mascarpone muszą być bardzo mocno schłodzone - min. 24 godziny w lodówce 350 g mascarpone 240 g skondensowanego słodzonego mleka Dodatkowo duuużo rożnych owoców np. miks truskawek, malin, jagód, borówek, jeżyn, porzeczek, czereśni, moreli Mascarpone przełożyć do misy miksera, dolać mleko. Zmiksować do uzyskania gęstego kremu. Krem przełożyć na wystudzony spód, schłodzić w lodówce przez ok. 2 godziny. Na wierzchu ułożyć
Pełny talerzsztywno. Na spód ciasta wykładamy krem czekoladowy i dokładnie rozprowadzamy. Na krem wykładamy śmietanę. Wierzch ciasta układamy obficie owoce – ja użyłam pokrojonych w plasterki truskawek, całych malin i borówek amerykańskich. Całość wkładamy do lodówki do schłodzenia na minimum 2 godziny. Potem podajemy i jemy ze smakiem. Powrót na górę
Smaczna Stronamąki pszennej, 200 g masła, 100 g cukru 3 żółtka, krem : 600 ml mleka, 4 żółtka, 2 łyżki mleka, 4 łyżki cukru pudru, esencja waniliowa, owoce – jagody, maliny, porzeczki, borówki (około 500g), Ciasto: w szystkie składniki ciasta włożyć do malaksera i szybko, krótko zmiksować. Ciasto wyjąć na blat i zlepić w kostkę, zawinąć w folię spożywczą lub ściereczkę i włożyć
królestwo garówszklanki syropu daktylowego, z agawy, melasy albo miodu 1 łyżeczka kawy zbożowej Inki klasycznej, bezglutenowej lub smakowej 4 lekko czubate łyżki gorzkiego kakao lub karobu owoce leśne (truskawki, maliny, borówki, porzeczki) lub bakalie do dekoracji Spód do ciasta: 1 szklanka suszonych daktyli namoczonych na noc 1 i 1/2 szklanki orzechów nerkowca namoczonych na noc 1/2 szklanki wiórków kokosowych Spód: Nerkowce
Poezja smakupewno nie pożałujecie Czekoladowa owsianka z cukinią Przepis na jedną porcję 50 g płatków owsianych 100 g cukinii 30 g twarogu łyżka gorzkiego kakao ulubione owoce, np. borówki, maliny kostka gorzkiej czekolady łyżka orzechów nerkowca (9 g) Cukinię umyj, obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Do rondelka wlej ok. 150 ml wody. Gotuj na wolnym ogniu. Gdy woda
365 dni dookoła kuchniSkładniki (na 7 sztuk) - 3 plastry arbuza (ok. 231 g), - 2 nektarynki (ok. 286 g), - 14 winogron (ok. 183 g), - pół szklanki borówek (ok. 60 g), - pół szklanki malin (ok. 60 g). Sposób przygotowania 1. Wydrążamy „kuleczki” z arbuza i nektarynki. 2. Nabijamy owoce na patyczki. Szaszłyki owocowe są bogate w: - antyoksydanty, które działają przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednego szaszłyka: Porcja
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachgorącej wody Mus truskawkowy: 1 szklanka świeżych lub mrożonych truskawek (mrożone wcześniej rozmrozić) 1 łyżka (15 g) ksylitolu (opcjonalnie) Dodatkowo: świeże, letnie owoce do podania np.: poziomki, borówki, jagody, maliny itp. Instructions Pianka: Truskawki zmiksować za pomocą blendera na gładką masę. Dodać jogurt naturalny oraz ksylitol i ponownie wymieszać. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Do rozpuszczonej żelatyny dodać 3 łyżki
Fitsweet.mewszystko byłoby pięknie, gdyby nie to, że zawsze wracam z takich zakupów z nadprogramową zieleniną, bo jak przejść obojętnie obok uśmiechającego się do mnie kalafiora, czy kusząco wyglądających borówek. Po ostatniej wizycie przyniosłam do domu 2 kg moreli, ale były piękne i cena też kusząca bardzo, poza tym tylko teraz są takie pyszne. I teraz mamy w domu tydzień morelowy
Cynamonowe szczęściejakiś czas czemu nie. Wygląda pięknie i tak samo smakuje, sprawdzi się na każdej okazji Oczywiście możecie go zrobić akurat z takimi owocami jakie macie np borówki, maliny, jagody, brzoskiwnie itp. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikMaliny, wiśnie, czereśnie, truskawki, borówka, jagody i aronie – któż z nas z utęsknieniem nie wypatruje ich na straganach w przystępnej cenie, by móc zakupić większe ilości?! Z owocami lata znajdziecie na blogu cale mnóstwo pysznych przepisów! Słodkie drożdżówki, ciasta ucierane, ciasta biszkoptowe, przeróżne torty, muffiny i tartaletki. Dziś zapraszam Was na przepyszną, kruchą tartę z lekkim, jogurtowym kremem
Ostra na SłodkoEton Mess to deser, który bardzo często gości na moim stole. Do jego wykonania można użyć różnych owoców: jagód, borówek, malin, lecz właśnie z truskawkami smakuje najlepiej. Chyba nic prostszego, a jednocześnie pyszniejszego nie można wymyśleć. Słodycz truskawek, kruchość bez, a wszystko otulone bitą śmietaną. Taki bałagan to ja mogę mieć w domu nawet codziennie ;) Składniki: 200 ml śmietany
Moja kraina smakówbezą włoską . ciasto : 300 g mąki pszennej, 200 g masła, 100 g cukru 3 żółtka, beza włoska : 150 ml wody, 375 g cukru, 6 białek, owoce: maliny, porzeczki, borówki, jagody Ciasto : w szystkie składniki ciasta włożyć do malaksera i szybko, krótko zmiksować. Ciasto wyjąć na blat i zlepić w kostkę, zawinąć w folię spożywczą lub ściereczkę i włożyć co najmniej
królestwo garówtwarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 6 jajek 130g cukru szczypta soli 1 mały cukier waniliowy 60g masła 225ml śmietanki kremówki 50g mąki ziemniaczanej Mus jagodowy: 750g jagód lub borówek (świeże lub mrożone) 1 łyżka soku z cytryny 100g cukru 30g żelatyny spożywczej +100ml wody 600ml śmietanki 36% *** Herbatniki przekładamy do malaksera i miksujemy na proszek
Blog z Apetytemdziecięcych spotkań. Wtedy najlepiej przygotować większą porcję :) Pieczywo pełnoziarniste w czekoladzie gorzkiej Sonko (1 opakowanie) 6 łyżek gładkiego serka naturalnego 4 łyżki jagód leśne owoce (np. maliny, jeżyny, jagody, borówki, agrest) świeża mięta Serek miksujemy z jagodami i rozsmarowujemy na kromkach pieczywa w czekoladzie Sonko. Dekorujemy umytymi owocami i świeżymi listkami mięty. Smacznego :) Wpis powstał we współpracy z Sonko. Artykuł
Mienta blogjogurtowe, które zawsze się sprawdza! U mnie w wersji z rabarbarem i kruszonką, ale tak naprawdę jest to ciasto uniwersalne i pasują do niego prawie każde owoce - truskawki, maliny, borówki, porzeczki, wiśnie, śliwki, morele - co kto lubi... Za każdym razem można je upiec z innymi owocami. Ciasto jest wilgotne i ciężkie, a w smaku trochę przypomina drożdżówkę. Tak pyszne
Kuchnia MagdaLeny