się małym dziełem sztuki, jeśli tylko użyjemy Nutelli i odrobiny wyobraźni. Na ową kromkę posmarowaną pysznym kremem z orzechów laskowych i kakao możemy położyć różnego rodzaju owoce – banany, truskawki, borówki i wiele innych. Przygotowanie takiego kolorowego posiłku nie zajmie więcej niż kilka minut! Nutella doskonale komponuje się zarówno z naleśnikami, jak i goframi. Przygotowanie ciasta na kilka gofrów/naleśników
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ciasto czekoladowe z czereśniami. Delikatne, lekkie, puszyste i wyjątkowo pyszne! Kiedy sezon na czereśnie minie – śmiało możecie dołożyć do niego inne ulubione owoce – świetnie sprawdzą się też borówki, brzoskwinie, wiśnie, a nawet jabłka! To co, robimy?! Zapraszam! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 2 szkl * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * cukier – 3/4 szkl * cukier waniliowy – 2 łyżeczki
Ostra na Słodkonaturalny, jajko i mąka. Proporcje takie, aby była konsystencja gęstej śmietany. To jest baza, do której daję to, co akurat mam w domu np. jabłka, banany, truskawki, borówki. Te placki na zdjęciu są z nasionami chia. Raffaello Już pisałam o jaglanym raffaello, a jeśli nie wiesz o co chodzi to zaglądnij po przepis, o tutaj
lady-och-mistrzyni.blogspot.comNasion się nie gotuje, gdyż tracą swoje właściwości zdrowotne. Składniki: szklanka pełnego mleka 3 łaskie łyżki nasion chia 25g białej czekolady nasiona z ½ laski wanilii świeże owoce: maliny, jagody, borówki Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy w małym garnku. Wrzucamy pokruszona czekoladę i ziarenka z połowy laski wanilii. Mieszamy dokładnie aż czekolada się rozpuści. Dosypujemy nasiona chia i mieszamy. Pozostawiamy
Pyry na Gazszklanki ksylitolu i 1/4 szklanki cukru trzcinowego) - 2 łyżeczki syropu z agawy lub płynnego miodu lub innego syropu (u mnie kokosowy) Dodatkowo: - ok.400g świeżych owoców (u mnie truskawki, maliny, borówki i jeżyny) - mielony ksylitol lub puder do oprószenia ciasta Wszystkie składniki masy jogurtowej umieścić w misie miksera i dokładnie wymieszać. Gotową masę wylewamy na podpieczony kruchy spód. Wstawiamy do piekarnika
Smaczne Zdrowewstrząśnij. Teraz dodaj ziarna kakao oraz białko i dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na minimum 2 godziny, aby masa zgęstniała. Przed podaniem możesz dodać świeże owoce - banana, borówki czy maliny
Zdrowie na języku :Pgorzkiej (o zawartości minimum 70% kakao) - rozpuszczonej w kąpieli wodnej lub mikrofalówce 2 łyżki świeżego soku pomarańczowego 1-2 łyżki wody Na wierzch: ok. 600 g świeżych truskawek garść borówek WYKONANIE 1. Przygotuj spód - w blenderze zmiel słonecznik i siemię lniane. Dodaj daktyle, olej i sól. Ponownie zmiksuj, następnie wyjmij z blendera i ubij ciasto rękoma. 2. Posmaruj formę
Powiedz dietom niedodatki oraz owoce. Buraczany pudding chia. Warstwy, od dołu: 1. musli 2. pudding chia wymieszany z 1/2 startego na tarce, na małych oczkach ugotowanego wcześniej buraka. 3. topping stanowią borówki oraz migdały Smacznego! WARTOŚCI ODŻYWCZE pudding chia z 1/2 gotowanego buraka bez owoców 210kcal 10,8B/9,2T/24W PUDDING CHIA orzechowy - PUDDING CHIA: KLIK PUDDING CHIA malinowy - PUDDING CHIA
Tetiisheridokładnie z dodatkiem borówek amerykańskich, bo niestety jagody mogę znaleźć tylko mrożone, aczkolwiek też by dały radę Czytaj więcej
Pasja tworzeniażółtko 35g mąki orkiszowej Białka ubij na sztywno, dodaj żółtko i mąkę. Wylej masę na rozgrzaną patelnię spryskaną PAMem lub olejem kokosowym. Jak omlet trochę się zetnie, ukłóż borówki/maliny. Po chwili przewróć omlet na drugą stronę i jeszcze chwilę smaż. WIEŻA Z MINI OMLETÓW 3 białka 2 żółtka 35g mąki orkiszowej ewentualnie jakieś słodzidło: stewia, ksylitol, miód
Tetiisherijest ze słodzonym mlekiem skondensowanym i lekko usztywniona żelatyną. Smak galaretki i użyte owoce zależą od upodobań. Ja wybrałam galaretkę z owoców leśnych, która bardzo pasuje do malin i borówek. Składniki na blachę 25x35 cm: Biszkopt: 6 jaj 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki octu szczypta soli Warstwy śmietankowe (składniki na obie
Trzeci talerzSezon truskawkowy już się rozpoczął. U mnie dziś na talerzu truskawki w parze z borówką amerykańską. Lubię ten duet w najprostszej wersji
Kukuleczkiskładnikowa z roszponką TU Sałatka pieczarkowa TU Sałatka ze szpinakiem TU Przekąski na zimno i gorąco: Naleśniki z marynowanym w rozmarynie kurczakiem, gorgonzolą i borówkami TU Ser camembert faszerowany śliwkami TU Roladki z bakłażana nadziewane pastą z pestek dyni i słonecznika TU kulki drobiowe TU Poza tym: pieczywo
pieprzny smaczekSkładniki: ciastka 200 gram/delicje, jogurt grecki 200 gram, serek mascarpone 500 gram, cukier puder 3 łyżki, żelatyna 4 łyżeczki, wiórki kokosowe 1 szklanka, maliny 20 dag, borówki 15 dag, winogrona 20 sztuk, galaretka owoce leśne 1 opakowanie, wiórki kokosowe 1/2 szklanki jogurt grecki, mascarpone, cukier puder, wiórki kokosowe utrzeć mikserem na gładką masę, żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody
W Mojej Kuchni LubięBardzo już tęsknię za latem, za ciepłem i słońcem, a najbardziej za świeżymi truskawkami, malinami, jeżynami i borówkami. Niby mamy już wiosnę, niby lato tuż-tuż, jednak pogoda nas ostatnio nie rozpieszcza i w ogóle jest tak jakoś...nijak. Gdy więc zobaczyłam ostatnio na straganie pierwsze truskawki, nie mogłam przejść obok nich obojętnie. Dobra, nie oszukujmy się. To jeszcze
Zawsze głodna!