z borowkami - 2507 przepisów (strona:115/168)

Letnie śniadanie mistrzów 145

tego świeże owoce i gestu, naturalny jogurt. Pycha! Składniki: 4 łyżki bezglutenowego musli  Nutri Free Crunchy Mix tropikale 200 g gęstego jogurtu naturalnego owoce sezonowe np. maliny i borówki  Do szklanki wsyp 2 łyżki musli i zalej połową jogurtu. Następnie wsyp resztę musli i świeże owoce. Zalej jogurtem i ponownie dodaj owoce. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #6 Owoce zapiekane pod koglem moglem 238

razu przytyć. No chyba, że jadłoby się taki deser codziennie, albo dolewało codziennie do popołudniowej kawy – dodatkowo z podwójna porcją cukru Składniki na 3 kokilki: – garść borówek – garść malin – 3 żółtka – 5 łyżek cukru Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą prawie białą masę. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Do kokilek wrzucamy owoce i zalewamy

Relaxtime
Owocowe tiramisu 123

oknami jeszcze lato, więc trzeba korzystać z jego uroków :) Składniki (4-5 porcji): 4-5 żółtek 4 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone 500 g owoców (maliny, jeżyny, borówki, truskawki) 100 g biszkoptów mocna kawa (3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej+3/4 szklanki wrzątku+1 łyżeczka cukru+50 ml wódki/amaretto) kakao Przygotowanie: Żółtka ubić z cukrem na puch, dodać mascarpone

Malinowo w kuchni
Kruche babeczki z kremem kawowym i letnimi owocami 195

żółtka szczypta soli krem kawowy 400 ml śmietanki 30 % 1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru pudru 1 śmietan fix oraz dowolne owoce letnie, u mnie maliny, borówki i jeżyny kilka listków świeżej mięty Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodać masło i posiekać nożem na drobne kawałeczki. Następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto owinąć

Monia miesza i gotuje
Smoothie bowl z mango 149

dobroci? Domowa granola pełna nasion i orzechów, suszone owoce i podkręcający metabolizm cynamonem. Miłego dnia Kochani!   Składniki: 1 dojrzałe mango 2 łyżki wiórków kokosowych szczypta cynamonu jagody goji borówki domowa granola  przepis płatki kokosowe Przygotowanie: Mango obieramy, oddzielamy miąższ od pestki, po czym miksujemy z wiórkami kokosowymi i szczyptą cynamonu. Masę przelewamy do miski i dodajemy resztę składników

Smakowity Blog Kulinarny
Gofry czekoladowe - pomysł na śniadanie 140

jest to idealne śniadanie dla dzieci jak i dla dorosłych. Gofry robi się szybko, sprawnie i ku uciesze całej rodziny. Możecie je podać z wieloma składnikami, takimi jak maliny, borówki, banany (smażone np. na oleju kokosowym z odrobiną cynamonu mniammm), z bitą śmietaną lub polewą, lub w wersji najprostszej z cukrem pudrem. Gofry to też dobra propozycja na wymyślenie śniadania

SMYKWKUCHNI
Surówka piękności 145

łyżki płatków owsianych górskich ¼ szklanki   ciepłej, przegotowanej wody 2 łyżki soku z połowy cytryny 1 łyżka miodu ¼ szklanki mleka (lub jogurtu, maślanki...) świeże owoce:   jabłko, maliny, borówki,   śliwki... orzechy włoskie suszone owoce: morela, żurawina... Wykonanie: Miód wymieszałam z wodą, zalałam płatki owsiane i pozostawiłam na noc. Jabłko obrałam, starłam na tarce o dużych oczkach i dodałam

