z borowkami - 2507 przepisów (strona:98/168)

Pavlova z bitą śmietaną i owocami 116

wykorzystaniem piekarnika parowego GOTIE GPP-400 BAKEandSTEAM. Ale musicie przyznać, że to wyjątkowo piękne zakończenie :) Doskonale ususzona beza z obłędnie miękkiem i puszystym wnętrzem w towarzystwie ubitej śmietany i borówek, malin oraz truskawek. To deser z gatunku tych, które można jeść bez [...] Artykuł Pavlova z bitą śmietaną i owocami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Ciasto na wakacje – moje ulubione przepisy 237

brzoskwiniami? Ja tak! W zeszłym roku tak nam obrodziły brzoskwinie, że ciasto z brzoskwiniami piekłam jedno za drugim. Ciasto z owocami to pyszny deser na każdą okazję. Pavlova z borówkami, truskawkami i pysznym kremem z marakui to mój ulubiony deser, który powstaje małym nakładem pracy. Pieczenie bezy mam opanowane do perfekcji. Pavlova można przełożyć bitą śmietaną lub owocowym kremem. Świeże

codojedzenia
Ciasto Ptasie mleczko na mleku skondensowanym z malinami 163

Witam Kochani Ostatnio postanowiłam zrobić coś lekkiego i zimnego. Ciasto, które każdy zna. Ptasie mleczko na biszkopcie z malinami (maliny można zastąpić innymi owocami np. truskawkami, borówkami itp.).Wykonane jest na bazie mleka skondensowanego niesłodzonego, co daje mu puszystą konsystencję. Polecam, ciasto jest leciutkie, nie za słodkie-idealne na iepłe dni. SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę (ja robiłam tym razem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Bułeczki Drożdżowe z Truskawkami Rabarbarem i Kruszonką 120

tygodniu już trzy razy. Bułeczki są wilgotne, puszyste, waniliowe i maślane od kruszonki. Wyglądają fantastycznie. Możemy je upiec z ulubionymi owocami, myślę, że równie pyszne będą z malinami, wiśniami, borówkami. Polecam! Przepis i piękne zdjęcia są autorstwa Moniki Szeffler „Przez Ogródek” . Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka

Mała Cukierenka
Crumpets 118

placki. Smażymy na niewielkiej ilości oleju. Podajemy z dodatkami. Zamiast drożdży świeżych, można użyć instant – 7 g Porcja 3 placków z łyżką jogurtu i ok. 50 g borówek ma ok. 312 kcal

Kucharzyca
BEZA PAVLOVA Z KREMEM CYTRYNOWO – WANILIOWYM I OWOCAMI 96

łyżeczki octu jabłkowego krem 100 g serka mascarpone 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka esencji waniliowej 3 łyżeczki cukru pudru 70-80g śmietanki 36% dekoracja świeże truskawki, borówki, kwiaty Wykonanie Białka powinny być w temperaturze pokojowej. Przekładamy je do misy miksera i ubijamy przez kilka minut na wysokich obrotach. W trakcie miksowania porcjami dodajemy cukier puder

Raj dla Podniebienia
tarteletki z nadzieniem serowym i owocami 128

Zapraszam Was dzisiaj na pyszne tarteletki z delikatnym i lekkim nadzieniem serowym oraz owocami. Ja porządkowałam zamrażarkę po zimie i wykorzystałam mrożone borówki i jeżyny ale pewnie nie muszę Was przekonywać, że równie dobrze sprawdzą się świeże truskawki, maliny, wiśnie czy jagody. Próbujcie z Waszymi ulubionymi owocami :-) składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia

babka w formie
Bananowo-serowe placuszki 187

Mniejsze dzieci mogą je jeść po prostu rączką i do buźki Takie placuszki śmiało możecie podawać bez żadnych dodatków, oprószyć cukrem pudrem lub podać np. ze świeżymi owocami (truskawki, borówki, maliny). Spróbujcie. Proste, szybkie, pyszne śniadanie dla małych i dużych Składniki: 1 średni banan (dojrzały) 2 jajka 2 łyżki białego sera kanapkowego (z lekką górką) 4 łyżki mąki pszennej

