z dyni - 5000 przepisów (strona:224/334)

Granola paleo, zdrowa przekąska 130

masz na celu zgubienie kilku dodatkowych kilogramów. Składniki i ich ilość jest tutaj tylko przykładowa, możecie ją zmieniać dowolnie. Składniki 1 szklanka migdałów ½ szklanki orzechów laskowych ½ szklanki nasion dyni ½ szklanki orzechów nerkowca ½ szklanki płatków kokosowych 1 szklana orzechów włoskich ½ szklanki orzechów brazylijskich ½ szklanki nasion słonecznika ½ szklanki miodu ½ szklanki oleju kokosowego garść rodzynek, żurawiny, daktyli, Czytamcokolwiek! Orzechy i migdały wrzucamy

PaleoLife
Muffinki z milionem dodatków! 120

szklanki cukru 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy mokre: kostka margaryny 2 szklanki mleka 2 jajka dodatki - kto co lubi... Mogą być wiórki kokosowe, mak, rodzynki, słonecznik, dynia, kakao, płatki żurawinowe, sok z cytryny lub skórka cytrynowa.... Przygotowanie: 1. Składniki mokre: margarynę roztapiamy, dodajemy mleko i rozkłócone jajka.   2. Składniki suche - wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Pstrąg łososiowy z salsą rabarbarową i białymi szparagami 132

reguły do deserów i dżemów. W tym daniu wykorzystałam go do przygotowania salsy. Połączyłam go ze świeżym ogórkiem, miętą, czerwoną cebulą i tłoczonym na zimno olejem z pestek dyni. W efekcie uzyskałam pyszny, orzeźwiający sos, który idealnie pasował zarówno do delikatnych białych szparagów jak równie delikatnego mięsa pstrąga.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Zupa krem z selera i gruszki z cynamonem 145

duży seler korzeniowy gruszka bulion ok 1.5 litra oliwa kilka łyżek cebula pestki dyni szczypta cynamonu ewentualnie śmietanka Seler obieramy i kroimy w dużą kostkę, cebule także w kostkę. Na oliwie podsmażamy seler z cebulą. Zalewamy bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości. 5 minut przed końcem gotowania dodajemy gruszkę i cynamon. Całość blendujemy. Podajemy skropioną oliwą i prażonymi pestkami

AZgotuj!
chleb pełen ziaren 134

mąk różnych 25 g świeżych drożdży 500 ml ciepłej wody łyżeczka cukru łyżeczka soli po 2 łyżki: otrębów pszennych prażonych otrębów gryczanych otrębów owsianych płatków jaglanych ziaren słonecznika ziaren dyni siemienia lnianego sezamu białego sezamu czarnego maku ponadto: tłuszcz i otręby do wysypania blaszki 2-3 łyżki ziaren do obsypania chleba W szklance wody rozmieszać cukier i drożdże, odstawić

6niebo
Muffinki bez pieczenia! Z kremem orzechowym i wiśniowym :) 110

propozycję byście się skusili? :)  Składniki (12 sztuk): 100 g rodzynek (alfa-koszyk) 100 g świeżych daktyli (alfa-koszyk) 70 g moreli suszonych niesiarkowanych (alfa koszyk) 60 g pestek dyni (alfa-koszyk) 20 g płatków migdałowych (alfa koszyk) 40 g migdałów (alfa koszyk) 30 g oleju kokosowego (alfa-koszyk) 30 g wiórek kokosowych (alfa-koszyk) Dodatki: 6 łyżeczek kremu

Zdrowie na języku :P
Święto "małej czarnej" w Trójmieście - KAWA FESTIVAL - Alternatywnie 2016 i Espresso 2015 198

pozostan ę tu przy sprawdzony ch, dotychczas testowanych s ł odkościach.     ____________________ ~"~ ____________________   That English Place - ul. Józefa Wybickiego 3 , Gdynia Przenieśmy si ę teraz do G dyni , odwiedzając urocz a kawiarnię That E nglish Place , połączoną ze szkołą językową. L okalizacja w centrum Gdyni , w ma ł ej uliczce odbijającej od Świetojanskiej - co pozwala j ą łatwo

