woda z cytryna - 16440 przepisów (strona:782/1096)

Smażony makaron teriyaki z kurczakiem i warzywami 158

łyżek sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu 1 łyżka imbiru świeżego( starty na tarce o małych oczkach) 1 łyżeczka czosnku (przeciśnięty przez praskę) Można też kupić w marketach już gotowy sos ,lecz ja zdecydowanie polecam zrobić samemu) Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu ,polecam dodać do wody pół łyżeczki kurkumy,makaron będzie miał ładny kolor

Andzia Pichci
Sałatka makaronowa z tuńczykiem 92

ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny sól i biały pieprz   Wykonanie : Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Osączyć i ostudzić. Brokuł podzielić na różyczki, włożyć do osolonego wrzątku i gotować bez przykrycia (żeby nie stracił koloru) przez około 10-15 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą, ostudzić. Jajka pokroić na ćwiartki, pomidorki

cucinare
Filet kurczaka gotowany na parze - Dieta szybka przemiana. Faza I i II 675

curry rozmaryn 1 łyżka octu jabłkowego/soku z cytryny Wykonanie: filety z kurczaka opłucz, wysusz papierowym ręcznikiem, a następnie przekrój pod skosem na pół, tak, by otrzymać 4 porcje filety skrop octem jabłkowym, oprósz przyprawami i odłóż przynajmniej na 30 minut sitko wyłóż pergaminem, następnie ułóż kawałki kurczaka wlej 1 szklankę wody do woka (dodaj świeżch ziół - mięso zyska piękny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SAŁATKA MAKARONOWA Z TUŃCZYKOWYMI KULAMI 123

olej z ostropestu, ocet jabłkowy oraz sok z cytryny. Mieszać aż powstanie kremowy sos. Przygotowujemy kule twarogowo-tuńczykowe: Tuńczyka odsączyć z sosu własnego. W misce wymieszać serek twarogowy, tuńczyka, sól, pieprz oraz pestki słonecznika. Z farszu utworzyć małe kule. Przygotowujemy sałatkę: Makaron Arc Pol pełnoziarnisty świderki ugotować al dente. Odcedzić wodę. Makaron mieszamy z roszponką, kukurydzą oraz pokrojoną drobno papryką

Kuchnia w oparach
NALEŚNIKI ŚMIETANKOWE Z TRUSKAWKAMI 106

proszku 120 ml mleka 120 ml wody gazowanej 1 jajko 2 łyżki bezwonnego oleju lub roztopionego i przestudzonego masła szczypta soli NADZIENIE: 250g   białego sera 2 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 żółtko (jeśli występuje alergia lub nietolerancja można pominąć) ½ łyżeczki soku z cytryny DODATKOWO:  Świeże truskawki 🍓 WYKONANIE: 1.Składniki na ciasto

Marcepanowa kuchnia
#MINI TORTY# CYTRYNOWE BABECZKI Z ANANASOWYM NADZIENIEM I ŚMIETANOWO - ANANASOWYM KREMEM 152

opcjonalnie 2 łyżki miodu sok z połowy cytryny 2 żółtka 2 jajka 1/3 kostki dobrego masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej  WYKONANIE:  ananasa blenduję z miodem w rondelku podgrzewam jajka, masło i dodaję ananasa gotuję na średnim ogniu ok. 20 minut często mieszając w tym czasie mąkę rozrabiam w 1/4 szklance wody wlewam do kremu, ciągle mieszając, zagotowuję gorący

Upiecz sobie babeczkę
FIT PTASIE MLECZKO Z NASIONAMI CHIA 174

słodzidła 3 łyżeczki żelatyny sok z limonki lub cytryny (może być aromat śmietankowy lub waniliowy) do posypania: prawdziwe kakao, sezam i płatki migdałowe Do wysokiego naczynia wlewamy nasze jogurty naturalne, dodajemy do nich nasiona chia i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na pól godziny, aby nasiona napęczniały. W tym czasie w 150ml gorącej wody (ale nie wrzątku), rozpuszczamy żelatynę i również odstawiamy

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Kawior z pieczarek 187

pieprzu i smażyć do czasu aż puszczą wodę, a następnie odparują. Mieszać od czasu do czasu. Pieczarki powinny być przyrumienione i suche.  Odstawić do ostygnięcia.  Gdy pieczarki będą zimne lekko je zmiksować, ewentualnie posiekać na niezbyt gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem i ewentualnie kilkoma kroplami soku z cytryny. Podawać z ulubionym pieczywem lub tostami

Codzienne Gotowanie
KARKÓWKA PIECZONA w SOLI 205

minut przed upieczeniem karkówki. Wody nie solić od razu, tylko pod koniec gotowania (na ostatnie 5 minut). Odcedzić. Sałatę opłukać dokładnie i liście posiekać w paseczki. Dodać obrany i pokrojony ogórek, doprawić solą i wymieszać z jogurtem naturalnym. Można też dodać posiekany koperek i odrobinę soku z cytryny, ale i bez tych dodatków mizeria będzie smakowała wybornie. Zajrzyjmy do piekarnika

Dietolog
Krem z topinamburu 109

cebuli - 1 łyżka masła - 1 łyżeczka soku z cytryny - woda/bulion warzywny - pistacje niesolone - szczypta gałki muszkatołowej - sól, pieprz Topinambur, cebulę i ziemniaki obrać. Przygotowanie w Tefal Companion: Do misy miksera umieścić mieszadło do wyrabiania, masło i obrane warzywa. Ustawić program Slow Cook P1 czas: 3 minuty. Następnie dodać przyprawy i zalać wodą/bulionem do 3/4 wysokości warzyw. Ustawić program Soup

CookYourself
Tarta z bakłażanem i mozzarellą 210

tarty, rozgrzewające zupy i ciepłe herbaty z cytryną. Bakłażan kojarzy mi się z sierpniowymi grillami, ale także z wrześniowymi obiadami. Pyszna tartę można przygotować w  niedługim czasie i na pewno polubią ją wszyscy domownicy :) Spróbujcie :) Składniki: Kruche ciasto: 125 g mąki szczypta soli 75 g zimnego masła 2 łyżki zimnej wody 1 bakłażan 2 kulki sera mozzarella 2 duże

ChilliJemy
Truskawkowy kusiciel. 137

lodówki. Twaróg, jogurt, banan, sok z cytryny oraz cukry zmiksować na gładką masę. Żelatynę przygotować wg. przepisu na opakowaniu  i dodać do masy sernikowej. Dokładnie wymieszać. Truskawki pokroić w kostkę i dodać masy sernikowej. Całość przełożyć  na ciasteczka i wstawić ponownie do lodówki. Galaretki rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować i dodać do galaretki po czym

Pani domowa
Sałatka z tortellini w sosie czosnkowym 246

pisze na opakowaniu. Odcedzić i przelać zimną wodą pod kranem. Dokładnie odcedzić. Pomidorki i ogórka umyć i osuszyć. Pomidorki przekroić na pół, ogórka w kostkę. Ogórka zostawić ze skórką. Kukurydzę odcedzić, mozzarellę pokroić w dużą kostkę. Wszystkie składniki sałatki wymieszać. Sos czosnkowy – do garnuszka dodać jogurt, majonez, keczup, sok z cytryny, cukier, sól, pieprz świeżo mielony. Ząbki czosnku obrać

Kuchnia Pokoleń
FRYTKI Z BATATÓW Z DIPEM Z AWOKADO 185

miąższ łyżeczką. Dokładnie go rozgnieć, dodając sok z cytryny, a następnie połącz z jogurtem. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki. Opłucz, osusz i drobno posiekaj listki rozmarynu. Wymieszaj je z solą morską. Bataty obierz, umyj, osusz i pokrój w paseczki. Zanurz je w miseczce z zimną wodą na około 5 minut. Odlej wodę i dokładnie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Żeberka duszone w cebuli 155

cebule 5 ząbków czosnku śmietana sok z połowy cytryny sól, pieprz cukier smalec Sposób przygotowania: Żeberka solimy i pieprzymy z każdej strony. Nacieramy majerankiem. Smażmy z każdej strony na złoty kolor. Umieszczamy w garnku. Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki. Szklimy na tłuszczu. Przekładamy do mięsa. Wlewamy 4-5 szklanek wody (tak żeby mięso było przykryte). Dusimy pod przykryciem

Pobite gary Barbary

Proponowane wyszukiwania