z dyni - 5000 przepisów (strona:216/334)

Domowe sushi bananowe (świetna przekąska dla dzieci) 146

domowego sushi. Oczywiście nie wszystkie dodatki musisz wykorzystać.  Składniki banan naleśniki  domowa nutella (przepis tutaj>>> ) lub  masło orzechowe dodatki do posypania otręby pestki dyni kasza jaglana ekspandowana amarantus ekspandowany nasiona chia Wykonanie Sushi możesz zrobić na dwa sposoby. Jeśli nie chce Ci się smażyć placków to obranego ze skórki banana wysmaruj domową nutellą

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Pesto z natki pietruszki 162

jako pasta do kanapek. A jej wykonanie zajmuje maksymalnie 5 minut (nie licząc "moczenia" słonecznika, które "robi się" samo :)     Do pesto polecamy pyszne   indyjskie kotleciki z dyni :)     Pesto z natki pietruszki Przepis na ok. 200g Potrzebujemy: pęczek natki pietruszki 5 łyżek ziaren słonecznika 2 ząbki czosnku 5-7 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie

Bananowe Pole
Wesołe kanapki dla dzieci - z chlebem bezglutenowym 145

wykrawania ciastek. Moje kanapki: chleb bezglutenowy (*) żółty ser serek wiejski kabanos rzodkiewka pomidor ogórek kiszony papryka czerwona marchewka (w plastrach i tarta) groszek sałata szczypiorek koperek  pestki dyni siemię lniane czarnuszka  (*) Przygotowałam kanapki w formie bezglutenowej i użyłam chleba z piekarni Bułka Chleba . Śmiało mogę polecić ten wypiek, ponieważ jest naprawdę smaczny i przygotowany z certyfikowanych składników. Jeśli

Di gotuje
Chleb z ziaren bez mąki 123

Chleb bez mąki z amarantusem i siemieniem lnianym Składniki: Amarantus – ½ szklanki Siemię lniane Kresto – 150g Słonecznik – ½ szklanki Pestki dyni – 4 łyżki Nasiona chia – 2 łyżki Białko z jednego jaja Woda – 3-4 łyżki Oliwa z oliwek – 1 łyżka Szczypta soli Wykonanie: Wszystkie nasiona mieszamy razem z wodą, białkiem jaja, oliwą i solą. Odstawiamy na pół godziny, aby delikatnie zaczęły „kleikować

Kuchnia Bon Appetit
Chleb bez mąki z kaszy pęczak 119

Chleb bez mąki z kaszą pęczak Składniki: Kasza owsiana pęczak Risana – 200g Amarantus – ½ szklanki Siemię lniane – 50g Słonecznik – ½ szklanki Pestki dyni – ½ szklanki Płatki owsiane – ½ szklanki Jagody goji – ½ szklanki Białko z jednego jaja Woda – 3-4 łyżki Oliwa z oliwek – 1 łyżka Szczypta soli Wykonanie: Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 25 minut. Następnie mieszamy z nasionami, wodą, białkiem jaja

Kuchnia Bon Appetit
JESIEŃ DA SIĘ LUBIĆ ! 172

szarlotką . Lubię dni, gdy za oknem zawierucha i deszcz bębni o parapet. Lubię ciepłe , dziergane koce i migające światło kominka.  Lubię zapach i nastrój późnej jesieni, pomarańczowych halloweenowych dyń, które szybko zastępuje ciepły kolor czerwonych mikołajowych czapek.  Serio!      Jesień to długie wieczory, któ re wcale nie musz ą być nudne. To właśnie teraz my rodzice

WYSPA SZCZĘSLIWA
LUNCHBOX #3 -placki jaglane, gulasz z papryki, tofu. 207

pieczenie placków z płatków jaglanych . Przepis znalazłam na blogu Filozofia Smaku : klik .  Początkowo robiłam go na słodko, dodając do ciasta owoce. Później zaczęłam eksperymentować i dodawałam startą cukinię, dynię, kukurydzę, zioła oraz ostre przyprawy. Do gustu przypadł mi również gulasz z papryki (piments au aioli) , zaprezentowany przez Hajduczek Naturalnie: klik . Smak warzyw dopełniony jest jogurtowym sosem. PONIEDZIAŁEK Placki

