z borowkami - 2507 przepisów (strona:104/168)

Śniadanie z sezonowymi owocami – super prosta tarta z patelni 414

naszym przepisie praca ograniczona jest do minimum. Wystarczy zmiksować składniki, dodać owoce i pół godziny później danie jest gotowe. Do tarty można dodać dowolne sezonowe owoce: truskawki, maliny, borówki. Obniżona zawartość cukru W oryginalnym przepisie ilość cukru to 1/4 szklanki. My dajemy mniej. W zależności od tego jak słodkie są owoce dodajemy 2-3 łyżki miodu. Przed pieczeniem upewnijcie się

Niedzielny kucharz
Tort bezowy z owocami 265

wypieków 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej: KREM: 200g śmietany 30% 125g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny OWOCE: użyłam truskawek, borówek oraz malin. Przygotowanie: Wcześniej przygotowujemy papier do pieczenia, najprościej będzie na kwadratową blachę ułożyć papier, a na środku odrysować okrąg od talerza. U mnie średnica wyszła ok. 24 cm. BEZA

Gotuj z Mąką
Beza Pavlova z owocami i kremem 143

łyżeczka soku z cytryny Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego Ponadto: 300 g truskawek 60 g borówek listki melisy/mięty Przygotowanie: BEZA Do przyrządzenia bezy, używamy świeżych jajek w temperaturze pokojowej. Miska (najlepiej metalowa lub szklana), w której będziemy ubijać masę musi być idealnie sucha. Białka dokładnie

Kierunekuchnia
Sorbet truskawkowo-jagodowy 131

Składniki : • 1 szklanka truskawek • 1 szklanka borówki amerykańskiej • 1/4 szklanki cukru • 1/4 szklanki wody • 2 łyżki soku z cytryny • 1 łyżka wódki Przygotowanie : Wodę z cukrem zagotowujemy. Gotujemy ok. 5 minut mieszając. Do otrzymanego syropu wrzucamy owoce , sok z cytryny i alkohol. Miksujemy. Schłodzoną masę przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki. Co 30 minut blendujemy by rozbić tworzące się

KUCHNIA POLSKA
Pierogi z serem i borówkami 128

Pierogi, pierogi, kto ich nie lubi. Dziś mam przepis na pierogi z serem i borówkami. Ciasto jest mięciutkie i fajnie się z nim pracuje. A farsz dodajemy jaki nam się wymarzy. Dziś pierogi na słodko a niebawem przepis na ruskie ale z prażoną cebulką. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
kluski na parze z truskawkami 146

Kluski na parze, pampuchy, parowce,  kluski ze ściery, parowańce.... co dom to inna nazwa tego przysmaku. U nas kluski te jadamy tylko na słodko, z truskawkami albo borówkami. W moim domu rodzinnym polewało się je masłem i posypywało cukrem z cynamonem. I takie lubię najbardziej choć domownicy wolą z sosem. I takie dziś mam dla Was: nadziane truskawkami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tartaletki z kajmakiem i truskawkami 156

mąki pszennej (użyłam tortowej) 100 g dobrego, zimnego masła 3 płaskie łyżki cukru pudru masa 250 g serca mascarpone 250 g śmietanki 36% 5 łyżek masy krówkowej nadzienie truskawki, borówki Wykonanie Składniki na ciasto łączymy i zagniatamy szybko gładkie, sprężyste ciasto. Można opcjonalnie dodać 1 łyżkę zmnej wody. Formujemy kulę, owijamy folią i umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Schłodzonym ciastem

Raj dla Podniebienia
niedziela w ogrodzie :D 145

kwitnąć jabłonie :D Lubczyk :D Zabrał się do rośnięcia, jak przesadziliśmy go w inne miejsce. Wcześniej był taki biedny, że myślałam, że nic z niego nie będzie. No i borówka :D Obchód po ogrodzie w niedzielę zrobiony i chyba czas na ....przygotowanie obiadu :D Miłej niedzieli Wszystkim <3 Lidka

Pieprzyć z Fantazją
malinowa pianka - ciasto kruche z malinami 172

stopni. W tym czasie robimy masę z białek: * 5 białek * 1 cukier waniliowy 16 g * 1/2 szklanki oleju * 1 szklanka cukru * 1 opakowanie budyniu śmietankowego * maliny albo borówki mrożone albo świeże Ubijamy białka z odrobina soli - żeby lepiej się ubiły. Dodajemy cukier, jak już mikser troszkę wszystko ubije, dodajemy kolejno cukier waniliowy, dwa budynie, na koniec pół szklanki oleju. Wylewamy

Pieprzyć z Fantazją
Duszki jogurtowo waniliowe 187

dzień spędzić w formie miłej zabawy polecam duszki jogurtowo waniliowe. Aby wilk był syty i owca cała – dla pozostałych, z tego samego ciasta piekłam ostatnio Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami . Cukierek, albo psikus – wybór zależy od Was. Składniki: - 2 szklanki mąki tortowej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków - 1 łyżka cukru z wanilią - ½ łyżeczki

mojewypiekiinietylko
Serowo - truskawkowa rolada z kawową nutą 155

pudru 1/2 szklanki mleka 3 łyżeczki żelatyny Poncz: 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki wrzątku 50ml likieru migdałowego Polewa truskawkowa: 250g truskawek 1 truskawkowa galaretka Dodatkowo: bita śmietana truskawki, borówki Wykonanie: 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier dalej ubijając na sztywno dodać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Całość dokładnie wymieszać szpatułką

Szalona Kuchnia Eweliny
Szybki deser z owocami 96

drugie śniadanie, lekki, pyszny i słodki. Robi się w oka mgnieniu. Najlepiej smakuje z owocami sezonowymi. Składniki 400 g serka homogenizowanego granola (u nas truskawkowa) owoce (u nas borówka amerykańska) miód Przygotowanie Na dno pucharka przekładamy serek. ( 100 g ) Drugą warstwą jest ulubiona granola. (po 1 garści) Na koniec dodajemy owoce. Najlepiej sezonowe, te smakują najlepiej. (po 1 garści) Możemy

R'n'G Kitchen
Pudding chia z truskawkami i borówkami 172

Pudding chia przygotowany na mleku kokosowym, które śmiało zastąpić można zwykłym mlekiem krowim Pyszny, lekki deser ze świeżymi owocami. Artykuł Pudding chia z truskawkami i borówkami pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Tosty majówkowe z mocarellą, skórką cytrynową i fiołkami 214

wątpienia powinno się je dodać do majówkowych sałatek, tostów, kanapek i masełka. Są po prostu śliczne. Do tostów dodałam też dla zdrowia i smaku trochę pokrojonych w mniejsze kawałeczki borówek czerwonych (cranberry) i orzechy włoskie. Dodatek skórki cytrynowej zwala z nóg. SKŁADNIKI na 2 osoby: 4 kromki chleba lub 8 kromek bagietki lub 8 połówek bułeczek kajzerek 2 kulki sera

Sztuka gotowania w/g Samiry
Tarta orzechowa z kremem twarożkowym i owocami 116

twarogu i 400ml śmietanki. Krem wykładamy na wyklejony spód i rozprowadzamy równomiernie szpatułką, by wypełnił go po brzegi.  Dodatki: ulubione owoce - np. truskawki, ananas, mango, kiwi, winogrono, maliny, borówki etc. Owoce kroimy w mniejsze kawałki i rozrzucamy je po tarcie przy utworzyły lekki "kopiec". Tartę możecie podać np. tylko z owocami leśnymi lub tylko z truskawkami. Wszystko zależy

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania