z borowkami - 2507 przepisów (strona:110/168)

Kokosowe drożdżówki z borówką 155

Sezon na borówki w pełni, więc między innymi drożdżówki z nimi muszą być. Ja ciasto wzbogaciłam o wiórki kokosowe. Polane lukrem i mięciutkie po prostu pycha. Drożdżówki znikły w oka mgnieniu. Najlepsze na ciepło z kubkiem mleka, kawy czy herbaty. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Limonkowo-jogurtowe ciasto z malinami 150

delikatnym posmakiem limonki i oczywiście letnim, sezonowym akcentem w postaci malin. Pyszne, świeże, pachnące… wprost idealne do popołudniowej herbaty. Lubicie ciasta z sezonowymi owocami? PROSTE CIASTO Z BORÓWKAMI KOKOSOWE CIASTO Z MORELAMI CIASTO CZEKOLADOWE Z CZERWONĄ PORZECZKĄ Składniki (forma 12 cm x 31 cm): Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej 1,5 szklanki (210 g) mąki 0,25 kostki

Fitsweet.me
CIASTECZKOWY KOKTAJL BANANOWY 163

składniki! Koktajl jest naprawdę pyszny, a dzięki bananom i ciasteczkom jest słodki i nie trzeba go już dosładzać. Oprócz bananów możemy dodać również inne owoce - ja myślałam jeszcze o borówkach, ale niestety już mi się skończyły 😞 Idealny na deser lub podwieczorek. Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 2 banany 4-5 ciasteczek czekoladowych (kruchych) Wykonanie: Banany obieramy ze skóry i kroimy

Kuchnia MagdaLeny
Zapiekanka makaronowo migdałowa 113

Lubella . Można go użyć nie tylko do zapiekanek. 1 szklanka migdałów 3 szklanki wody 200 g makaronu świdry Lubella 2 łyżki budyniu waniliowego 4 łyżki cukru trzcinowego 100 g borówek 100 g malin 300 g jeżyn 2 łyżki migdałów obranych mięta  Migdały zalewam gorącą wodą i odstawiam na 30 minut. Zdejmuję z nich skórkę i zalewam je dwoma szklankami

wesoła kuchnia
Domowy pasztet drobiowy z wiśniami! 140

prostu mam w domu, bądź w lodówce. Tym razem (bo taki lubię najbardziej) postanowiłam zrobić pasztet z suszonymi wiśniami, lubię połączenie mięsa ze słodką nutą jak np. borówka, żurawina czy wiśnia.  Sprawdźcie jak ja robię taki domowy pasztet! SKŁADNIKI: - 1 ugotowany korpus z wiejskiej kury, wraz z dwoma skrzydełkami, i szyjką - 1 ugotowane udko kaczki  - 1 ugotowana pierś

SMYKWKUCHNI
Serniczek na biszkopcie owsianym 185

Robi się podobnie jak zwykły biszkopt z tym,  że dodaję się zamiast mąki pszennej mąkę owsianą. Ja ozdobiłam truskawkami,ale inne owoce jak najbardziej też mogą być np. borówki, maliny, brzoskwinie, banany. Wymiary blaszki : 28 x 40 cm Czas pieczenia : 30 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki: Biszkopt: 1 szklanka mąki owsianej 3/4 szkl. cukru 6 jaj 1 łyżeczka

Różne smaki w kuchni
Jagodowa rozkosz 368

Czyż sama nazwa nie brzmi już zachęcająco? Ja skusiłam się na to ciasto i zrobiłam je w wersji jagodowej. Można również wykorzystać borówki amerykańskie, jednak kolor masy będzie wówczas nieco mniej wyrazisty. Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 40 g startej mlecznej czekolady 2 łyżki oleju Masa jagodowa

Smaki Na Talerzu
Ekspresowy deser - winogrona, borówki, ekspandowana quinoa i kogel-mogel bez cukru 145

kogel-mogel zwykły i kakaowy z śliwowicą i erytrolem zamiast cukru. Może nie rozmieszałam perfekcyjnie, ale smakowało jak trzeba ;)  Składniki: 3-4 łyżki ekspandowanej quinoy 2 garście borówek 2 garście białych winogron 2 żółtka 1/3 szklanki ertrolu 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka śliwowicy Wykonanie: Żółtka ucieramy z ertrolem, aż zrobią się jasne, pod koniec dodajemy łyżeczkę śliwowicy. Dzielimy kogel

Quinoa Raz!
Ciasto z jagodami 168

jagodami. Zdecydowanym faworytem pozostaje ciasto z jeżynami, czyli sen nocy letniej. Przepis podawałam dwa lata temu TUTAJ. Ciasto jest pyszne nie tylko z jeżynami. Można upiec je z borówką, malinami lub truskawkami. Fajnie nadaje się na przyjęcie gości w ogrodzie. Gorąco polecam. A jeśli macie chęć na zwykłe, domowe ciasto do filiżanki herbaty

dolcevitainmykitchen
Zdrowa owsianka z malinami 148

górskich  1 łyżeczka nasion chia  1 łyżeczka siemienia lnianego  1 duży banan  garść malin  Dodatkowo: 1 kiwi  kawałki pokrojonej pomarańczy  maliny  borówki  Przygotowanie: Płatki owsiane, siemię lniane i nasiona chia wsyp do miseczki. Zalej je niewielką ilością gorącej wody i odstawiamy do napęcznienia. W tym czasie zblenduj banana razem z malinami

Słodka Strefa
TORT BEZOWY Z OWOCAMI 1108

szklanki) 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta soli krem: 250 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki 36% 2  łyżki cukru pudru dodatkowo: świeże owoce ( borówki, czereśnie, truskawki, porzeczki, maliny) Jako pierwszą pieczemy bezę, najlepiej dzień wcześniej. Na papierze do pieczenia odrysowujemy dwa identyczne koła o średnicy  25 cm. Białka ubijamy  ze szczyptą soli

KuchcikoweLove
Tarta jagodowa bez glutenu, 134

przygotowaniu, czyli tak jak powinno być – smacznie i prosto. Ciasto robi się przepięknie brązowe, do tego jest zdrowe, bez glutenu, zbóż, cukru. A jagody możecie zastąpić malinami, jeżynami, borówkami, itp. Składniki: 2 ½ szklanki jagód łyżka mąki z tapioki Ciasto: ½ szklanki mąki kasztanowej ½ szklanki orzechów ziemnych 1 szklanka mąki migdałowej ½ szklanki komosy ½ łyżeczki sody łyżeczka soku z cytryny ⅓ szklanki oleju

PaleoLife
orzeźwiający sernik na zimno 112

mleka skondensowanego słodzonego 100 ml kremówki śmietanki 30% 700 g serka waniliowego ( z wiaderka) 5 łyżeczek żelatyny 100 ml wrzątku na wierzch:  szklanka winogron jasnych 1/2 szklanki borówki amerykańskiej garść malin 300 ml napoju jabłko-mięta ( z kartonu) 3 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku  Tortownicę wyścielić wysoko papierem do pieczenia. Ciasteczka włożyć do jednorazówki ( a najlepiej dwóch

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Karpatka z owocami 236

teraz w praktycznie każdym moim przepisie. Ale mamy lato i trzeba z nich korzystać, ponieważ zimą będziemy już tylko o nich marzyć Najczęściej też występują u mnie maliny i borówki ponieważ tych owoców mam pod dostatkiem. Ale wszystkie przepisy możecie modyfikować i dowolnie zmieniać owoce, które w nich występują. Ostatnio piekłam karpatkę, bo po prostu miałam na nią dużą ochotę

Relaxtime
Nocna owsianka z owocami lata 140

owocami lata Czas przygotowania:  10 minut + 8 godzin Składniki: 3/4 szklanki wrzącej wody 1/2 szklanki płatków owsianych górskich 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 nektarynka garść jeżyn garść borówek amerykańskich garść czerwonych porzeczek opcjonalnie 1 łyżeczka miodu Wykonanie: Płatki wsypujemy do miseczki, zalewamy je wodą, mieszamy. Dodajemy siemię. Miseczkę przykrywamy i odstawiamy na całą noc do lodówki. Rano

Kulinarne przygody Gatity