z borowkami - 2507 przepisów (strona:104/168)

Babeczki z czereśniami 114

proszku do pieczenia 40 g ksylitolu lub innego słodziwa 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1,5 szklanki drylowanych czereśni (można też użyć wiśni, jagód lub borówek) Mieszamy suche składniki. Dodajemy żółtka jaj, mleko i olej. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy. Następnie dodajemy owoce i mieszamy. Przygotowaną masą wypełniamy kokilki do muffinek. Pieczemy

Kucharzyca
Torcik ze śmietaną, musem z melona i owocami. 106

żelatyna na 500 ml płynu, której się nie podgrzewa, ani nie łączy z gorącymi płynami tzw. sofort gelatine marki Puda 2 łyżki cukru pudru Ponadto: owoce sezonowe (borówki, maliny, brzoskwinia i czereśnie) i kolorowa posypka Przepis na biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je ze szczyptą soli na sztywną pianę, nie przerywając ubijania wsypujemy stopniowo cukier i ubijamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Foodbook #2 czyli co jem w ciągu dnia 158

Całość dokładnie wymieszałam i usmażyłam na odrobienie oleju kokosowego. Placuszki polałam syropem klonowym, oraz posmarowałam masłem orzechowym. Dodałam także świeże owoce, które akurat miałam pod ręką czyli maliny i borówki. OBIAD Moim obiadem było danie, które miałam także poprzedniego dnia czyli pieczona pierś z kurczaka w panierce, młode ziemniaki oraz gotowana młoda kapusta. DESER Na podwieczorek zjadłam kawałek chlebka bananowego

Health-Fit-Life
Tiramisu z owocami 102

łyżki cukru pudru 4-5 kropli olejku migdałowego 2 krople esencji waniliowej 5 łyżek likieru amaretto 300 ml świeżo zaparzonej kawy 6-7 okrągłych biszkoptów kakao maliny, borówki, truskawki płatki migdałowe Wykonanie Jajka sparz wrzątkiem. Oddziel żółtka od białek. Białka wykorzystaj do czegoś innego, np do posmarowania wierzchu ciasta drożdżowego przed jego pieczeniem/ do bezy. Ostatecznie białka możesz zamrozić. Przygotuj

Raj dla Podniebienia
TORT W PÓŁ GODZINY - Z KREMEM WANILIOWYM I OWOCAMI 128

ILOŚĆ PORCJI: 10-14 ŚREDNICA TORTOWNICY: 22 CM. Składniki podstawowe: biszkopt o średnicy 22 cm. - 3 blaty Przepis tutaj (piekłam bez proszku do pieczenia). Owoce i dodatki: 300 g borówek, 300 g malin, krem do tortu o smaku waniliowym Cykoria +220 ml mleka lub +250 ml mleka i 80 g masła, posypka owocowo-kakaowa Cykoria . Nasączenie: 1/3 szklanki wody

JejKuchnia
Przepis #154 Kruche ciasto z kremem czekoladowym oraz owocami 146

lekkiego przestudzenia. Następnie wylewamy masę na spód i chowamy do lodówki na kilka godzin. Kiedy masa lekko się zetnie układamy na wierzchu dowolne owoce (u mnie są to borówki i morele). Ponownie chowamy do lodówki - najlepiej na całą noc. Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce . Wierzch można udekorować na przykład polewą z jogurtu lub czekolady.  Zostawiam Wam także link

Health-Fit-Life
Placek z owocami na maślance 152

szklanki maślanki 1 szklanki cukru 2 i 1/2  szklanki  mąki 3 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju szczypta soli drobne owoce, u mnie borówki i jedna brzoskwinia drobno pokrojona Przygotowanie : Cukier utrzeć z całymi jajkami na puszystą masę Dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem na przemian z maślanką-  ucierać Wlać olej cienką strużką - ucierać

Proste Potrawy
Tort brownie z owocami i mascarpone 324

łyżka cukru waniliowego. Składniki na krem: 200g. śmietany 30%, 1 opakowanie serka mascarpone, 2 łyżki cukru pudru Składniki na ozdobę tortu brownie – zależą od Ciebie – truskawki, borówki, maliny. Do dekoracji przydadzą się listki mięty. Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wlej wodę do garnka, dodaj obydwa rodzaje cukru i zagotuj. Odstaw garnek na drugi palnik i dodaj rozdrobnioną

Rozdomowiona
Świdośliwa (Shadbush) 150

Europie i w Ameryce Północnej. Odpowiada jej klimat umiarkowany, więc dobrze czuje się również w Kanadzie i mn. in. w Polsce (sadzonki coraz bardziej popularne w szkółkach). Wyglądem przypomina borówkę amerykańską, ale smakuje, jak śliwka! Przedziwna sprawa, ale bardzo smaczna. Owoce można jeść na surowo lub robić z nich przetwory. Można także suszyć lub mrozić. Świdośliwa jest  bogata

Qlinarnie i Qlinarnie
SERNIK Z OWOCAMI I GALARETKĄ 168

skórka otarta z cytryny  sok z połowy cytryny  Spód  200 g herbatników  1/2 kostki masła Dekoracja :  2 galaretki przeźroczyste  owoce np maliny jagody,borówki  Herbatniki pokruszyć w blenderze,dodać roztopione masło i razem wymieszać,aż składniki się połączą. Tortownicę wysmarować tłuszczem,wyłożyć papierem do pieczenia a boki posypać mąką. Na spód blaszki wyłożyć

Niespełnione zdolności kulinarne
Kruche babeczki z kremem cytrynowym 223

skórka z 1 cytryny 1/2 szklanki cukru 1 całe jajko 1 żółtko 200ml śmietanki kremówki Do podania: świeże owoce na wierzch – u mnie maliny, ale dobrze też smakują borówki amerykańskie cukier puder do oprószenia   Nastawiamy piekarnik na 180°. Przygotowujemy foremki do pieczenia babeczek – standardowe foremki należy wysmarować tłuszczem i obsypać mąką, ja użyłam blachy do muffinek

Smaczna Strona
KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI I BUDYNIOWĄ PIANKĄ 136

waniliowy kilka kropli aromatu cytrynowego Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, proszek budyniowy oraz olej cały czas ubijając na wolnych obrotach (ok. 5 minut). Dodatkowo: truskawki i borówki Wykonanie: Kruche ciasto: Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Wyrabiamy do połączenia się. Powstałe ciasto dzielimy na 2 części. Jedną z nich wstawiamy do zamrażarki, a drugą wyklejamy blaszkę do ciasta

Walijskie Pichcenie
Ciasto z malinami 4289

puszyste ciasto malinowe , które robi się bardzo szybko, a do tego jest też super proste do przygotowania. Ciasto można też upiec z malinami mrożonymi lub też z jagodami czy borówkami.  Dodatek prawdziwego masła oraz twarogu sprawia, że ciasto z malinami jest wilgotne i długo zachowuje świeżość. Świetne jest również ciasto jogurtowe z truskawkami . Warto upiec oba ciasta

AniaGotuje.pl
Ciasto z mąki pełnoziarnistej z owocami 139

szklanki cukru trzcinowego 0,5 szklanki mleka 0,25 szklanki oleju 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 duże jajko ok. 1 szklanki drobnych, miękkich owoców (u mnie czereśnie i borówki amerykańskie) + garść owoców do posypania wierzchu ew. cukier puder do oprószenia     Mąkę (lub mąki) wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą oraz oczyszczonymi i ew. pokrojonymi na mniejsze

Simply Food

Proponowane wyszukiwania