z borowkami - 2507 przepisów (strona:94/168)

Domowe wafle serduszka – najlepszy przepis! 8302

wafli serduszek można dodać właściwe każde dodatki. Najlepsze z dodatków to bita śmietana, cukier puder, nutella, ulubiony dżem bądź frużelina. Dodatkowo można dodać kawałki świeżych owoców sezonowych, truskawek, malin, borówek itp. Pomysłów może być mnóstwo! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe wafle serduszka – składniki 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 3 sztuki jajek średniej wielkości 1 łyżeczka

To Musisz Wiedzieć
Puszyste racuchy bez proszku do pieczenia i drożdży 104

owoce do racuszków - jabłko lub gruszkę kroimy na dość cienkie plasterki, takie aby zdążyły zmięknąć w czasie krótkiego smażenia. Racuszki można także przygotować w stylu pancake’ów - z dodatkiem borówek amerykańskich. Gdy ciast odpocznie, ubijamy białka na sztywna pianę z dodatkiem szczypty soli. Pianę delikatnie mieszamy z ciastem i zaczynamy smażyć racuszki. Do smażenia małych placuszków często używam patelni

Gotujemy i jemy
Keto ciasto kokosowo- cytrynowe (Paleo, LowCarb) 234

karmelowym z tego przepisu . Jestem przekonana, że równie świetnie będzie się komponować także z sosem jogurtowym. Na przykład takim jak w tym przepisie . Do tego pasowałyby sezonowe owoce, np. borówki czy truskawki. Można je równie dobrze wrzucić do masy przed pieczeniem. Uzyskamy wtedy kokosowe ciasto owocowe. Podobny wypiek planuję popełnić na dniach, bo nie jestem w stanie już dłużej opierać

Modern Cave Girl
Puszyste ciasto z owocami 80

mąki pszennej 16 g cukru waniliowego lub ziarenka z laski wanilii 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500 - 600 g owoców (lekkich - truskawek przekrojonych na pół, malin, jagód, borówek, cienko pokrojonego rabarbaru) cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka umieścić w misie miksera, dodać cukier i cukier waniliowy, ubić mocno na gęstą, puszystą masę. Następnie

Kocham..lubię..gotuję..
Domowe FIT lody jogurtowe 118

pyszne, zdrowe, bardzo proste w przygotowaniu i z czystym sumieniem można podawać je dzieciom oraz wszystkim, którzy dbają o linię! Składniki 1 filiżanka zamrożonych owoców – truskawek, jeżyn, malin, borówek – co kto lubi 2 filiżanki jogurtu naturalnego (najlepiej grecki), może też być śmietanka 2 – 3 łyżki płynnego miodu lub brązowego cukru Mrożone owoce, jogurt i miód lub cukier umieścić w blenderze

Gotujemy i jemy
Czekoladowe placuszki gryczane - wegańskie i bezglutenowe 95

placki na nieco większym niż średni ogniu, z dwóch stron, do zarumienienia.  Podawaj z dodatkami. U mnie pozostała część jogurtu kokosowego i banana, a także świeże maliny z borówkami.  ♥️ Jeżeli nie posiadasz Czekoladowego Latte zamień produkt na zwykłe kakao.  ♥️ Cukier kokosowy możesz zamienić na erytrytol lub ksylitol

Zdrowie na języku :P
Jabłkowe panckes z sosem czekoladowym 109

podwieczorek czy też deser. Mogą być podawane na ciepło i na zimno. Dziś moje placuszki są mocno owocowe, ponieważ do ich przygotowania użyłam aż trzech rodzajów owoców: czerwonych porzeczek, borówek amerykańskich i moich ulubionych Jabłek Grójeckich. Zapytacie gdzie się schowały jabłka, bo nie widać, aby pankejki były nimi posypane? Rozwiązanie tej tajemnicy znajdziecie poniżej w przepisie na jabłkowe panckes

Kulinarne przygody Gatity
letni tort bez pieczenia 216

podłużnych biszkoptów - 330 ml śmietanki 30% - 250 g mascarpone - 1/2 szklanki cukru pudru (lub mniej, w zależności jak słodkie desery lubicie) - łyżka żelatyny - owoce sezonowe (u mnie:maliny, borówki, jagody, czerwona porzeczka) - mocna herbata z sokiem z cytryny do nasączenia biszkoptów (ja użyłam malinowej, dla wzmocnienia owocowego smaku) Żelatynę rozpuszczam  w dwóch łyżkach gorącej wody i zostawiam do napęcznienia

Cook&Love
Owocowe kostki oraz inne kształty - super dodatek nie tylko do jogurtu, owsianki i wody 109

wody, a nawet do jogurtu. Oprócz smaku sprawiają, że posiłek wygląda bardziej atrakcyjnie i kusi nawet niejadków. Na zdjęciach widnieją zamrożone truskawki, ale z powodzeniem możecie użyć malin, jagód, borówek lub innych owoców. Polecam! owoce w dowolnej ilości (u mnie na zdjęciach truskawki) foremki do mrożenia kostek lodu o różnych kształtach    Owoce należy umyć oraz osuszyć, a następnie

Di gotuje
Tort z bitą śmietaną i owocami 110

Cześć! Dzisiaj obchodzę urodziny. Z tej okazji zrobiłam pyszny tort z bitą śmietaną i owocami – truskawkami, malinami, jeżynami i borówkami. Tort był tak dobry, że postanowiłam podzielić się z Wami przepisem. Przepis jest bardzo prosty, tort robi się bardzo szybko. Kto z Was ma ochotę na kawałeczek? Biszkopt Składniki na formę o średnicy 20 -22 cm (możesz użyć większej formy

Moja pasja smaku
Biszkopt z owocami lata 290

dokładnie mieszamy. Pianką wykładamy na ostudzony biszkopt i wyrównujemy. Odstawiamy na chwilę do lodówki by stężała Dodatkowo:  2 galaretki krystaliczne owoce (u mnie garść malin, jeżyn i borówek oraz brzoskwinia pokrojona w kostkę)  Galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra wody. Owoce układamy na piance jogurtowej i zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. var widgetParams = "{ 'Id':'1914fb15

Cynamonowe szczęście
Jogurt z musli i owocami 86

jogurtowy z porzeczkami i musli. Skyr z porzeczkami i musli. Latem bardzo lubię przygotowywać pyszne desery ze świeżymi owocami. Latem mamy ogrom owoców, tego co daje nam matka natura. Borówki, jagody, jeżyny, maliny, porzeczki. Samo zdrowie na wyciągnięcie ręki. Będąc ostatnio u taty przywiozłam sporo owoców: agrest, czerwoną porzeczkę i wiśnie. Lubię porzeczki, gdyż są smaczne i pełne witamin. Dzisiaj

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lemoniada malinowa 112

kiedy puściły dużo soku przecedziłam sok przez sito. Pulpę z malin wykorzystałam do śniadania z jogurtem. Do soku dolałam wodę, wrzuciłam garść suszonej żurawiny, mięte, trafiły się także borówki orz mięta z melisa. Schodziłam w lodówce i dodałam kostki lodu

AZgotuj!
Beza Pavlova z mascarpone i owocami 82

SKŁADNIKI NA BEZE: 6 białek 300g cukru szczypta soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej SKŁADNIKI NA KREM: 250g śmietany 30% 250g mascarpone DODATKOWO: Owoce wedle uznania - u mnie truskawki, maliny, borówki amerykańskie WYKONANIE: 1. Ubijamy białka z solą, stopniowo dodajemy po łyżce cukru, ubijamy do uzyskania gładkiej jednolitej konsystencji, cukier musi nam się całkowicie rozpuścić. Pod koniec dodajemy mąkę. 2. Blaszkę

Dziś Ja gotuje