placki z ricotty z jagodami*~ *lekko rozgniecione widelcem, wymieszane z ekstraktem waniliowym Zazwyczaj placki, które smażę są małe i grube. Dzisiaj postanowiłam nieco odwrócić tę "tradycję" i zrobiłam nieco cieńsze i większe placuszki. W smaku tak samo dobre! Zwłaszcza, że mają w sobie ricottę, którą uwielbiam :) Mama kupiła mi dwa opakowania nie zauważając daty spożycia, która niedługo się
breakfast of dreamsmnie sojowe) ~cukier/stevia do smaku ~100g jagód (mrożone rozmrozić) ~słoiczek po maśle orzechowym ;) opcjonalnie ;) możecie podać budyń w miseczce 200ml mleka zagotowujemy, w reszcie mieszamy mąkę i cukier/stevię. Gdy mleko będzie się gotować dodajemy rozmieszaną mąkę i gotujemy na małym ogniu do momentu uzyskania gęstej, budyniowej konsystencji. Zdejmujemy garnek z palnika, dodajemy jagody, mieszamy i podajemy. Smacznego
breakfast of dreamsbędzie i nie mogę się doczekać! :) Oczekujcie relacji na blogu :) Lato coraz bliżej...Wykorzystuję zapasy mrożonych owoców bo zaraz będą świeże! Zapraszam na cytrynowe ciasto z jagodami! :) *bezglutenowe* KLIK TUTAJ lub na zdjęcie
breakfast of dreamspłatków owsianych ~50g płatków jęczmiennych BIO ~30g otrębów (dowolny rodzaj) ~200g gęstego puree z dyni ~80g miodu (użyłam gryczanego) ~50g ziaren słonecznika ~30g orzechów nerkowca ~20g orzechów włoskich ~30g jagód inkaskich BIO ~30g suszonej żurawiny ~1/2 łyżeczki domowej przyprawy do piernika (opcjonalnie) Orzechy grubo siekamy. Mieszamy płatki, otręby, ziarna słonecznika i orzechy. W garnuszku rozpuszczamy miód z puree dyniowym(...)papierem do pieczenia i pieczmy ok. 30-40 minut w 180*C co ok. 10 minut mieszając aby granola się nie spaliła i równomiernie upiekła. Po ostudzeniu dodajemy jagody inkaskie i żurawinę. Smacznego! :) -------------------------------------------------- CHILI&SUGAR bierze udział w konkursie na Blog Roku 2014 . Jeśli lubicie mojego bloga, podobają się Wam przepisy i chcecie sprawić mi ogromną przyjemność zachęcam
chili & sugarsody oczyszczonej 1 płaska łużeczka proszku do pieczenia 80 g cukru 150 g jagód 1 jajko 180 ml mleka 125 ml oleju W jednym naczyniu naczyniu mieszamy suche składniki: mąkę sodę, proszek, cukier. W drugim mokre: jajko, mleko, olej. Łączymy zawartość obu naczyń i wrzucamu jagody. Mieszamy tak troszkę żeby się połączyło wszystko. Wykładamy papilotkami formę do muffinek, nakładamy
Marder&Marder Manufactureśmietanki kremowej 30% 3 łyżki żelatyny spożywczej 15 ml likieru miętowego 2 limonki odrobina zielonego barwnika w żelu Dodatkowo: 1 granat Sos owocowy: 15 dag malin 10 dag jagód lub jeżyn 1 łyżka cukru 100 ml wody Sposób przygotowania: Herbatniki mielimy w malakserze łączymy z musli, wlewamy roztopione w mikrofalówce masło, mieszamy,foremkę o wym 27/14 cm wykładamy folią spożywczą(...)barwnika, miksujemy na gładką masę, dodajemy obranego granata-połowę mieszamy wylewamy na ciasteczkowy spód. Resztą owocu posypujemy wierzch sernika. Odstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Sos: Jeżyny lub jagody i maliny podlewamy wodą dodajemy cukier i gotujemy około 10 minut, po tym czasie sos przecieramy przez sito. Przed podaniem polewamy sosem stężony sernik
