z borowkami - 2507 przepisów (strona:97/168)

Przetwory z pomysłem Patrycja Machałek – recenzja 139

solonki, sosy i przeciery warzywne, octy, kiszonki itd. Mnie osobiście zainteresowały przepisy na syropy (np. mandarynkowy czy hibiskusowy), na wiśnie w karmelowym burbonie, na marynowany imbir czy powidła z borówek amerykańskich z wanilią i imbirem. Ale zacznę chyba od frużeliny mango z limonką Pysznych pomysłów jest naprawdę wiele, dlatego warto sięgnąć po tą książkę.     Tytuł: „Przetwory

Słodkie okruszki
Morelowy deser z tapioki 124

migdałowym. Miód w moim deserku to naturalny miód akacjowy. Polecam wam miody naturalne, kwiatowe zwłaszcza. Lubisz deserki w pucharku? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Deserek jogurtowy z borówkami. The post Morelowy deser z tapioki appeared first on MeCooks

mecooks
Ekspresowe ciasto na maślance z owocami bez miksowania :) 96

szklanki Cukier waniliowy łyżeczka Olej 1/2 szklanki Jajka 2 duże Mąka tortowa 2 i 1/2 szklanki Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Dowolne owoce 300 g ( u mnie maliny, truskawki, borówka) Przygotowanie: Jajka oraz maślanka powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wlewamy maślankę, olej dodajemy jajka oraz cukier. Wszystko razem mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia

Kulinarne przygody
DROŻDŻÓWKA Z TRUSKAWKAMI (NA OLEJU) 173

kwaśnych owoców.  Sezon truskawkowy w pełni, dlatego ja nie mogłam odmówić sobie zrobienie drożdżówki z truskawkami. Jednak do tego ciasta pasują także inne owoce, jak np. maliny, porzeczki, borówki, jagody lub śliwki - lepiej żeby owoce nie były zbyt słodkie. Drożdżówka wygląda i smakuje rewelacyjnie, a swoim zapachem kusi już podczas pieczenia. Po wyjęciu z piekarnika ciężko się oprzeć pokusie

Kuchnia MagdaLeny
DROŻDŻÓWKA Z TRUSKAWKAMI (NA OLEJU) 173

kwaśnych owoców.  Sezon truskawkowy w pełni, dlatego ja nie mogłam odmówić sobie zrobienie drożdżówki z truskawkami. Jednak do tego ciasta pasują także inne owoce, jak np. maliny, porzeczki, borówki, jagody lub śliwki - lepiej żeby owoce nie były zbyt słodkie. Drożdżówka wygląda i smakuje rewelacyjnie, a swoim zapachem kusi już podczas pieczenia. Po wyjęciu z piekarnika ciężko się oprzeć pokusie

Kuchnia MagdaLeny
Arbuzowa lemoniada 165

Lemoniada wszystkim kojarzy się głównie z wodą i cytryną. Jednak tym razem pokażę Wam jak przygotować pyszną, słodką lemoniadę z arbuza. Arbuzowa lemoniada to szybki i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lekka sałatka z fetą i sosem winegret 147

sałat  2pomidory  1 młoda Cebula  3 łyżki drobno posiekanego koperku  1 kostka sera typu feta 3 ogórki gruntowe 3 łyżki żurawiny lub borówki  Sos Winegret Klasyczny Paladin SOS WINEGRET Sól i pieprz do smaku  Przygotowanie :  1. Na dno płaskiego naczynia lub miski kładziemy mix sałat.  2. Pomidory myjemy,w razie konieczności zdejmujemy

Gotowanie Patki
Limonkowy torcik na zimno z porzeczkami i kokosem 140

zimno z porzeczkami i kokosem Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując torcik na zimno z porzeczkami. Limonkowy torcik na zimno z porzeczkami i kokosem Porzeczki czerwone zastąpić można malinami, borówkami, poziomkami lub truskawkami. Forma do torciku, po którą sięgnęłam miała średnicę 18-u centymetrów i była wysoka na 6,5 centymetra. Lubisz ciasta z owocami? Jeśli tak to wypróbuj nasz

mecooks
Pudding chia z musem truskawkowym 136

łyżki nasion chia 2 łyżki syropu klonowego (lub innego słodzika) Składniki na mus truskawkowy 250 g truskawek 2 łyżki syropu klonowego ( lub innego słodzika) Do dekoracji: filiżanka ulubionych owoców: borówki,maliny,poziomki Przygotowanie: Do miski wlewam mleko, dodaję syrop klonowy ,nasiona chia. całość dokładnie mieszam i wstawiam do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc. Pudding możesz

Kukuleczki
BŁYSKAWICZNE JAGODZIANKI 180

przy nich naprawdę niewiele, dosłownie chwila i gotowe. To ciasto wychodzi zawsze genialne. Bez wyrastania, bez długiego wyrabiania. Ot expresowe jagodzianki U mnie wypełnione jagodami kamczackimi z niewielkim dodatkiem borówek, gdy będą dostępne leśne jagody, powtórzymy pieczenie. Do letniej kawy takie ciacha są idealne, zajadaliśmy jeszcze ciepłe...hmm... mniam... Były genialne...  Polecam ;-) U mnie wyszło 10 sztuk. Składniki: - 500g

Smaczne Zdrowe
DUTCH BABY Z OWOCAMI - PIECZONY NALEŚNIK 162

gustu! SKŁADNIKI (najlepiej w temperaturze pokojowej) 2 jajka  1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki mąki 1,5 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta soli masło klarowane ulubione owoce (np. maliny, borówki, jeżyny, itp. ) cukier puder do posypania WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni C (grzałka góra - dół).  W misie miksera lub kielichu blendera zmiksuj króciutko, dosłownie przez kilka sekund, wszystkie

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto z rabarbarem i truskawkami 155

przez około 35 minut do zrumienienia. Po ostygnięciu posypuję cukrem pudrem. Zamiast truskawek i rabarbaru możecie oczywiście użyć innych sezonowych owoców. Na przykład malin, jagód, borówek lub czereśni. Możecie również całość przed włożeniem do piekarnika posypać kruszonką. Kubek- do kupienia tutaj – klik Artykuł Ciasto z rabarbarem i truskawkami pochodzi z serwisu Arbuziaki.pl

Arbuziaki
Fit deser z galaretką 118

twarogu 3 duże łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżeczki żelatyny lub agaru 3 łyżki erytrytolu ((lub innego słodzidła)) 1 łyżeczka ciemnego kakao 30 g malin ((mrożonych lub świeżych)) 30 g borówek 1 kostka czekolady do starcia i posypania 10 mini biszkoptów Galaretkę wsyp do miseczki i zalej wrzątkiem, wymieszaj dokładnie, żeby rozpuścił się cały proszek. Odstaw w chłodne miejsce do delikatnego

Przepisy na widelcu
Jagodowo śmietankowy sernik na zimno 113

gramów sera twarogowego mielonego z wiaderka 1 żółta galaretka 2 galaretki o smaku owoców leśnych ok 8/9 łyżek cukru ok. 15 szt. biszkoptów opcjonalnie do dekoracji świeże jagody lub borówki Żółtą galaretkę zalewamy 250 ml wrzątku dokładnie mieszamy i odstawiamy. Dwie galaretki o smaku owoców leśnych zalewamy 500 ml. wrzątku i również dokładnie mieszamy, odstawiamy Jagody rozmrozić i zasypać dwoma

Andzia Pichci
Prosty tort śmietankowo - owocowy 127

Taki tort z bitą śmietaną jest najprostszy do wykonania i jednocześnie bardzo smaczny. Ma zdecydowanie owocowy smak dzięki malinom, borówkom amerykańskim i wiśniom. Tort nie jest przesłodzony, a wiśnie ukryte w torcie dodają mu lekko kwaskowatego smaku

Przepisy Kulinarne