Słodkie okruszki
Fit drożdżówki z owocami i kruszonką 181

wyrośnięcia na ok. 45 minut - gdy ciasto wyrośnie uformuj z niego małe kuleczki z małym dołeczkiem, w które dodaj ulubione owoce w małych kawałkach - ja dodałam maliny i borówki - drożdżówki posyp kruszonką - piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 minut, aż się zarumienią.  SMACZNEGO! Fit drożdżówki z owocami i kruszonką sprawdzą się na każdą okazję

MintTaste
Ucierane ciasto z jeżynami i żurawiną 106

cytrynowy – będzie pysznie! Taki przepis na ciasto to świetna baza, do której następnym razem możecie dodać kakao, wiórki kokosowe, bakalie wszelakie, świeże owoce jak np. truskawki, maliny, borówki czy jagody. U mnie goście w tygodniu zawsze równa się jakiś szybki i smaczny wypiek. Bo domowe ciasta są najlepsze Nadmiar – o ile zostaje – spokojnie zamrażam (kroję wtedy ciasto

Zasmakuj Kuchni
Ciasto ze szpinakiem, pianką i galaretką. 120

pojemności 250 ml. Blaszka o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Zamiast ,, śnieżek'' można użyć śmietanki kremówki 30 % tak około 330 ml. Zamiast jagód kamczackich można użyć borówek. Owoce mogą być świeże jak i mrożone. Ciasto można pokroić na około 30 porcji

Izabelawkuchni
tort czekoladowy z owocami 127

cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na mus czekoladowy: 600 ml śmietanki kremówki 200 g czekolady deserowej lub gorzkiej 100 g czekolady mlecznej dodatkowo: 6 łyżek dżemu malinowego truskawki borówki amerykańskie ananas z puszki słodycze do dekoracji herbata do nasączenia Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubijając dalej dodawać cukier a następnie żółtka, później wodę i olej. Mąkę wymieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pancakes z batatów i dyni, podane z orzechami nerkowca i ananasem! 142

proszek do pieczenia. Placuszki smaż na oleju rzepakowym. Smaż je małe i przewracaj dużą packą.  Placuszki podałam ze świeżym ananasem ale sprawdzą się również sezonowe owoce takie jak borówki, truskawki czy jagody. Całość polałam odrobiną jogurtu kokosowego (pasował mi do ananasa, jeśli używasz np. truskawek może być zwykły jogurt naturalny). W wersji na bogato użyj śmietanki ;-) Smacznego

SMYKWKUCHNI
Muffinki z owocami 105

cukier wanilinowy wymieszałam. W mleku rozbiłam jajka i dodałam do suchych składników. Masło roztopiłam i wystudzone połączyłam z całością. Na koniec dodałam umyte i osuszone owoce. Ja akurat miałam borówki, ale można dodać to co naprawdę lubi się  najbardziej: maliny, porzeczki a nawet garść rodzynek. Wykładałam do foremek na muffiny. Piekłam do 25 minut w 180 stopniach. Przy wypiekach

Pieprzyć z Fantazją
CZEKOLADOWA CHMURA NIGELLI LAWSON 135

masła 6 jajek 175 g cukru 2 łyżki likieru amaretto bądź cointreau ( niekoniecznie) Śmietanowy wierzch: 500 ml śmietany kremówki  2 łyżki cukru pudru  maliny,borówki bądź inne owoce do dekoracji na wierzch  kakao do posypania  Rozgrzać piekarnik do 180 sp C . Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Roztopić masło,dodać czekoladę i mieszać,aż się rozpuści. Odstawić

Niespełnione zdolności kulinarne