Wanilia i Kardamon200g kiełbasy jałowcowej 100g suszonych śliwek garść suszonych grzybów 1 spora cebula 3 duże ząbki czosnku pół szklanki czerwonego wytrawnego wina 1 łyżka koncentratu pomidorowego ok. 10 sztuk jagód jałowca kilka ziaren pieprzu czarnego i ziela angielskiego 3 liście laurowe masło klarowane do smażenia sól, pieprz Białą kapustę szatkujemy dość drobno lub ścieramy na tarce do kapusty. Kapustę kiszoną(...)kiszoną podsmażamy na maśle, po czym przekładamy do garnka i zalewamy wywarem z grzybów oraz, jeśli zachodzi potrzeba, większą ilością mięsnego wywaru. Dorzucamy do niej również pokrojone grzyby oraz jagody jałowca, mieszamy i gotujemy do miękkości kiszonej kapusty. Na patelnię z masłem wrzucamy poszatkowaną drobno cebulę. Gdy się zeszkli dokładamy do niej koncentrat pomidorowy i przesmażamy całość kilka minut
Kuchenna Kontrrewolucyabananem i miodem Semifreddo jagodowo-truskawkowe Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet truskawkowy Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Truskawkowy koktajl na maślance Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem
Moja smaczna kuchniakosteczki, układamy na cieście posypujemy kruszonką pieczemy w temp 175"C około 40- 45 minut po ostygnięciu oprószamy cukrem pudrem, SMACZNEGO! P.S rabarbar możecie oczywiście zastąpić wiśniami, jagodami lub truskawkami nawet w wersji mrożonej
Luźna Kuchniaborówek lub jagód 0,5 – 1 łyżki miodu (10 – 25 g)* * Ilość miodu wedle Waszych preferencji smakowych. Jeśli używamy bardzo dojrzałego banana, dajmy mniej miodu np. pół łyżki lub wcale. 1 łyżkę miodu dajmy w przypadku banana słabo dojrzałego. Przygotowanie: Do blednera włożyć jogurt naturalny, dobrze umyte i osuszone borówki lub jagody oraz obranego banana
Moja DelicjaPłatki jęczmienne; z bananem i truskawkami; nerkowce i jagody goji O dziwo pierwszy raz w czystej postaci, zawsze były jako dodatek do innych, dzisiaj to one grają główną rolę ^^ coś mnie dzisiaj czas nie kocha. Nadal nie wierze, że tak trafiłam, że pisząc do kogoś po 22, że mam gorszy humor zjawi się pod moimi drzwiami tylko
More food, love and dreamsmaślanki dostarcza tylko 34 kcal) Składniki: 1 kg dyni 2 szklanki maślanki 6 dag cukru 20 dag czarnych jagód Wykonanie: Dynię obrać, pokroić w plastry i przetrzeć blenderem. Następnie wymieszać z maślanką, posłodzić i wrzucić zmiażdżone jagody, po czym mocno schłodzić
Tradycyjna Kuchniapolecam ugotowanie gruszek w białym lub czerwonym wytrawnym winie. A oto kilka innych, smacznych gruszkowych propozycji: Gruszki pijaczki Karmelowe gruszki Tarta gruszkowo- orzechowa Gruszki w occie Ciasto z jagodami i gruszkami Wieprzowina w gruszkach Sernik z gruszkami Gruszki waniliowe
Tradycyjna KuchniaTruskawkowego szaleństwa ciąg dalszy ;) Tym razem zapraszam na pyszny, baardzo puszysty omlet w nadziany masą mascarpone i truskawkami. Oczywiście truskawki możecie zastąpić jagodami lub poziomkami. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 1 porcję: 2 jajka szczypta soli 1 łyżka mleka 1 łyżka mąki masło do wysmarowania patelni 2 łyżki mascarpone 1 łyżka drobnego cukru 6 truskawek CZAS PRZYGOTOWANIA
My Culinary Art