placki. Smażymy na niewielkiej ilości oleju. Podajemy z dodatkami. Zamiast drożdży świeżych, można użyć instant – 7 g Porcja 3 placków z łyżką jogurtu i ok. 50 g borówek ma ok. 312 kcal
Kucharzycałyżeczki octu jabłkowego krem 100 g serka mascarpone 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka esencji waniliowej 3 łyżeczki cukru pudru 70-80g śmietanki 36% dekoracja świeże truskawki, borówki, kwiaty Wykonanie Białka powinny być w temperaturze pokojowej. Przekładamy je do misy miksera i ubijamy przez kilka minut na wysokich obrotach. W trakcie miksowania porcjami dodajemy cukier puder
Raj dla PodniebieniaZapraszam Was dzisiaj na pyszne tarteletki z delikatnym i lekkim nadzieniem serowym oraz owocami. Ja porządkowałam zamrażarkę po zimie i wykorzystałam mrożone borówki i jeżyny ale pewnie nie muszę Was przekonywać, że równie dobrze sprawdzą się świeże truskawki, maliny, wiśnie czy jagody. Próbujcie z Waszymi ulubionymi owocami :-) składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia
babka w formieMniejsze dzieci mogą je jeść po prostu rączką i do buźki Takie placuszki śmiało możecie podawać bez żadnych dodatków, oprószyć cukrem pudrem lub podać np. ze świeżymi owocami (truskawki, borówki, maliny). Spróbujcie. Proste, szybkie, pyszne śniadanie dla małych i dużych Składniki: 1 średni banan (dojrzały) 2 jajka 2 łyżki białego sera kanapkowego (z lekką górką) 4 łyżki mąki pszennej
Słodkie okruszkiwyrośnięcia na ok. 45 minut - gdy ciasto wyrośnie uformuj z niego małe kuleczki z małym dołeczkiem, w które dodaj ulubione owoce w małych kawałkach - ja dodałam maliny i borówki - drożdżówki posyp kruszonką - piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 minut, aż się zarumienią. SMACZNEGO! Fit drożdżówki z owocami i kruszonką sprawdzą się na każdą okazję
MintTastecytrynowy – będzie pysznie! Taki przepis na ciasto to świetna baza, do której następnym razem możecie dodać kakao, wiórki kokosowe, bakalie wszelakie, świeże owoce jak np. truskawki, maliny, borówki czy jagody. U mnie goście w tygodniu zawsze równa się jakiś szybki i smaczny wypiek. Bo domowe ciasta są najlepsze Nadmiar – o ile zostaje – spokojnie zamrażam (kroję wtedy ciasto
Zasmakuj Kuchnipojemności 250 ml. Blaszka o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Zamiast ,, śnieżek'' można użyć śmietanki kremówki 30 % tak około 330 ml. Zamiast jagód kamczackich można użyć borówek. Owoce mogą być świeże jak i mrożone. Ciasto można pokroić na około 30 porcji
Izabelawkuchnicukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na mus czekoladowy: 600 ml śmietanki kremówki 200 g czekolady deserowej lub gorzkiej 100 g czekolady mlecznej dodatkowo: 6 łyżek dżemu malinowego truskawki borówki amerykańskie ananas z puszki słodycze do dekoracji herbata do nasączenia Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubijając dalej dodawać cukier a następnie żółtka, później wodę i olej. Mąkę wymieszać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaproszek do pieczenia. Placuszki smaż na oleju rzepakowym. Smaż je małe i przewracaj dużą packą. Placuszki podałam ze świeżym ananasem ale sprawdzą się również sezonowe owoce takie jak borówki, truskawki czy jagody. Całość polałam odrobiną jogurtu kokosowego (pasował mi do ananasa, jeśli używasz np. truskawek może być zwykły jogurt naturalny). W wersji na bogato użyj śmietanki ;-) Smacznego
SMYKWKUCHNIcukier wanilinowy wymieszałam. W mleku rozbiłam jajka i dodałam do suchych składników. Masło roztopiłam i wystudzone połączyłam z całością. Na koniec dodałam umyte i osuszone owoce. Ja akurat miałam borówki, ale można dodać to co naprawdę lubi się najbardziej: maliny, porzeczki a nawet garść rodzynek. Wykładałam do foremek na muffiny. Piekłam do 25 minut w 180 stopniach. Przy wypiekach
Pieprzyć z Fantazjąmasła 6 jajek 175 g cukru 2 łyżki likieru amaretto bądź cointreau ( niekoniecznie) Śmietanowy wierzch: 500 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru maliny,borówki bądź inne owoce do dekoracji na wierzch kakao do posypania Rozgrzać piekarnik do 180 sp C . Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Roztopić masło,dodać czekoladę i mieszać,aż się rozpuści. Odstawić
Niespełnione zdolności kulinarnepierogów . Gruszki w winie Mam całą gamę moich ulubionych owoców. W zależności od sezonu i od tego na co w danym momencie mam smak, różne owoce różnie wykorzystuję. Borówkami , malinami i truskawkami mogę się objadać do oporu. Nie potrzebuję nawet z niczym tychże owoców podawać. Jabłka dodaję do ciast , banany do owsianki, z kiwi czy pomarańczy robię sałatki owocowe. Gruszki
mecooksodpowiedź na pytanie aktualne przy pieczeniu pączków: „co zrobić z tymi białkami?”. Polecam Wam zajrzeć do wpisów z przepisami na tort Pavlova , bezy z granatem lub z borówkami , małe beziki czy bezy z lodami :) Składniki: 250 g mąki 40 g drożdży 3 żółtka 5 łyżek cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 szklanki mleka 1/2 kieliszka wódki + cukier puder
Ciastkozercyoleju szczypta soli 2 szklanki mąki 2 łyżki kakaa 2 szklanki mleka 0,5 szklanki wody Budyń: 500ml mleka 1 opakowanie budyniu 2 łyżki cukru Dekoracja: bita śmieyana maliny, borówki Ciasto : Do miski wbijamy całe jaja, wlewamy mleko, olej, wodę oraz sól. Całość miksujemy. Małymi porcjami dodajemy mąkę i kakao. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy trochę mąki
Słodki Zakątek