Ravioli z trzema rodzajami sera

Ravioli z trzema rodzajami sera

Ravioli z trzema rodzajami sera

Ravioli, typowe danie kuchni włoskiej, to nic innego jak po prostu małe pierożki. Ravioli podobnie jak nasze polskie pierogi można nadziewać na mnóstwo sposobów: mięsem, warzywami, serami.Ja chciałabym zaproponować nadzienie z trzech rodzajów sera: ricotty, parmezanu oraz lekko pikantnego sera pecorino. Potrzebujemy:- płaty makaronowe przygotowane wg. przepisu na mój makaron domowy- opakowanie sera ricotta (250 g)- 2 czubate łyżki startego parmezanu, plus odrobina do posypania ravioli- 2 czubate łyżk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W mojej holenderskiej kuchni

Autor

W mojej holenderskiej kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ravioli, placki, mąka, makaron, makarony, cytryna, ciasto, warzywa, lekka, pierogi przepis, pierogi, włoska, makaron z serem, mięso, smażony ser, dania z makaronem, ciasto z masa, pierogi z mięsem, ciasta z masa, makaron smażony, placek z serem, kulki w cieście, lekkie dania, ciasto z bezami, lekkie ciasto, dania makaronowe, ciasto na pierogi, jak zrobić wodę z cytryna, makaron z patelni, pierogi przepis ciasto

Inne przepisy z W mojej holenderskiej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.