z jagodami - 7023 przepisów (strona:241/469)

Koktajl jagodowy 107

Jagodowy szał ogarnął dziś mnie i moją rodzinę :)Tylko ja to przeżywam dwa razy bardziej niż córka i mąż bo jagody kocham jak mało co! Palce mam czarne (to od ustawiania tego serduszka ;)... Ale co tam, wklejam zdjęcia, bo kolorystyka jest naprawdę ciekawa, ale czy przepis jest potrzebny?Czytaj więcej

bistro mama
Muffinki jagodowo-kokosowe 165

Szaleństwa jagodowego ciąg dalszy...Tym razem jagody w muffinkach, ten smak chodził za mną od kilku dni :)Czytaj więcej

bistro mama
Tartaletki z kremem jagodowym 134

Uwielbiam jagody.I jak widać poniżej, nie tylko ja :)Czytaj więcej »

bistro mama
Knedle z morelami 157

Zamęczam najbliższych obiadami z owocami. Były pierogi z wiśniami, jagodami i śliwkami. Przyszła pora na knedle, które uwielbiam. Nie doszłam w ich formowaniu do perfekcji, zawsze wyjdą mi trochę koślawe, ale na tym chyba polega ich urok :) Podaję je z masłem i bułką tartą. Jeśli ktoś nie przepada za takim połączeniem, będą pysznie smakować polane śmietaną lub jogurtem

bistro mama
Babeczki, które nigdy nie zostały zjedzone.... 113

Przepisu dzisiaj nie będzie, choć długo szukałam na dysku zdjęć drożdżowych babeczek z jagodami, które upiekłam dokładnie 21 marca 2011 roku, i które nigdy nie zostały zjedzone.21 marca 2011 r. słońce świeciło dokładnie tak samo jak dzisiaj. Temperatura była niższa, w powietrzu dawało się wyczuć chłód. Taki prawdziwy, wiosenny. To był jeden z piękniejszych dni po ustępującej zimie

bistro mama
Best of the best recipes from 2012 134

Najlepsze z najlepszych.  12 miesięcy = 12 przepisów. A jakie są Wasze typy?Czekoladowe ciasto z białekCiastka owsiane z czekoladąCiasto czekoladowo-kawowe z cudownie czekoladową polewąLekkie

Słodkie Przyjemności
Omlet jagodowy 105

"3 Maja. W moim domu to nie tylko święto narodowe, ale również święto rodzinne. Tego jednego dnia świętujemy imieniny mojej Mamy, imieniny mojej Babci, urodziny mojej

Słodkie Przyjemności
Pierogi z truskawkami + mrożenie 120

okazji długiego weekendu, zbliżającego się lata i wczorajszego Dnia Dziecka przygotowałam dla Was Pierogi z Truskawkami. Nie są tak smakowite jak te z jagodami, ale mimo wszystko są bardzo dobre. Ich przygotowanie nie zajmuje tak dużo czasu gdy wykorzystacie przyrząd do lepienia pierogów, który znajdziecie na targowiskach albo w sklepach internetowych. Jeżeli chcielibyście przygotować sobie ich trochę więcej

Słodkie Przyjemności
Sos jagodowy do deserów 151

truskawkowy, dziś przygotowałam dla Was sos jagodowy, który również możecie wykorzystać właściwie do wszystkiego. Częstujcie się!"Składniki:2 szklanki jagód3 łyżki wody2 łyżki cukru Sposób przygotowania:Jagody myjemy, oczyszczamy i osuszamy.Wrzucamy je na rozgrzaną patelnię, zalewamy wodą i posypujemy cukrem. Dusimy przez 3-4 minuty, co jakiś czas mieszając. Jeżeli lubicie czuć w sosie owoce, smażcie je krócej

Słodkie Przyjemności
Smoothie czereśniowe 129

zalać wodą, a potem korzystać ile się chce!  Zapraszam!"Składniki:1/2 szklanki czereśni10 kostek lodu z owocami : jagodowo-truskawkoweSposób przygotowania:Do blendera wrzucamy kostki lodu z zamrożonymi jagodami i truskawkami. Czereśnie myjemy, oczyszczamy szypułek i pestek,  owoce również wrzucamy do blendera na wcześniej dodane kostki lodu. Jeżeli korzystamy z zamrożonych czereśni, wrzucamy je razem