Grunt to przepis!
Dieta na rozgrzewkę czyli co jeść aby zimą zimno nie było 178

strączkowe na leżą do ci ę żko strawnyc h, dobrze jest dodać p rzyprawy ułatwiające trawienie takie jak kurkuma, tymianek i majerane k  naturalne przekąski takie jak pestki dyni, słonecz nika i orzec hy. Dodaję gdzie się da , do sałatek, ciast, owsianek itp.   miód, jajka, ryby     2. PRZYPRAWY które szczególnie lubię zim ową porą

WYSPA SZCZĘSLIWA
PASTA Z ZIELONEJ SOCZEWICY 190

przechowywać w słoiczku w lodówce kilka dni. Smacznego. POTRZEBUJEMY: 200-250  g zielonej soczewicy 6 pomidorków suszonych w oliwie 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy łyżka pestek z dyni ( niekoniecznie) 4 ząbki bazylii kilka listków natki pietruszki sól, pieprz Soczewicę płuczemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Studzimy. Dodajemy pokrojone suszone pomidory oliwę, starty czosnek, przyprawy , bazylię natkę. Wszystko

WYSPA SZCZĘSLIWA
Pasztet z kaszy jaglanej 96

jedno z nich pasztet z kaszy jaglanej.   Składniki: 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej  pół szklanki zmielonych orzechów laskowych lub włoskich  pół szklanki zmielonych pestek z dyni 2 marchewki 2 pietruszki  pół pora ( biała część) 2 ząbki czosnku ( polskiego) 70 ml oleju roślinnego 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka suszonej

Kukuleczki
Zupa- Krem z marchewki 92

Rozgrzewający krem marchewkowy z nutą pikanterii.Idealny na chłodne zimowe dni. Smakiem przypomina krem z dyni. Składniki: 1 l bulionu 6 marchewek  2 cebule 2 łyżki masła lub oliwy 2 łyżeczki słodkiej papryki kawałek startego imbiru  szczypta chilli  sól, świeży pieprz Przygotowanie: Marchewkę pokroiłam w plastry. Obrałam cebulę i posiekałam. Wrzuciłam do garnka w którym roztopiłam masło

Kukuleczki
Co Lila jadła w środę? 3 132

jest długa, a smak jest świetny. Polecam.   Zupa Zupa jarzynowa (marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki) z czerwoną soczewicą. Zmiksowana na krem z dodatkiem oleju lnianego, pietruszki i pestek z dyni (ostatnio obowiązkowo!).  II danie Kasza kuskus z suszonymi pomidorami, groszkiem, słonecznikiem i pietruszką. Inspiracja na ten obiad pochodzi ze strony Qchenne Inspiracje. Bardzo szybko się przygotowuje, wystarczy usmażyć cebulkę

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Szpinakowe naleśniki z ryżem waniliowym na musie truskawkowym 139

gwiazdy.) Na stronie Zostań szefem kuchni my, blogerzy, możemy dodawać przepisy na dania z wykorzystaniem ryżu. W pierwszej fazie konkursu dodałam trzy, z przepis na pikantne risotto z dynią i rodzynkami tak się spodobało, że dostałam skrzynkę pełną ryżu Uncle Ben's i gotowych sosów. O książce z autografem Josepha i fajnych gadżetach do kuchni nie wspomnę. Konkurs jednak trwa

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka na bogato 189

Wykwintna sałatka z wyszukanym bogactwem składników i witamin. Bardzo prosta i szybka w przyrządzeniu i jakże smaczna... Mmmm... Składniki: Sałata Mix Pomidory Nasiona (słonecznik, dynia i pinia) Bazylia świeża - posiekana sok z cytryny - odrobina oliwa z oliwek Przyprawy: 18 Ziół ojca Mateusza Czarnuszka Pieprz czarny - świeżo miażdżony Pieprz cytrynowy Sól morska Proporcje składników wedle uznania. Do wczoraj stosowałam do potraw

Ukojenie Podniebienia
Ratatouille z ryżem 143

dusimy na wolnym ogniu około pół godziny, mieszając co jakiś czas, aby się nie przypaliło. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotowy ratatouille podajemy z ryżem. Dekorujemy pestkami dyni i czarnuszką

Jacob Tastes

Proponowane wyszukiwania