Kasia Sarna
Chleb gryczany dla leniwych 241

prawdę pyszny! :)  Składniki: kasza gryczana niepalona 500 g woda 700 ml łyżeczka soli 1 szklanka maku  1/2 - 3/4 słonecznika (mogą być inne ziarna np. słonecznik i dynia) Przygotowanie: Kaszę dokładnie opłucz, przesyp do miski i zalej wodą Przykryj ściereczką i zostaw na 24 a nawet 48 h, w tym czasie kasza powinna trochę wykiełkować, a po upływie doby

pyszne zdrowości
Quinoa z sosem kurkowym 179

długim spacerze z przyjemnością można napić się gorącej herbaty, czekolady czy kakao. Właśnie z tego powodu na moim stole robi się coraz bardziej jesiennie a to za sprawą dyni, soczystych, kolorowych, pachnących jabłek, aromatycznych grzybów i pożywnych kasz. Ostatnio na obiad przygotowałam komosę ryżową z sosem kurkowym. Jeśli lubicie grzyby to gorąco polecam :) Składniki na 2 porcje: 3/4 szklanki komosy

Ze smakiem i z pasją
Kotlety mielone z dynią i pancettą 99

jednak jestem ich jedynym prawdziwym fanem w domu, więc muszę improwizować, żeby smakowały nie tylko mnie. Całe szczęście, że mięso mielone komponuje się z wieloma dodatkami. Dziś wersja z dynią, które zmienia nieco strukturę kotletów i dodaje im jesiennego posmaku, oraz z włoską pancettą (którą możecie zastąpić polskim boczkiem). Eksperyment udany

Milion Smaków
Krem z pieczonej papryki. Boska zupa w godzinę. Pozytywny smak jesieni. 195

oknem jeszcze słońca i chwilami upalnie - to trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Jesień za pasem. Widać to w naszych warzywniakach gdzie fasolkę, ogórki i pomidory wypierają powoli różnokolorowe dynie i papryki. Niestety taka kolej rzeczy... Oto bardzo krótki i prosty, ale jakże pozytywny przepis na zupę krem z czerwonej papryki przywieziony przez Mamę z uzdrowiskowego Ciechocinka. Przepis wypróbowany podczas drugiego

Kuchnia po mojemu
InstaMix #1 sierpień 160

której serwują wyborne żeberka w syropie klonowym! Razem z mężem w ramach Restaurant Week Fine Dining wybraliśmy się na kolację do Pod Nosem, w daniach królowały jesienne smaki - dynia, topinambur czy borowiki. Jak wiecie do Snapchata nigdy się nie przekonałam, ale że na Instagramie pojawiła się opcja Stories, to zaczęłam z niej korzystać, oto mały fragment :-). Po więcej zdjęć zapraszam

Pora coś zjeść
Muffiny w przebraniu 162

chwilę urodziny, a potem miesiąc w szkole. Gdy wrócę do domu, będzie już październik. Październik! Halloween tuż-tuż, a Święta za pasem. Czas zabrać się za krojenie pierwszej zakupionej dyni, za planowanie strasznych słodkości i wyrabianie ciasta na piernik staropolski.  Was też spadające nieubłaganie kartki z kalendarza przerażają, czy też ze stoickim spokojem przyjmujecie ten szaleńczy bieg czasu...? Jeszcze

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zupa-krem ziemniaczana z pieczonym czosnkiem 187

zupę podałam bez żadnych dodatków (na taką 'gołą' wersję miałam chęć), ale bardzo fajnie komponuje się z czymś chrupiącym, np.; chipsami z szynki szwarcwaldzkiej, chrupiącymi grzankami czy podprażonymi pestkami dyni. 4 porcje: * bulion warzywny- 1 litr (ew. rosół) * czosnek- 2 duże główki czosnku * ziemniaki- 2 duże * cebula- 1 mała * śmietana 30%- 4 łyżki * masło klarowane- 1 łyżka * suszona włoszczyzna

Kraina Miodem Płynąca
Batony musli 141

Domowe batoniki musli wg przepisu K.Klich   Składniki:  50 g suszonej żurawiny 50 g suszonych moreli  50 g rodzynek 50 g fig suszonych 50 g pestek z dyni  50 g ziaren sezamu  50 g suszonych śliwek  50 g otrębów pszennych  50 g płatków owsianych  50 g zmielonych migdałów 50 g mąki pełnoziarnistej

Aromatyczne Podróże

Proponowane wyszukiwania