Rogaliki z dodatkiem ziemniaków Jagodzianki na twarożku Bułeczki z rabarbarem Rogale marcińskie Drożdżówki odrywane z borówkami Jagodzianki na oleju Jagodzianki Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką
Ala piecze i gotujekremem budyniowym Kruche babeczki z makiem Szwajcarski Orzech Pie Kruche z masą kokosową Mini tarty z malinami Kruche babeczki z masą serowo borówkową Kruche z czekoladową pianką i borówkami Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami Tarta z rabarbarem i kokosową bezą Tarta z morelami i migdałami Mini tarty kokosowe z owocami
Ala piecze i gotujeśmietanki 30 % 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka fioletowa (ametystowa) 1 łyżka soku z jagód 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka soku truskawkowego 1 galaretka cytrynowa owoce (użyłam borówki i porzeczek) 1/4 kostki masła 10-12 herbatników Petit Beurre A jak to zrobić: Każdą z galaretek rozpuścić w osobnej szklance gorącej wody, odstawić do przestygnięcia. Ciastka pokruszyć i połączyć z roztopionym
Kuchnia w opałachsekund w bardzo gorącej wodzie. Następnie postawić go na talerzyku dnem do góry, bez problemu deser powinien odejść od ścianek naczynia. Ja podałam ten deser z łyżką dżemu z borówki, miętą i melisą
Kuchnia w opałachchoć bardziej pracochłonne i wymagające od Was więcej cierpliwości. Ale warto :) SKŁADNIKI: 150 g gorzkiej czekolady 1 galaretka (u mnie pomarańczowa) 1/2 szkl musu owocowego (u mnie zblendowane maliny, borówki i nektarynka) A jak to zrobić: Galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szkl gorącej, ale nie wrzącej wody. Odstawić aby lekko stężała. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Foremki silikonowe bardzo dokładnie
Kuchnia w opałachFrużelina malinowa Frużelina z borówki amerykańskiej Konfitura z czarnej porzeczki Syrop sosnowy Dżem z cukinii Cukinia ala ananas Sok z czarnego bzu Brzoskwinie w syropie Sałatka z ogórków i papryki Ogórki konserwowe z chili Gruszki w octowej zalewie Pomidory suszone Fasolka szparagowa z marchewką Syrop z mniszka lekarskiego
Ala piecze i gotujesycący. Truskawki można kupić zimową porą mrożone. Mają bardzo dużo cennych witamin, które szczególnie zimą przydadzą się naszemu organizmowi. Zamiast truskawek można użyć innych mrożonych letnich owoców , np. jagód, borówek , czy mieszanek kompotowych (ale tu uwaga! ważne żeby były bez pestek). Jogurt naturalny zaś zawiera dużo wapnia i z pewnością zadba o nasze kości. Samo zdrowie :-) Składniki
Anielska Kuchnia Aniczarną porzeczką Warstwowy torcik Sernik brzoskwiniowy na zimno Rafaello bez pieczenia Serowa chatka z rodzynkami Sernik na zimno z brzoskwiniami Torcik czekoladowy z truskawkami Tiramisu truskawkowe Ala tiramisu z borówkami
Ala piecze i gotujeSernik z truflami Sernik z piernikami i czekoladowymi kropkami Sernik z ziemniakami Sernik zebra Sernik z jogurtów greckich Sernik z borówką amerykańską Sernik brzoskwiniowy na zimno Sernik z marchewką Sernik z oreo i bitą śmietaną Sernik na zimno z galaretką Sernik na migdałowym spodzie Sernik na zimno z czarną porzeczką Sernik wiedeński z brzoskwiniami Sernik z żurawiną pod bezową czapą
Ala piecze i gotujewoli, jak kto lubi… Dla każdego coś pysznego. Nasze gofry umiliły nam niedzielne południe. Pełniły rolę deseru, stąd też były na bogato, z bitą śmietaną, z borówkami, konfiturą, posypkami itd. Drugiego dnia, równie smaczne posłużyły nam za śniadanie. Zaletą i frajdą naszego gofrowania była ich ciekawa forma… Myszka Miki… Dla dzieci doskonała… Wyobrażacie sobie radość mojego
Made By Mom And SonBananowo-sezamowy* krem jaglany z jagodami i borówkami *z tahini Pomimo niebotycznie dużej ilości wolnego czasu na proste smaki mam ostatnio smaki ;) I nie sądziłam jak wiele szczęścia mogą dać zapomniane pokłady jagód w zamrażalniku, nawet te najmniejsze. ;) Najlepsze ciasto ostatnich czasów. (Marchewkowe z ananasem, pekanami i daktylami przełożone kremem z mascarpone) Faceb
More food, love and dreamssłodkiej śmietanki 30% 3 czubate łyżki cukru pudru można dodać odrobinę ekstraktu z wanilii lub zwykły aromat waniliowy (kilka kropel) śmietanofix (opcjonalnie) Dodatkowo: puszka brzoskwiń kiść winogron jagody lub borówki (ja użyłam jagód ze słoika) Wykonanie: Masło pokroić w drobna kostkę i w miarę możliwości jak najszybciej połączyć z mąką. Powinny powstać "okruszki". Do mąki z masłem dodać jajko
IMPRESJA SMAKUowoce, które nie są za bardzo wodniste, świetnie się nadadzą. Składniki (na 6 porcji): 2 arkusze ciasta filo (45 x 36 cm) owoce, np: jabłka, banany, gruszki, granat, truskawki, borówki, kiwi, śliwki... cukier puder do posypania Przygotowanie: Ja zaczęłam od przygotowania czegoś do zawinięcia moich paczuszek. Użyłam cieniutkiego drucika owiniętego folią aluminiową. Podobno istnieją takie silikonowe sznureczki, które pewnie świetnie
Zakręcony Wideleccukru 1 łyżeczka octu (zwykłego lub winnego) 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej szczypta soli 500 ml śmietanki 30% 500g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru aromat waniliowy owoce: maliny, borówki amerykańskie, jeżyny Przygotowanie (20 min +2h pieczenia): Beza Białka oddzielamy od żółtek i wrzucamy do miski. Dodajemy szczyptę soli i ubijamy mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania sztywnej piany
PastelFoodszklanki kaszy jaglanej 1 szklanka wody 1szklanka mleka (użylam roślinnego) miód (opcjonalnie np. syrop z agawy lub cukier do smaku) DODATKOWO: truskawki (lub inne ulubione owoce: maliny, borówki, jeżyny, jabłka, itp.) ciemne kakao lub gorzka czekolada ziarenka wanilii (opcjonalnie) - "czysty" budyń smakuje równie wspaniale WYKONANIE: Kaszę jaglaną wsyp na gęste sitko i przepłucz wrzącą wodą, a następnie jeszcze
Słodko-Słony Świat Ilony