Słodkie Przyjemności
Owocowy Mix Śniadaniowy 160

agrestujogurt naturalny - 400 mlSposób przygotowania:Wszystkie owoce myjemy, Wysokie, wąskie naczynia - u mnie kieliszki do szampana -  zalewamy jogurtem naturalnym na 1/3 wysokości.Następnie do każdego naczynia wrzucamy jagody - szklankę umytych i osuszonych owoców rozdzielamy na cztery naczynia.Dodajemy garść otrąb owsianych, następnie układamy wydrylowane czereśnie i ponownie podsypujemy otrębami. Kolejną warstwę stanowią maliny, którymi wypełniamy resztę naczynia. Całość

Słodkie Przyjemności
Pierogi z serem i jagodami 126

włoskiSposób przygotowania:Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy żółtka i zalewamy wodą. Ugniatamy. Ciasto przykrywamy ściereczką.W drugiej misce ugniatamy ser razem z  łyżką cukru i śmietany, następnie dorzucamy jagody i całość mieszamy. Gdy masa się połączy - odstawiamy. Wcześniej przygotowane ciasto dzielimy na kilka części, każdą z nich cienko rozwałkowujemy i wycinamy kółka.Na każde kółko nakładamy około

Słodkie Przyjemności
Sum cytrynowo-pomarańczowy pieczony, z ziemniaczkami 168

dzwonkoziemniaki Sumak od SkworcuSumak pochodzi z jagód (owoców) dziko rosnącego krzaka, który rośnie  na wszystkich obszarach śródziemnomorskich, zwłaszcza na Sycylii i południowych Włoszech oraz w części środkowej Bliskiego Wschodu głównie w Iranie.Jest niezbędnym składnikiem w kuchni arabskiej i jest używany zamiast cytryny ze względu na swoją kwaskowatość i cierpkość.Jagody mają właściwości diuretyczne (moczopędne) i są stosowane

Z Kuchni Do Kuchni
Owocowy torcik bez pieczenia 186

gruszkowa* 1 galaretka leśna* 500 g serka homogenizowanego* 200 ml śmietany kremówki* 5 łyżeczek żelatyny* 4 łyżki cukru pudru* 3-5 łyżek cukru kryształu* 1 kg truskawek* 200 g jagód* 300 g czereśni* kilka gałązek porzeczek czerwonych* 3 moreleSposób wykonaniaHerbatniki pokruszyć, margarynę rozpuścić, lekko przestudzić, dodać do niej powidła, proszek czekoladowy i wymieszać, przelać mieszaninę do pokruszonych herbatników, a następnie(...)następnie przelewać do serka i połączyć razem, dodać pozostałą część ubitej śmietany i również połączyć. Wylać masę na stężałą galaretkę i odłożyć do schłodzeniamasa IIIPozostałą część truskawek, i jagody, które nie będą potrzebne do dekoracji zmiksować z 3-5 łyżkami cukru kryształu (ilość zależy od kwaśności owoców), przelać do garnka, zagotować, do gorących dodać galaretkę leśną i dokładnie wymieszać

Mix smaku
Kruche z owocami pod bezową pianką 158

szklanki mąki pszennej* 1/2 szklanki mąki krupczatki* 3 łyżki cukru pudru* 2 łyżeczki proszku do pieczeniapiana bezowa i owoce * 5 białek * 1 kisiel poziomkowy* 1/2 szklanki jagód (mrożone)* 3/4 szklanki czerwonej porzeczki (mrożona)* śliwkikruszonka* 50 g margaryny* 1/2 szklanki wiórków kokosowych* 1/3 szklanki cukru pudru* 4 łyżki mąki pszennej  Sposób wykonaniaMąkę, proszek do pieczenia, przesiać, dodać cukier, żółtaka, margarynę(...)formy, docisnąć dłonią, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni i podpiec na złoty kolor.Wystudzić, ułożyć połówki śliwek, a między  i na śliwki rozsypać jagody i porzeczki.Lekko ubić pianę z białek, dodać cukier i ubijać, aż cukier się rozpuści, a piana będzie sztywna i lśniąca, następnie dodać kisiel i jeszcze chwilę ubijać do połączenia z piana.Wy

Mix smaku

Proponowane wyszukiwania