patelnię wrzucić 2 łyżki masła, łyżkę

kolorowotorcikowo
Sernik pastelowy 291

części, dodać do kremówki. Do każdej miseczki wlewamy żelatynę i ubijamy. Dodajemy wybrany barwnik. Całość mieszamy. Na herbatniki wylewamy pierwszą warstwę serową, wkładamy do lodówki na 20 minut i tak powtarzamy z drugą i trzecią masą. Na wierzchu robimy wzorek widelcem. Odstawiamy sernik na godzinę do lodówki

Magiczne Życie Marty