Kuchnia u Krysi
Omlet biszkoptowy z owocami 117

łyżki mąki pełnoziarnistej (ok. 30 g), - łyżeczka masła (ok. 5 g), - pół opakowania jogurtu naturalnego (ok. 90 g), - pół szklanki malin (ok. 60 g), - pół szklanki borówek (ok. 60 g), - łyżeczka cukru pudru (ok. 5 g). Sposób przygotowania 1. Ubijamy białka jaja na sztywną pianę. 2. Do białka dodajemy żółtka, mąkę i delikatnie mieszamy. 3. Rozgrzewamy na patelni masło

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Kruche ciasto z malinami i borówką amerykańską 221

lejny weekend przed nami , a wraz z nim pyszne letnie ciasto: kruche z malinami i borówką amerykańską. Polecam serdecznie ! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Deser jagodowy z galaretką i bita śmietaną 354

Składniki na 3 duże porcje lub 4-5 mniejszych: 1 galaretka jagodowa lub owoce leśne 130 g jagód lub borówek (mogą być mrożone) 400 g serka waniliowego 400 śmietany kremówki (lub mniej) 1 łyżka cukru pudru Galaretkę rozpuścić zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozlać do szklanek i poczekać do stężenia galaretki. Serek śmietankowy zmiksować z jagodami. Nałożyć na galaretkę. Śmietanę

Moja Galeria Smaku
.1233. jagodowe ostatki 166

jagodowy krem owsiany~ Prawdopodobnie ostatnie jagody :( Ale czekam na dostawę borówek we wtorek! ♥ W czwartek dostałam 6kg malin! 2 kg poszło na dżem, 1kg zamrożony, reszta (prawie) zjedzona :D Nie mogę uwierzyć, że to już połowa sierpnia za nami! :o Czas mija mi jeszcze szybciej kiedy nie pracuję, a siedzę w domu :( Nie chcę za niccc wracać do szkoły :( Wiem

breakfast of dreams
Ciasto jogurtowe z owocami 128

mąki pszennej 1 szklanka cukru 4 jajka 1 szklanka oleju 1 łyżka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody dodatkowo: dowolne owoce (u mnie borówki) cukier puder do posypania Jogurt, jajka i olej mieszamy łyżką w misce. W drugim naczyniu mieszamy mąkę, oba cukry, proszek i sodę. Następnie składniki mokre przelewamy do suchych i mieszamy

Czary - gary w kuchni
Koktajl arbuzowo-morelowy 174

Sezon arbuzowy trwa. Arbuz to, moim zdaniem, jeden z najbardziej letnich owoców, no, może oprócz leśnych borówek ;) Schłodzony koktajl jest doskonałym orzeźwieniem na gorące dni. Proporcje na około 300 mililitrów koktajlu, czyli idealne śniadanie :) 4 morele 1 duży plaster arbuza 150 gram jogurtu naturalnego Arbuza obkroić ze skórki, pokroić w duże kostki i wyjąć pestki. Morele umyć, przepołowić, wypestkować

Czerwony Gupik
“Masterchef Junior” – recenzja 139

bardzo praktyczne. Można nauczyć się z tej książki jak zrobić tort urodzinowy, który pozwoli dziecku zabłysnąć i podarować wyjątkowy prezent. Są tez proste przepisy np. na muffiny czy borówki z kremem. Autorami przepisów jest Natalia, zwyciężczyni poprzedniej polskiej edycji Masterchef Junior, ale po jednym przepisie prezentują też pozostali finaliści. Ich przepisy mają bardzo różny poziom. Od dań, które prawdopodobnie wymyślili

Ugotowane pozamiatane
Lemoniada z owocami 165

przygotować pomarańczowych kostek lodowych. Jak przygotować lemoniadę z owocami? Do każdego okienka pojemnika na kostki lodu wkładamy po kilka sztuk drobnych owoców świeżych lub mrożonych (np. maliny, jagody, poziomki, borówki porzeczki), dodajemy do każdego „okienka” po 1 listku mięty i 1 listku stewii, wszystko zalewamy sokiem pomarańczowym, zamykamy pojemnik i mrozimy, trwa to przeważnie 2-3 godziny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię