jajko - 1 jabłko - 1 banan - garść orzechów ziemnych - dodatkowo co kto lubi: pestki słonecznika, pestki dyni, sezam itp. - do ozdobienia: naturalny serek homogenizowany/jogurt naturalny i dowolne owoce (winogron, borówki etc.) Przygotowanie : 1. Wsypać płatki do miski i zalać szklanką ciepłej wody. Odczekać chwilę aż płatki nasiakną wodą. 2. Dosypać wszystkie suche składniki, tj. orzechy, pestki dyni, słonecznika, sezam
Kuchenne innowacjeminimalnej ilości składników - chociaż to akurat u mnie norma. Po prostu galaretki z ulubionymi dodatkami. Polubią dorośli i dzieci. Składniki: galaretka zielona galaretka żółta galaretka czerwona kilka borówek kilka winogron pół startego jabłka pół brzoskwini pokrojonej w plasterki garść rodzynek ewentualnie bita śmietana Przygotowanie: Galaretki rozpuścić, każdą w 1,5 szklanki wrzątku. Rodzynki sparzyć, owoce umyć i osuszyć. Galaretki
Cakes By Kejtpokusić się o własne wędzonki? Wszystkie podstawowe informacje z tego zakresu znajdziecie właśnie w „Zdrowiu z natury”. Ponadto czytelnicy dowiedzieć mogą się więcej o ulubionych owocach. Wiedzieliście, że borówki amerykańskie i maliny są świetne na wzmocnienie odporności i poprawę wzroku? A brzoskwinie świetnie sprawdzają się w stresowych sytuacjach? Albo, że jedna pistacja to raptem trzy kalorie, a orzechy laskowe najszybciej
Życie zamknięte w smakukąpieli wodnej ( foremki umieszczamy na blaszce/formie z wodą i tak pieczemy. Pasztet nie będzie suchy.) przez 1 godzinę. Pasztet świetnie smakuje podawany z żurawiną / borówką lub z chrzanem i majonezem. SMACZNEGO
Smaki EwyBlue Curacao Szampan lub wino musujące do uzupełnienia kieliszka Wykonanie Do kieliszka koktajlowego wkładamy kostki lodu i owoce do dekoracji - w moim wykonaniu po 1 wiśni i po kilka borówek amerykańskich. Kolejno dodajemy: Blue Curacao, Gold Wasser i szampan lub musujące wino. Wypijamy, póki bąbelki nie uciekną. Na zdrowie! Autor: Mirosław Górski
Smaki Ewymasy śmietanowej w proszku o smaku owoców leśnych Dr.Oetker 3 łyżki żelatyny 2 galaretki o smaku owoców leśnych około 0,5 kg różnych owoców jagodowych ( maliny, jeżyny, jagody lub borówki ) Przygotowanie: Czekoladę połamać, przełożyć do misy i ustawić nad gorącą, parującą wodą, do czasu aż czekolada się rozpuści. Granolę ( lub herbatniki )rozkruszyć w malakserze. Do pokruszonej granoli ( lub herbatników ) dodać
kolorowotorcikowogramów cukru pudru sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 jajko 1 żółtko 150 ml śmietany kremówki Do tego wybrane owoce - u mnie maliny i borówki, a Wy wybierzcie sami! Wykonanie: Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Jeśli chcesz zrobić spód z ciasteczek - rozpuść masło a ciasteczka pokrusz na piasek. Zmieszaj je następnie z rozpuszczonym masłem
Garniec Magalienich dostęp. Polecam :) Składniki: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 300 ml mleka 3 łyżki oleju 1 jajko 3/4 szklanki borówek 2-3 łyżeczki cukru waniliowego Mleko wymieszać z jajkiem i olejem, dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i cukier waniliowy. Dokładnie połączyć i odłożyć na około 15 minut
Domowa cukiernia Ewyszklanki wody, smak dowolny) 3 łyżki cukru pudru DEKORACJA: 6 łyżek bitej śmietany 3 ciasteczka przełamane pa pół 3 kostki startej, gorzkiej czekolady kilka jeżyn (u mnie borówki) Przygotowanie: SPODY: Herbatniki zmielić w blenderze, dolać masło, wymieszać. Rozdzielić równo do 6 pucharków. Schłodzić w lodówce. CHMURKA: Jogurty ubić mikserem, aby stały się puszyste i napowietrzone. Dosypać proszek, zmiksować dokładnie
Cakes By Kejtszkl maślanki 6 łyżek oleju 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli 1 łyżka proszku do pieczenia 2 szkl mąki (bez czubka, nawet lepiej ciut niepełne) 1 szkl borówek, jagód lub innych owoców 1. Owoce umyć, osuszyć. 2. Jajka dobrze zmiksować z cukrem, dodać kolejno maślankę, olej, ekstrakt z wanilii i sól, cały czas miksując. 3. Do ciasta
Kto ugości moich gości?względów na wysokie temperatury postanowiliśmy przygotować coś na ochłodę, domowe lody bardzo owocowe i smaczne. Składniki : 250 g Truskawek, 500 g Jogurt grecki, 1/2 puszki mleka skondensowanego, 250 g borówek Przygotowanie Owoce płuczemy truskawki pozbywamy szypułek. Owoce, jogurt oraz mleko skondensowane wlewamy do blendera i miksujemy aż wszystko się zmieli i połączy. Gotowy shake przelewamy do pojemników na lody
cookplWczoraj, w samochodzie, o 5.30... :D ~pudding kokosowy z kaszy kukurydzianej, przełożony borowkami, w słoiku po maśle orzechowym~ Dzisiaj, już o normalnej porze i w cywilizowanych warunkach :D ~omlet owsiany ze śliwkami~ Jeśli obserwujcie mnie na snapchacie to przepraszam za spam już wiecie gdzie jestem ;) BTW. - martynawiktoria - zapraszam :) Jeśli nie, możecie domyśleć się po tytule. Jeśli dalej nie wiecie...jestem
breakfast of dreamsupieczeniu nie sposób było mu się oprzeć :) Składniki: 300g masła 82% lub margaryny 300g cukru 5 jajek 300g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Owoce np. jabłka i borówki Dodatkowo: Cukier puder do posypania ciasta Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem do białości, następnie dodajemy po jednym jajku, na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Po dodaniu wszystkich składników
Smakowy Rajletnie dni. Porzeczki nie są częste w ciastach przez swoją kwaskowatość, ale tutaj jest ona bardzo dobrze zrównoważona czekoladą. Zamiast porzeczek możecie też użyć innych owoców – jagód, borówek, malin. Jeśli będziecie ją podawać w upalne dni, zwłaszcza w ogrodzie – pamiętajcie, żeby ją dobrze schłodzić – z wiadomych względów w wysokich temperaturach może się trochę rozpływać (widać to trochę
Pociąg Do KuchniSKŁADNIKI: - 1/2 banana dojrzałego - 2 łyżki borówek amerykańskich - 1,5 łyżki płatków jęczmiennych - 100 ml mleka 2% - 1 łyżka jogurtu naturalnego 0% tłuszczu - łyżka czubata eko otrębów orkiszowych ze śliwką Płatki jęczmienne zalej gorącym mlekiem i wstaw na całą noc do lodówki. Rano wyjmujemy płatki, zdecydowanie napęcznieją przez noc. dodajemy do nich jogurt. Przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojone owoce, posypujemy
SMYKWKUCHNI