z borowkami - 2507 przepisów (strona:132/168)

Deser - Kabhi Khushi Kabhie Gham 81

oknem " Czasem Słońce Czasem Deszcz " Składniki: truskawki borówki jogurt waniliowy musli opcjonalnie dodatkowo syrop z granatów

ClauditteMissCooking
SMOOTHIE 72

Składniki: zimne mleko garść rodzynek 2 łyżki soku z cytryny mrożone truskawski mrożone jagody mrożone borówki mrożone maliny banan pomarańcze melon zielony jabłko

ClauditteMissCooking
Owocowy omlet na śniadanie 162

zimno. Jest słodko, jest kolorowo, jest zdrowo i przede wszystkim smacznie.  Bo zdrowe dzieci, to szczęśliwe dzieci !!! I uśmiechnięta mama :D Składniki: 4 jajka 1/2 banana Dodatki: Borówki Jagody Mini ciasteczka zbożowe z żurawiną Gorzka czekolada Mieszanka studencka 1/2 banana

ClauditteMissCooking
Gofry bez proszku do pieczenia - rodzinne gotowanie 128

minuty w zależności od mocy gofrownicy. Przed smażeniem kolejnego gofra sprawdzić czy gofrownica jest znów mocno nagrzana i gotowa Dodatki do gofrów: Cukier puder nutella maliny jagody borówki porzeczki jeżyny A efekt pracy wyszedł taki

ClauditteMissCooking
Fruit pizza with summer fruit 96

zimne owoce w bardzo upalny dzień.  Także ten tego.... Zapraszam Pizza z pewnością nie Italiano: Składniki: Arbuz Polska brzoskwinka Gruszka Banan Owoce leśne (ja miałam zamrożone maliny, borówki, jagody, czerwone porzeczki i jeżyny) Ulubione orzeszki A Ty nawet nie wiesz, a Ty nawet nie wiesz Jak bardzo Cię Kocham

ClauditteMissCooking
Ciasteczka powitalne dla przedszkolaka 103

żłobka :) sytuacja się powtarza.  Ciastka francuskie wypełnione tym co najlepsze  Składniki: Ciasto francuskie jabłko śliwki 1 duża łyżka miodu rzepakowego 2 garść mieszanki keksowej 1 mała garść borówek Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni z opcją góra i dół. Płat ciasta dzielimy na 6 kawałków lub więcej po rozwałkowaniu. Ja podzieliłam na kółka (użyłam do tego szklanki

ClauditteMissCooking
Kalendarz owoców i warzyw - podział na pory roku 190

połowa września) Truskawki- (II połowa czerwca) późna odmiana (I połowa września) Winogrona- (II połowa sierpnia, I połowa września) Wiśnie- (II połowa czerwca, lipiec) Żurawina- (I połowa września) Jesień: Borówka- (II połowa września) Czarny bez- (II połowa września, październik) Głóg- (II połowa września, październik) Gruszka- przechowywane w spiżarni (II połowa września, październik, listopad, I połowa grudnia) Jabłka- (II połowa września, październik

Krakowskie smaki Ani
Spanakopita z pokrzywą, bo wszystko się kręci wokół zieleni 149

polany stokrotek i ląduję wśród puchatych dmuchawców.  Dywan łąki jest miękki i gruby, jaskrawy od kolorów, które co dzień układają się w nowy wzór.  Kwitną pigwowce i borówki; widać już zalążki agrestu i porzeczek.  W myślach układam je już w słoikach, rozsypuje na kruchych tartach i spijam z warg kropelki soku.  Parasole rabarbaru aż się proszą

KUCHARNIA
Koktajl malinowy 189

przygotowywałam swoje pierwsze mleko roślinne, to z myślą, że je wykorzystam do owocowych koktajli. Moja zamrażarka pęka w szwach od mrożonych owoców: truskawek, malin, borówek i jeżyn. Owoce mrożę właśnie do domowych deserów i koktajli. Na pierwszy rzut poszedł owsiany Koktajl malinowy , który jest pyszny, zdrowy, bez dodatku cukru i innych dodatków. Aby go przygotować wystarczy 250 ml domowego mleka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta owocowa 124

zgodnie z przepisem, po wystudzeniu dodać 2 łyżki masła, połączyć za pomocą miksera i wyłożyć na ciasto.  Na wierzchu układamy owoce - w moim wykonaniu są to nektarynki i borówki. Polecam ! Jeśli podoba Ci się ten przepis, napisz koniecznie komentarz

Mój Smak na Życie
Szybkie ciasto ucierane z rodzynkami korynckimi Bio 194

łączymy wszystko w całość. Do ciasta wsypujemy rodzynki korynckie  FRESANO Ja osobiście nie przepadam za standardową rodzynką, ale KORYNTKI są rodzynką malutką i przypominają mi troszkę suszone borówki, więc łatwiej mi się przełamać. A dodatkowa wiedza na temat rodzynek i ich pozytywny wpływ na cały nasz organizm, sprawia, że chętniej po nie siegam! Te suszone winogrona zawierają całe mnóstwo

Z Kuchni Do Kuchni
Pasztet z soczewicy z pieczarkami 262

dodać pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Wyłożyć na blaszki, wyłożone wcześniej papierem pergaminowym. Pieczemy ok. 40 min w temp. 180 stopni. Doskonale smakuje z odrobiną żurawiny lub borówki. Smacznego! Post Pasztet z soczewicy z pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Anielskie Smaki

Anielskie Smaki
Leśny mech - słodkie ciasto szpinakowe z egzotyczną nutą. 197

znów mieszamy. Masę wykładamy na ciasto, po czym rozkruszoną częścią ciasta przykrywamy ją. Na wierzchu układamy owoce. Wybór należy do Was, w oryginale jest to granat. Ja użyłem również borówek

BaRepas
Kruszonkowiec - ciasto z pełnoziarnistą kruszonką i pianą z białek 342

mnie masło) 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej (można zastąpić tradycyjną pszenną) 1/4 szklanki cukru + 1/4 szklanki cukru do bezy słoik dżemu (około 250ml), u mnie Borówki leśne całe owoce dżem Nasza Chata 1. Do miski przekładamy żółtka, masło/margarynę, mąkę i 1/4 szklanki cukru. Robimy kruszonkę - nie zagniatamy ciasta a rozcieramy je rękoma

Szefowa kuchni