z kapusty kiszonej - 1000 przepisów (strona:48/67)

Bigos z wolnowaru 178

Był bigos z kiszonej kapusty gotowany w wolnowarze, a teraz jest ze słodkiej kapusty..ilość kapusty i dobór mięsa wedle własnego gustu i pojemności wolnowaru.kapustagolonkaprzyprawy wedle gustukoncentrat pomidorowypomidory suszone PiątnicaKapustę poszatkować, golonkę pociąć na mniejsze kawałki.Przełożyć do wolnowaru, wlać trochę wody , dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy.Ustawić wolnowar i gotować około 8 godzin

Moje domowe kucharzenie
Paszteciki z kapustą i pieczarkami na Sylwestra 379

proszek grzybowyWykonanie:Przygotowujemy ciasto z TEGO przepisu.Na patelni rozgrzewamy masło. Pieczarki kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię. Czekamy aż odparuje z nich woda. Następnie szatkujemy kapustę kiszoną i dodajemy do pieczarek i smażymy około 20 - 25 minut. Na sam koniec doprawiamy solą, pieprzem, vegetą. Ja doprawiam również proszkiem grzybowym, który sama przygotowuję jesienią z suszonych

Anielska Kuchnia Ani
Żeberka z czosnkiem niedźwiedzim i grzybkami 160

było grudek. Wlewamy rozrobioną mąkę do gorącego sosu, intensywnie mieszając i przez 5 minut gotujemy.Żeberka z czosnkiem niedźwiedzim i grzybkamiPropozycja podania żeberek: z kluskami śląskimi i surówką z kiszonej kapusty. Kluski mają kolor żółty gdyż były gotowane z dodatkiem kurkumy

Bon Appetit Małgorzaty
Piersi z kaczki w sosie czekoladowo-wiśniowym z prażuchami tymiankowo-szałwiowymi 193

wrzątki. Odcedzamy z wody i dodajemy do nich łyżkę mąki oraz zioła (suszony tymianek oraz świeże drobno posiekane listki szałwii). Tłuczemy tłuczkiem na jednolitą masę. Obiad podałam z zasmażaną kiszoną kapustą z soczewicą i pomidorami. Rada: jeśli chcemy piersi bardziej różowe, skróćmy czas smażenia i pieczenia po 2 minutki na każdą stronę. Bardziej różowa

Bon Appetit Małgorzaty
Kotlety rybne z miruny 260

solą, pieprzem cytrynowym, koperkiem i szczypiorkiem. Formujemy w dłoniach kotleciki, obtaczamy w mące, jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Kotlety podajemy z surówką z kiszonej kapusty oraz ziemniakami posypanymi koperkiem.kotlety rybne z miruny i z koperkiem

Bon Appetit Małgorzaty
Gęsie szyjki faszerowane 183

polewając wodą z gotowania. Drugiej metody jeszcze nie sprawdziłam. Przed podaniem  odsmażyć na gęsim smalcu,pokrojone w plastry lub w całości. Podawać z ziemniakami i np surówką z kiszonej kapusty

Stare Gary
Kaczka długo pieczona 226

się zrumienił. Ponieważ kaczka piecze się na ruszcie nie ma potrzeby  żeby ją odwracać. Pięknie upiekła się ze wszystkich stron. Jedliśmy jako bardzo późną kolację, z kiszoną kapustą i kluskami kartoflanymi. Smacznego!Uwagi: Kaczka wyszła bardzo soczysta! Mięso upieczone tak jak trzeba - żadnych niedopieczonych kawałków. Tłuszcz wytopił się niemal idealnie, chociaż były miejsca (przy piersiach i udkach

Stare Gary
Kiszka kartoflana pieczona 308

godzinę. Włączyłam też dodatkowe górne dopiekanieKiszka powinna być brązowa z chrupiącym flakiem. Aby uniknąć pękania, po ok 10 min od rozpoczęcia pieczenia należy kiszkę ponakłuwać. Podawać np.  z kiszoną kapustą. Smacznego!*Sposób przygotowania dotyczy tradycyjnych osłonek (jelit) zabezpieczonych solą lub solanką. Jeśli te z których korzystasz są innego rodzaju, postępować zgodnie z instrukcją producenta.Odciąć potrzebną ilość jelit

Stare Gary
Pierogi ruskie 204

męża) sprawia, że wypoczywam po codziennej gonitwie w pracy. Kiedy w Boże Narodzenie wieczorem przyjeżdżamy do mojego rodzinnego domu, czekają zostawione dla nas dania wigilijne: pierogi ruskie i z kapustą kiszoną, barszcz czerwony z uszkami i żur z grzybami. Mama pamięta, by zachomikować także dla mnie kompot z suszu. Bo po wigilijnych daniach suszy wszystkich... Ciasto: 3 szklanki mąki luksusowej

Czerwień i błękit
Golonka gotowana w warzywach 210

papryka.wstawic golonke do piekarnika nagrzanego do 200°C i podpiec okolo 20 minut do zbrazowienia skorkipodawac na ogrzanym polmisku z musztardowym puree ziemniaczanym,z puree z grochu,chrzanem,cwikla,kapusta kiszona lub zasmazana i oczywiscie zimnym piwem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pyszne żeberka na kapuście 155

Uwielbiam mięsa pieczone na kapuście kiszonej. Robiłam już biała kiełbasę, golonkę, karkówkę. Teraz przyszła kolej na żeberka.Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Żeberka w ketchupowej glazurze 121

sadzicie, ale ja uważam że żeberka to jedno z najlepszych mięs. Dobrze przygotowane są smaczne, soczyste i co ważne można je zrobić na wiele sposobów. Ostatnio robiłam zapiekane na kapuście kiszonej a teraz wymodziłam w ketchupie. Duszone żeberka są po prostu pyszne a takie bardzo nam smakowały.Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Bitki wołowe z kaszą 223

mąką i doprawić śmietaną. Ja dzisiaj jednak nie zagęszczałam swojego sosu i nie dodawałam śmietany. Bitki podałam z kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko. Jako dodatek wspaniale smakuje surówka z kiszonej kapusty lub marynowana papryka.Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Udka z kurczaka w marchewce 192

wstawiamy do piekarnika na ok. 50 minut w temp. 180 st. C.   Tak przygotowane udka są kruchutkie a jednocześnie wilgotne.Marchewka smakuje wyjątkowo.Dodatek surówki z kiszonej kapusty powoduje, że danie podane np. z ziemniakamismakuje wyśmienicie.Smacznego

Maminek kulinarny
Zapiekanka z kaszanką 234

Szybka zapiekanka na obiad i nie tylko.Składniki:-ok. 1 kg ugotowanych ziemniaków-ok. 60-70 dkg kaszanki-30 dkg odciśniętej kiszonej kapusty-15 dkg wędzonego boczku-cebula-pieprz ziołowy   Lekko przestudzone ziemniaki zgniatamy i układamy w delikatnie natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.   Boczek i cebulę kroimy w kostkę.   Cebulę szklimy na niewielkiej ilości oleju

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania